5 lucruri la care să fii atent când cumperi protecții pentru sertare

5 lucruri la care să fii atent când cumperi protecții pentru sertare

Dacă ai un copil mic – și probabil că ai dacă ai ajuns să citești asta – știi deja cât de important e să ai protecții pentru sertare și uși de dulap. În casă sunt multe lucruri periculoase la care cel mic nu trebuie să ajungă. Protecțiile pentru sertare sunt dispozitive destul de simple și ieftine, care pot fi de mare folos.

E important să alegi protecțiile cele mai potrivite pentru nevoile tale. De aceea își vom spune 5 lucruri la care să fii atent când cumperi protecții pentru sertare. Mai întâi trebuie să îți spunem că aceste siguranțe sunt de mai multe feluri. Între cele mai folosite putem enumera:

 • Protecții flexibile cu încuietoare dublă sau simplă
 • Protecții flexibile cu lungime ajustabilă
 • Siguranțe cu formă U pentru uși de dulap
 • Dispozitive multifuncționale de blocare
 • Sisteme de blocare magnetice
 • Siguranțe culisante pentru dulapuri

Care sunt cele 5 lucruri principale la care să fii atent:

1. Ușurința de instalare

Poate nu ești cea mai tehnică persoană. Și oricum, dacă ai un copil mic nu prea ai timp și energie pentru instalări complicate. De asta, trebuie să fii atent la modul de instalare, pentru a fi sigur că este ceea ce ai nevoie.

Există 3 modalități principale de montare a protecțiilor pentru sertare și uși de dulap:

 • Cu bandă dublu-adezivă
 • Auto-fixare (cu piese care intră unele în altele și fixează astfel – pentru exemplificare vezi aici)
 • Cu șuruburi

2. Gradul de protecție oferit

Fiecare tip de protecție se potrivește bine în anumite situații și mai puțin bine în altele. Protecțiile cu bandă dublu-adezivă nu se lipesc bine pe suprafețe neregulate și nu pot oferi protecția necesară în acest caz. Pe alte suprafețe se lipesc însă foarte bine. Noi am folosit astfel de protecții pe sertarele și dulapurile din bucătărie cu rezultate excelente.  

Pentru unele sertare și dulapuri protecția poate fi utilă dar nu neapărat esențială. Dacă alegem însă protecții pentru ferestre sau ușile de la balcon este esențial ca acestea să fie foarte bune, deoarece și pericolul de care vrem să ne ferim este foarte mare.

3. Tipul de eliberare

Odată montate sunt mai multe metode de desfacere a siguranțelor. Trebuie să ții cont de asta pentru a te asigura că alegi ce-ți trebuie. Cele mai simple siguranțe pot fi desfăcute prin apăsare cu un deget. Ele sunt utile pentru copiii foarte mici dar vor fi primele siguranțe pe care aceștia vor începe să le desfacă singuri. Alte siguranțe sunt ceva mai complicate, pot să îi pună și pe adulți într-o oarecare dificultate. Sau pot necesita utilizarea ambelor mâini, ceea ce poate fi dificil în unele momente. Ele oferă însă protecție și pentru copii mai mari.

În esență, principalele tipuri de desfacere a siguranțelor sunt acestea:

 • Apăsare cu un deget
 • Strângere cu două degete
 • Eliberare cu magnet
 • Apăsare tijă blocatoare

4. Modul de înlăturare

Pentru siguranțele pentru sertare și uși ce se fixează cu bandă dublu-adezivă puterea adezivului determină echilibrul dintre protecția oferită și posibilitățile de înlăturare ușoară.  Un adeziv mai puternic asigură o fixare mai solidă dar probabil va fi mai greu de înlăturat când nu mai ai nevoie de protecție. Pentru o eliminare mai ușoară și fără urme poți însă urmări tutorialul de aici.

Siguranțele prinse cu șuruburi sunt cele mai bine fixate dar vor necesita, desigur, desfacerea acestora, lăsând și niște găuri în urmă.

5. Prețul siguranțelor

Siguranțele pentru uși pot fi între cele mai ieftine produse pentru siguranța copilului. Într-o casă normală poți folosi probabil între 10-20 astfel de protecții. De aceea investiția totală nu este foarte mare. Poți opta între produse cu brand mai cunoscut sau produse no-name. De multe ori vei constata că produsele arată cam la fel, diferențele principale fiind la ambalaj. Pot exista și diferențe între materialele folosite, dar îți va fi mai greu să analizezi și să compari asta. Poți opta și pentru o selecție în funcție de recenziile primite de produse de la alți părinți care le-au cumpărat înainte.

Sperăm că aceste 5 lucruri la care credem că trebuie să fii atent când cumperi protecții pentru sertare și pe care le-am discutat în acest articol să îți fie de folos în alegerile tale. Oricum, faptul că aceste siguranțe sunt destul de ieftine îți va permite să experimentezi puțin, până găsești exact ceea ce ai nevoie.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!