Perna pentru alaptat : TOT ce trebuie sa stii despre alegerea ei

Perna pentru alaptat : TOT ce trebuie sa stii despre alegerea ei

Indiferent dacă alăptezi sau nu copilul, o pernă de alăptat este un ajutor de nădejde în familiile unde un pui de om a venit pe lume. Nu numai că te ajută să-ți salvezi brațele în timpul sesiunilor maraton de hrănire (la sân sau la biberon), dar, de asemenea, toată lumea, de la tătic la bonă sau bunici, vor putea să o folosească pentru a ține bebelușul în brațe. 

 

Perna pentru alăptat facilitează găsirea celei mai bune poziții de alăptat sau de hrănit bebelușul cu biberonul, ceea ce reduce riscul de colici, reflux sau gaze. În plus, multe modele de perne pentru alăptat pot fi folosite când bebelușul crește, în momentul somnului sau în călătorii.

 

Beneficiile unei perne pentru alăptat

 

Chiar dacă poate părea un produs deloc necesar, o pernă pentru alăptat devine, imediat după prima utilizare, un produs extrem de apreciat, util și practic. Perna pentru alăptat deși este folosită cel mai adesea în timpul alăptării, s-a dovedit având utilizări multiple, putând fi folosită în mai multe moduri.

 
  • Perna pentru alăptat te ajută să-ți hrănești corect bebelușul în primele luni de viață. Datorita formei sale, bebelușul va sta cu gâtul drept și cu capul ridicat atât cât trebuie pentru a avea o poziție potrivită alăptării.
  • Dacă ai avut o operație cezariană, va trebui să-ți protejezi cicatricea – presiunea din partea copilului îți poate provoca disconfort sau chiar durere.
  • Perna pentru alăptat poate fi un leagăn pentru bebelușul tău, un spătar atunci când bebelușul stă în picioare sau un suport pentru burtă atunci când bebelușul se târăște.
  • Perna poate fi folosită pentru a-i oferi copilului (care a mai crescut) un spațiu confortabil pentru a-și exersa statul pe burtică. Bineînțeles, copilul trebuie supravegheat pentru a evita accidentele.
  • În timpul sarcinii, o pernă pentru alăptat poate oferi un sprijin binevenit în zona lombară. Poate fi ținută în brațe pentru a susține burtica în crestere, sau îi poți poziționa un capăt între genunchi pentru un plus de suport și ca să scapi de eventualele dureri de nerv sciatic.
 

Recomandarea Empria este perna pentru alăptat de braț, compactă și foarte ușoară, care se poate lua în călătorii și oriunde ai nevoie. Această perna pentru alăptat pentru braț, crește confortul în timpul alăptării și hrănirii din biberon, precum și când copilul este pus la somn să doarmă în brațele părintelui

Cu ajutorul pernei de alăptare mama va avea o poziție corectă a spatelui și astfel nu se va pune presiune prea mare pe coloana vertebrală. Hranirea bebelusului se va realiza intr-un mod foarte placut. Poate fi utilizată atâta timp cât copilul (0 – 2 ani) se sprijină în mod corespunzator și confortabil. Ușor de transportat, se poate lua în călătorii și se potrivește pentru majoritatea tipurilor de genți de îngrijire medicală. Bebelușul va sta într-o poziție foarte confortabilă, încât somnul va veni cu ușurință.

bebelus care sta cu capul pe o perna de alaptat


Cum alegi cele mai bune perne pentru alăptat

 

Cea mai bună pernă pentru alăptat ar trebui să poate fi ușor de folosit, permițându-ți să fii complet ocupată cu bebelușul și hrănirea, mai degrabă decât să o ajustezi în mod constant. Poți opta pentru o pernă cu elemente de fixare, de tip velcro. Ar trebui să alegi o pernă mare, umplută optim și cu o înălțime adecvată.

 
 

Acestea sunt câteva aspecte la care să te uiți când cauți pernă pentru alăptat:

 
  • Un avantaj foarte important al pernei este construcția sa solidă. În timpul hrănirii trebuie să rămână în locul potrivit. Dacă ajungi la apă, scutec sau șervețele în timpul hrănirii, ar trebui să stea ferm pe talie. 
  • Dimensiunea - Indiferent de modul în care alegi să îți hrănești micuțul, vei sta în picioare în timp ce pregătești biberonul sau alăptezi. Prin urmare, va trebui să selectezi o pernă pentru alăptat care să se potrivească corpului tău, în mod ideal, astfel încât trunchiul și capul bebelușului să fie poziționate la aceeași înălțime cu mamelonul sânului. Unele perne de alăptare sunt mai înalte pentru a susține torsuri mai lungi, în timp ce altele sunt mai scurte și mai late.
  • Forma. De asemenea, este important să iei în considerare forma pernei speciale de alăptare care te interesează. În timp ce unele sunt în formă de litera C și îmbrățișează partea din față a corpului, altele sunt în formă de litera O și se înfășoară în întregime în jurul brațului. Există, de asemenea, perne în formă de semilună și cele care nu se formează prea mult pe corpul tău, ci mai degrabă creează un spațiu mai adânc în jurul bebelușului (ca un cuib), astfel încât să rămână în siguranță în timp ce se hrănește.
  • Umplutura - În ceea ce priveste materialul umpluturii pernei pentru alăptat, acesta trebuie să aibă o fermitate suficient de mare pentru a oferi susținerea necesară, dar nu trebuie să fie extrem de rigid pentru a fi confortabil. Este recomandată perna pentru alăptat cu umplutura din microfibră, poliester, spumă de memorie sau holofibră. 
  • Materialul exterior – Este bine să alegi o pernă pentru alăptat al cărui material este unul moale și plăcut la atingere. De asemenea, ar trebui să vezi dacă husa sau materialul este ușor de spălat. Diverse mici accidente se pot întâmpla în timpul hrănirii bebelușului și pernele ar trebui spălate. Ar fi bine dacă husa ar fi făcută din material rezistent la pete sau dacă poate fi detașată și igienizată la mașina de spălat rufe.

În general, o pernă pentru alăptat multifuncțională care să țină cont de nevoile mamei și ale bebelușului ar fi ideală. O astfel de pernă este utilizată atât pe perioada sarcinii de către gravidă pentru a avea un somn liniștit și corect cât și ulterior când mama alăptează bebelușul sau când micuțul trebuie să doarmă.

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!