Benzile de protectie - cum se scot

Benzile de protectie - cum se scot

In acest articol regasiti informatii detaliate despre scoaterea benzilor de protectie montate cu banda dublu-adeziva. Metodele de indepartare prezentate sunt valabile si in cazul altor produse montate cu astfel de benzi: coltare, sigurante etc.

Una dintre primele intrebari pe care (si) le pun parintii cand contempleaza ideea de a monta coltarele si benzile de protectie pe mobila este daca vor lasa urme dupa ce vor fi scoase. Ce sa faci... inca mai spera ca vor reveni la o locuinta curata si eleganta.

Prima metoda – si ce mai folosita – este „stilul smuls”, practicat in special de copii. Unii dintre ei fac o pasiune din desprinderea benzilor si coltarelor. Aici conteaza cine cedeaza prima – banda din cauciuc sau banda dublu-adeziva cu care a fost lipita. In general, in aceasta etapa se impune relipirea benzii.

Cea de-a doua metoda, prin care incercati sa reveniti la aspectul anterior al mobilei, dupa ce nu mai aveti nevoie de protectii, are doua etape principale:

  1. Apucati de unul dintre capetele protectiei si incepeti sa trageti, incet dar ferm, pentru a o desprinde. SFAT: Pentru o desprindere mai usoara incalziti locul cu föhn-ul pentru un minut sau doua. Adezivul se va inmuia si se va desprinde mai usor si mai curat.
  2. Daca au ramas urme de lipici, le eliminati folosind una sau mai multe dintre aceste metode:
  • Puneti cateva picaturi de ulei vegetal pe suprafata lipicioasa si frecati cu varful degetului pana reziduurile sunt eliminate.
  • Curatati locul cu alcool, fiind atenti insa sa nu deteriorati suprafata. Cel mai bine e sa testati inainte, intr-un loc putin vizibil. In special pe suprafetele din lemn alcoolul nu este indicat.
  • Frecati locul cu o guma de sters.
  • Incalziti din nou locul cu föhn-ul si frecati.

In mare cam asta ar fi. In curand vom reveni si cu un film in care aratam cum functioneaza in practica aceste metode.

Va fi totul ca inainte? Uneori da, uneori nu. De ce uneori nu? In timp, mobila se mai schimba. Culorile deschise, spre exemplu, se mai inchid sub actiunea luminii soarelui. Portiunea unde a fost banda va ramane insa la culoarea initiala.

Ce este cel mai important insa: vor fi evitate multe accidente si raniri. Doar dupa ce vezi ca acestea se intampla, din lipsa protectiei, sau le vezi evitate dupa montarea protectiei, iti dai seama ca alte lucruri conteaza mult mai putin. Astea fiind spuse insa, de cele mai multe ori, benzile si coltarele de protectie pot fi scoase fara a lasa urme in locul in care au fost montate.

Ai o experienta directa cu benzile de protectie? Ajuta-i si pe altii si spune-ne cum a fost; ce a mers si ce nu a mers. Comentariul tau poate fi de mare folos pentru altii.
Iata aici si un filmulet despre cum se scot protectiile pentru sertare:
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!