TOP 10 sfaturi utile cand calatoresti cu copiii

TOP 10 sfaturi utile cand calatoresti cu copiii

A venit vara, cel mai aglomerat sezon de călătorie, iar majoritatea dintre noi plecăm cu mic cu mare în vacanță. Așteptata vacanță în familie e o plăcere, dar până să ajungi la relaxare, trebuie să te confrunți cu multe posibile obstacole, întârzierile zborurilor, anulările, confuziile hoteliere, traficul rutier și vremea toridă. 

Totuși, cu puțină organizare, echipamentul potrivit și o mentalitate pozitivă, planurile tale de călătorie vara ar putea duce la cea mai bună vacanță în familie de până acum. Indiferent dacă este prima dată când călătorești cu copiii, sau familia ta este un grup de războinici, nu strică niciodată să fii pregătit. 

Amintește-ți să ai bagaje ușoare, să ai mereu gustări cu tine, să te distrezi cu copiii, și în final să te relaxezi. Este vorba de vacanță și despre crearea unor amintiri care vor dura o viață. 

1. Planifică

Planificarea vacanței este deosebit de importantă dacă călătorești cu copii mici. Când faci rezervările de călătorie, ia în considerare lucruri precum orarul, aranjamentele scaunelor, toaleta, dar și mâncarea. 

E bine, dacă poți, să faci rezervările, indiferent dacă călătorești cu trenul, avionul sau mașina, pentru momentele în care copilul este probabil mai odihnit. De asemenea, rezervările din timp pot însemna alegerea unor locuri convenabile, extra spațiu și alegerea unor mese potrivite pentru copii.

Va trebui să te asiguri că ai toate elementele esențiale, cum ar fi scutece, șervețele, eventual o pernă bebeluși, alimente, haine de schimb, un organizator auto.

2. Împachetează strictul necesar

Bagajele ușoare fac vacanța mai frumoasă, dar pentru o călătorie cu copiii, trebuie mai multă atenție. Fii pregătit pentru călătoria în familie împachetând lucrurile de care copiii au nevoie. Ceea ce împachetezi depinde de vârsta copiilor și de destinație.

Dacă călătorești cu avionul, autobuzul sau trenul, este o idee bună să împachetezi lucrurile pentru călătorie într-o geantă cu o mulțime de buzunare și compartimente. Acest lucru poate face mai ușor să găsești lucruri atunci când ai nevoie de ele. 

Împachetarea pentru o călătorie poate fi stresantă, mai ales atunci când ai copii. Dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a face acest lucru mai ușor. În primul rând, fă o listă cu tot ce va trebui împachetat. Acest lucru te va ajuta să urmărești totul și să te asiguri că nu uiți nimic important. În al doilea rând, împachetează din timp. 

Acest lucru îți va oferi timp să organizezi totul și să te asiguri că totul încape în valiză. În cele din urmă, evită supraîncărcarea și nu lua nimic în plus! Împachetează doar lucrurile esențiale și lasă spațiu suplimentar și pentru suveniruri.

De asemenea, este bine să îți implici copiii în organizarea bagajului. Acest lucru îi poate face interesați și entuziasmați de călătorie.

copil care se pregateste de vacanta proband echipamentul de baie in timp ce sta pe o valiza galbena

 
 

3. Pregătirea copiilor pentru călătoria în familie

Pregătește-i pe copii pentru călătoriile în familie, vorbind cu ei despre lucruri precum unde veți merge și cum veți călători. Sunt importante mai ales lucruri care l-ar putea îngrijora sau deruta, cum ar fi trecerea prin securitatea aeroporturilor. Explicați-le că ar putea fi nevoiți să-și scoată pantofii sau orice altceva care are metal în el, cum ar fi un ceas, și să meargă singuri dacă pot. 

4. Folosește întotdeauna un scaun auto pentru copii

Indiferent de cât de des călătorești cu copilul tău cu mașina, sau cât de scurte sau lungi sunt călătoriile, e bine să folosești întotdeauna un scaun auto de călătorie pentru copii. Cu atât mai mult dacă vei pleca cu mașina în vacanță cu copiii. Practic, în ceea ce privește siguranța copiilor, primul accesoriu la care trebuie să te gândești este scaunul auto pentru copil, indispensabil din mașinile familiilor cu copii.

Scaunul auto va fi bun, indiferent dacă călătorești nu numai mașina, dar și cu avionul, în varianta în care la destinație poți închiria o mașină. O mașină închiriată îți va transforma vacanța, vei ajunge mai ușor la orice destinație, iar tu și copii veți fi mai relaxați și dornici să vedeți lucruri noi și frumoase. În această idee, e mult mai odihnitor să te cazezi într-o singură locație și să te deplasezi cu mașina în alte locuri pe care vrei să le vizitezi.

Cele mai bune scaune auto de călătorie sunt compacte și suficient de ușoare pentru a fi transportate chiar și prin aeroport. Poți alege o variantă versatilă de 2 în 1, scaun auto și cărucior.

