Deget prins in usa la copii: Ce trebuie sa faci?

Deget prins in usa la copii: Ce trebuie sa faci?

De când copilul începe să se târască și să meargă, fiind mai mobil, încep brusc mai multe pericole să-l pândească la tot pasul. În explorările zilnice, unele din marile descoperiri, foarte interesante, sunt ușile care se mișcă. Dar aceste uși sunt în același timp și foarte periculoase, iar situația în care copilul are un deget prins în ușă nu e necunoscută părinților. 

Copiii mai mici de 4-5 ani sunt deosebit de predispuși la accidentări, din cauza neatenției în primul rând și a curiozității. Copiii își pot bloca degetele în uși, fie pe partea care se deschide, fie pe partea balamalei. Când se întâmplă un deget prins în ușă, este foarte periculos, copiii putând ajunge cu degetele zdrobite, fracturate sau chiar în situația de amputare.

Cum poți evita situația degetului prins în ușă

 

Un copil își poate prinde degetul în ușă din mai multe cauze. Asta se întâmplă mai rar pentru adulți decât pentru copii, din neatenție și joacă. Dacă vorbim de un bebelul, atunci părintele trebuie să fie foarte vigilent deoarece acolo clar vorbim de o curiozitate naturală, iar riscul de a-și prinde degetul este foarte mare. 

Un deget prins în ușă poate fi prevenit cu ușurință prin instalarea de apărători speciale și protecții la uși. Aceste apărători protejează complet partea cu balamale a ușii, acoperind de la balamaua superioară până la marginea de jos a ușii. 

Cu protecția pentru tocul ușii se evită pericolul ca bebelușii care au învățat să meargă sau copiii mici să își prindă degetele și să se rănească. aceste protecții sunt ușor de montat și vin adesea cu bandă adezivă care se lipește simplu și rapid.

Poți preveni cu ușurință prinderea degetelor din cauza deschiderii unui sertar prin plasarea blocantelor pentru ușă. Poți utiliza protecții și siguranțe pentru sertare și uși, care limitează accesul copiilor în deschiderea ușilor precum și la produse periculoase.

Copiii mici sunt foarte vulnerabili și pot suferi traume severe din cauza prinderii degetelor în ușă. Gama de produse pentru protecții ușă și siguranțe pentru sertare și uși de la Empria.ro vine cu o protecție simplă pentru tocul ușii pentru a evita pericolul ca micuții să își prindă degetele și să se rănească. Luând măsurile corecte, reduceți șansa unui accident. 

 

Modalități de a preveni prinderea degetelor în ușă

 
  • Verifică întotdeauna când ieșiți afară sau mergeți cu mașina ca micuțul să nu se afle în dreptul ușii și să nu se sprijine de tocul acestei.
  • Învață copilul să nu trântească ușile și să nu se joace în jurul lor.
  • Explică-i copilului să-și țină degetele departe de partea balamalei ușilor.
  • Pune opritoare în zona ușilor deschise cu intenție pentru a nu se izbi și închide brusc atunci când vrei să aerisesti sau să le ții întredeschise.
  • Utilizează opritoarele de ușă pentru a ține ușile deschise și pentru a le împiedica să se închidă. Opritoarele ușilor și sistemele de închidere pot împiedica ușile să se trântească brusc.
  • Instalează închizători de ușă cu eliberare lentă, mai degrabă decât cu arc, pentru a preveni trântirea.

Dacă copilul își prinde degetul în ușă aceasta poate avea consecințe traumatizante. De aceea, este bine să știi ce să faci atunci când se întâmplă așa ceva.

 

bebelusi in genunchi care a deschis usa unui dulap

Ajutor! Deget prins în ușă, ce facem? 

 

Dacă din nefericire a avut loc un incident neplăcut și copilul și-a prins degetul în ușă, oricât de dureros ar fi, părintele trebuie să evalueze calm situația, pentru a ști dacă este nevoie de mers la urgență sau dacă se poate trata acasă.

După ce s-a calmat din plâns, se verifică dacă:

  • Copilul poate să-și miște degetul /degetele și mâna?
  • Este degetul și / sau mâna vizibil rănit?
  • Există leziuni, umflături sau sângerări?
  • Unghia a fost afectată puternic și stă să cadă?
 

Pentru a ameliora durerea de la un deget prins în ușă, este important să tratezi imediat inflamația. Ce poți face pentru a reduce durerea?

 
  1. Clătește degetul rănit sub robinet cu apă călduță.

  2. Curăță și acoperă rănile deschise cu tifon steril sau bandaje.

  3. Aplică ușor gheață sau un pachet rece înfășurat într-un prosop timp de 1- la 15 minute la intervale de 20 minute.

  4. Ridică degetul rănit pentru a reduce fluxul sanguin și presiunea.

  5. Mișcă puțin degetul atunci când este posibil pentru a verifica unghia sau dacă este fracturat.

  6. Administrează copilului un analgezic care poate reduce durerea și inflamația.

  7. Adresează-te medicului dacă ai îndoieli cu privire la gravitatea vătămării.

 

Când e necesar să mergi la spital?

 

Du-te la medic dacă degetul rănit:

 
  • nu se poate mișca,
  • este strâmb sau posibil rupt,
  • sângerează sau este rănit grav,
  • provoacă dureri extreme,
  • este amorțit pentru o perioadă mai lungă, înainte de răcirea cu gheață sau pachet rece.
 

Dacă ai îndoieli cu privire la gravitate, adresează-te întotdeauna medicului de familie.

 

Ce să nu faci când copilul și-a prins degetul în ușă

 
 

Există două lucruri pe care nu ar trebui să le faci în cazul unui deget prins în ușă:

 
  • Nu înfășura strâns degetul, compresia este uneori utilizată pentru alt tip de leziuni, cum ar fi o întindere a încheieturii mâinii sau o entorsă a genunchiului. Acest lucru poate reduce fluxul sanguin și, la rândul său, oxigenul și substanțele nutritive de care degetul are nevoie pentru a se vindeca.

  • Nu atela un deget zdrobit, deoarece poate afecta circulația sângelui. Acest lucru va fi realizat doar de către medicul specialist.

 

Un vechi proverb spune că mai bine tratezi decât să vindeci, acest lucru este cu atât mai valabil când vine vorba de copii. Mai ales dacă ai un bebeluș care a învățat să meargă de-a bușilea este bine să ții cont de toate măsurile de prevenție, deoarece este foarte curios și va scotoci casa, va deschide toate ușile și sertarele. 


Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!