Cum să alegi siguranțele de ușă de care ai nevoie

Cum să alegi siguranțele de ușă de care ai nevoie

Curând după ce bebelușul începe să meargă de-a bușilea începi să înțelegi de ce este nevoie de siguranțe pentru uși și sertare.
Acestea împiedică bebelușul să deschidă:
-    Dulapurile din bucătărie
-    Ușa frigiderului
-    Ușa cuptorului
-    Sertarele noptierelor
-    Sertarele biroului
-    Diverse uși din casă
Iată deci o mulțime de utilizări. Când vei începe să cauți siguranțe vei descoperi că există multe modele. Cum să alegi ce îți trebuie? Iată câteva criterii:

a)    Sistemul de prindere potrivit pentru nevoile tale

Cele mai multe siguranțe se prind cu adeziv. Dacă adezivul e bun și le montezi respectând instrucțiunile, asta e varianta cea mai simplă. 
Unele siguranțe sunt magnetice. De multe ori în montarea acestora sunt implicate și șuruburi și unele măsurători. Siguranțele magnetice pot fi deci mai greu de montat dar reprezintă o soluție elegantă.
Mai există și alte variante, precum petrecerea unor elemente de plastic prin mânerele ușilor, împiedicând deschiderea lor.

b)    Gradul de siguranță oferit

Unele siguranțe le poți deschide ușor, cu doar un deget. Pentru altele e nevoie sa folosești mai multe degete sau chiar ambele mâini. Asta se reflectă și în ușurința cu care va învăța cel mic să le desfacă. Aici trebuie sa te hotărăști cum e mai bine: o siguranță complicat de deschis la o ușă pe care o folosești frecvent, pe lângă că va bloca copilul te va enerva și pe tine ori de câte ori va fi nevoie să o deschizi. Uneori ajută ca pur și simplu să montezi siguranțe simple dar mai sus, unde nu poate ajunge copilul (cel puțin până când învață să-și aducă un scaun și să se suie pe el ca să ajungă). Sfat: alege cea mai simplă siguranță care te ajută să-ți rezolvi problema!

c)    Modelul siguranței

Dincolo de modul de montare și fixare există multe variante de materiale, culoare, design. Unele siguranțe sunt flexibile, altele fixe iar unele... semi-flexibile. Foarte des folosite sunt siguranțele flexibile pentru că sunt ușor de folosit. În unele cazuri însă pot fi mai utile siguranțe cu caracteristici speciale. De aceea este important să te gândești bine pentru ce ai nevoie să le folosești.

d)    Bugetul pe care îl poți aloca

Deși siguranțele nu sunt cele mai scumpe lucruri legate de creșterea copilului, costul lor se adaugă la o listă care pare interminabilă.
Ideal ar fi să te gândești de la început de câte siguranțe vei avea nevoie pentru casă și ce modele. Va fi mai ieftin să comanzi totul odată, dintr-o singură sursă decât să faci comenzi separate de fiecare dată când mai crește un pic copilul și ajunge la un alt sertar sau dulap. Poți alege seturi cu mai multe bucăți, la un preț mai avantajos sau poți căuta seturi de protecții care să conțină atât siguranțe cât și alte produse de protecție, precum benzi sau colțare.
Nu uita de necesarul de siguranțe pentru alte locuri. Cel mai probabil va fi util să montezi câteva siguranțe și la bunici, dacă petreceți mai mult timp acolo.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!