5. Folosește un organizator auto copii

Foarte de folos pentru călătoriile cu mașina este un organizator auto pentru copii, nu este obligatoriu precum scaunul auto pentru copil, însă este foarte practic. Facilitează accesul la diferite obiecte și cerințe pe parcursul călătoriei, iar toată lumea se va simți mai confortabil. 

Dacă vrei să-ți achiziționezi un astfel de organizator auto, nu ai probleme legate de vârsta, înălțimea și greutatea copilului, ele fiind în mărimi universale și compatibile pentru toate scaunele mașinilor de tip autoturism. Contează mai mult numărul de buzunare și modul cum este organizat. 

Cu un organizator auto ușor de montat, prins pe scaunul din față, copiii vor avea acces rapid la gustări, băuturi, jucării, gadget-uri, dar și alte obiecte mai mici (suzete) sau șervețele. Unele buzunare pentru băuturi sunt izolate termic, iar altele au suporturi cârlige de care se pot agăța diverse. Având totul la îndemână crește confortul și vei putea păstra ordinea în mașină în timpul călătoriei. Fiind pliabil, se poate transporta ușor oriunde cobori și ai nevoie de obiectele din el. Îl poți folosi și în avion.

 

6. Ia cu tine o pernă bebeluși pentru alăptare sau odihnă

Pregătește în bagajul bebelușului, mai ales dacă călătorești cu avionul o pernă bebeluși. O pernă de alăptare va fi salvatoare pentru zborurile lungi cu un copil. Pe lângă faptul că este la îndemână pentru alăptare, oferă bebelușului un loc confortabil pentru a se odihni. 

Alege să folosești o pernă bebeluși portabilă, compactă și foarte ușoară, care se poate lua în călătorii și oriunde ai nevoie, mai ales că poate intra în geanta pentru scutece. 

7. Nu uita de sistemul de purtare

În călătoriile cu cei mici un sistem de purtare este vital. Dacă oricare dintre copiii este suficient de mic pentru a încăpea într-un transportator, merită să călătorești cu unul ușor și pliabil. Vor fi multe situații în care vei avea nevoie de el, plus că vei avea mâinile libere, ceea ce va fi mai relaxant și mai sănătos pentru tine și spatele tău.

Pe de altă parte, dacă micuțul tău mai poate fi, încă, plimbat într-un cărucior, este mai mult decât recomandat să-l iei cu tine. Cele mai bune cărucioare de călătorie sunt ușoare, mai compacte și adesea mai ușor de închis decât căruciorul de zi cu zi. Modelul de cărucior tip umbrelă este foarte comod și în cel mai rău caz îl poți folosi pentru a căra toate acele bagaje pe care probabil nu trebuia sa le luați cu voi.

8. Divertismentul în timpul călătoriei

Călătoriile lungi pot fi provocatoare, de aceea planifică câteva activități pentru a menține copiii distrați. Indiferent de vârstă, dar mai ales pentru cei mici adu în afara jucăriei preferate și câteva jucării noi, acestea le vor reține atenția și nu se vor plictisi până la destinație. 

Dacă călătoriți cu mașina, adu o masă pliabilă și câteva jocuri de călătorie sau covorașe de colorat reutilizabile. Acestea vor ține copiii ocupați ore întregi. Dacă zburați, merită să împachetezi câteva cărți sau seturi de colorat, perfecte pentru a intra în geanta sau în bagajul de mână. 

Înainte de a călători, asigură-te că ai o mulțime de aplicații, filme sau emisiuni TV descărcate și gata de utilizare. Nu știi niciodată când vei rămâne fără Wi-Fi și este aproape garantat cum copiii tăi vor avea nevoie disperată de o nouă aplicație sau episod atunci când se întâmplă acest lucru.

9. Importanța gustărilor

Cel mai bun sfat pe care orice părinte l-a auzit și apoi l-a verificat de nenumărate ori, este să nu subestimezi niciodată numărul de gustări de călătorie pe care vei dori să le ai întotdeauna la îndemână. Agitația copiilor poate distruge o zi întreagă, nu doar starea de spirit de moment, așa că potolirea foamei în timpul călătoriei este esențială.

Poți aranja înainte de plecare, într-o geantă de călătorie sau într-un organizator auto, gustările preferate ale copiilor, covrigei, snacksuri sau băuturi sănătoase. Foamea va fi ținută la distanță, iar copiii vor fi mai puțin agitați.

10. Nu uita de o trusă de prim ajutor de călătorie

Una dintre cele mai ușoare modalități de a distruge o zi de călătorie (sau, eventual, o călătorie întreagă) este de a avea un membru bolnav al familiei. Conform zicalei "Siguranța pe primul loc", este bine să ai o trusă de prim-ajutor în călătorie. 

În afară de bandaje, plasturi, șervețele igienice, dezinfectant, antipiretice, ceea ce iei în trusă depinde de vârsta copilului și de problemele particulare ale fiecăruia (alergii, stomac sensibil, rău de mișcare). Orientează-te spre kituri compacte care includ medicamente de zi cu zi pentru copii.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!