Cum mentinem organizata camera copilului. Este posibil?

Cum mentinem organizata camera copilului. Este posibil?

Menținerea jucăriilor, hainelor și cărților copiilor în deplină ordine poate fi o adevărată provocare. Imediat ce le pui în cutii sau pe raft, micuții năzdrăvani le scot din nou. Dacă te întrebi cum să organizezi camera copilului astfel încât să fie mai ușor de gestionat, trebuie să iei în considerare o serie de factori pornind de la vârstă și nevoile aferente și la spațiul de care dispui. 

 

Gândiți-vă la prevenirea micilor accidente când piesele de lego sau mingiuțele se găsesc împrăștiate pe podea sau la timpul economisit când pot găsi cu ușurință tot ce au nevoie, și vei realiza cât de important este să menținem camera de copii cât mai organizată. 

 

Ideile inteligente de organizare pentru camera copilului precum amplasarea mobilierului sau soluțiile simple de depozitare a jucăriilor le pot spori independența, deoarece își pot găsi singuri lucrurile atunci când au nevoie de ceva. În plus, studiile arată că atunci când mediul unui copil este organizat, îl ajută să rămână calm și să se concentreze mai ușor. 

 

Organizarea unei camere pentru copii nu trebuie să fie complicată, dimpotrivă în funcție de dimensiunea camerei, ea se împarte în zona de dormit, depozitare, studiu și joacă. Iată cele mai simple și eficiente metode de a menține camera copilului organizată și sigură:

 

1. Maximizează spațiul de depozitare

 

Cu cât mai multe soluții de depozitare, cu atât camera pentru copii va fi mai organizată. Profită de spațiile libere din camere și transformă-le în dulapuri ascunse, sertare sau rafturi de care se pot bucura copiii. 

 

Mobilierul cu sertare este de preferat pentru o mai bună organizare deoarece lucrurile nu trebuie mereu aranjate. Însă, este de preferat, să nu fie sertare foarte adânci în care pot intra o mulțime de obiecte deoarece copilul nu va avea răbdare să caute foarte mult.

 

Dormitorul copilului trebuie să aibă recipiente de depozitare etichetate pentru a organiza jucăriile pe categorii. Fără aceste unități de depozitare, este dificil să organizezi, darămite să păstrezi jucăriile în ordine.

 

În funcție de numărul de jucării, dimensiunile și categoriile acestora, precum și de spațiul disponibil, poți achiziționa diferite tipuri/dimensiuni de cutii de depozitare care pot fi amplasate pe rafturi, în dulapuri sau stivuite pe podea. Ele păstrează jucăriile bine depozitate și pe categorii, iar copiii vor învăța de mici unde trebuie să pună fiecare jucărie.
camera copilului
 

2. Amplasează mobilierul din camera pentru copii în siguranță

 

Cel mai probabil nu vei putea bifa tot ce este pe lista de dorințe a copilului tău, dar există câteva nevoi cheie pentru fiecare grupă de vârstă pe care ar trebui să te concentrezi. Siguranța este o problemă importantă de luat în considerare atunci când decorezi și organizezi camera copilului mic. Prin urmare, ar trebui să verifici ca mobilieru din camera pentru copiil și jucăriile să fie amplasate corect. 

 

În funcție de vârsta copilului este important să ții cont de anumite practici de babyproofing, pentru prevenirea accidentelor. În cazul bebelușilor, designul camerei trebuie să rămână cât mai simplu, metodele de organizare ar trebuie să se rezume la un dulap pentru hainuțe și produse de îngrijire. 

 

Dacă vorbim de un copil puțin mare mare atunci organizarea camerei trebuie să se concentreze pe măsurile de siguranță. De exemplu, fără fețe de masă, fără prize electrice expuse, fără decorațiuni care se pot sparge sau grele așezate la înălțimea copilului și în special atenție la rafturi și colțurile ascuțite pe orice mobilier. 

 

Pentru a preveni micile accidente, protecțiile de mobilier pentru colțuri, opritoarele de ușă și siguranțele de sertare și uși sunt necesare în camera copilului. 

 
 

3. Sortează lucrurile din camera copilului pe categorii

 

Sortează lucrurile din camera copilului în grupuri pentru a le face mai ușor de stocat și localizat. Când vine vorba de haine, ar fi grozav să ai un dulap generos care să îți permită să ai mereu la îndemână haine pentru sezonul curent, în timp ce restul este depozitat în siguranță.

 

Când vine vorba de jucării, alege recipiente potrivite pentru fiecare tip de jucărie. Copiii tind să aibă jucării mari de pluș, mașini, păpuși, dar și alte jucării cu piese mici, cum ar fi blocuri de construcție, piste de curse sau chiar rechizite pentru colorat și pictat. 

 

Jucăriile mari pot fi păstrate în cutii textile, coșuri sau cufere, în timp ce jucăriile sau obiectele de mici dimensiuni pot fi în sertare sau recipiente de plastic ușor de mutat și folosit. Creioanele pot sta într-un penar frumos, care să îi îmbie să îl folosească.

camera copilului

 

4. Creează o zonă de studiu atractivă

 

Pentru că bebelușul tău nu va rămâne pentru totdeauna mic și neajutorat, organizează camera în așa fel încât să aibă o zonă de studiu atractivă. La vârstă mică ideal este să existe un colț de citit sau o măsuță pentru colorat și pictat, dar mai târziu este nevoie de o zonă de studiu care să-l atragă la învățat și realizat temele.

 

Se știe că orice copil își pierde concentrarea cu ușurință, de aceea crearea unei zone de studiu aerisite, ordonate și bine luminată, în care copiii își pot face temele, îi va motiva să învețe și le va spori concentrarea. Este important să separăm clar zonele de lucru de cele de joacă.

 

5. Donează periodic din lucrurile copilului

 

Chiar înainte de sărbători, o aniversare sau la schimbarea fiecărui anotimp sunt momente grozave pentru a-i ajuta pe copii să decidă ce jucării sau haine să doneze. Poate fi copilul mai mic al unei rude sau un vecin cu posibilități materiale mai reduse, nu contează, ideea este să donați periodic hăinuțele rămase mici și jucăriile cu care copilul nu se mai joacă. 

 

Făcând acest lucru periodic, vei menține organizată camera copilului, îl vei învăța pe copil să fie generos și în plus vei face o bucurie altor copii. 

 

Camera copilului reprezintă o parte foarte importantă a copilăriei lui. O bună organizare îl va face să se simtă unic, confortabil și în siguranță și va deveni mediul perfect în care să crească și să se dezvolte sănătos și armonios.

 

Pe Empria vei găsi întotdeauna soluții de organizare pentru o cameră frumoasă și sigură pentru copilul tău.



 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!