Cum amenajezi balconul ca loc de joaca pentru copii

Cum amenajezi balconul ca loc de joaca pentru copii

Dacă vrei să îi faci o surpriză prichindelului tău sau vrei să creezi în casă un spațiu de joacă sigur, ia în calcul amenajarea balconului ca loc de joacă pentru copii. Ce copil nu și-ar dori să aibă propriul lui loc unde să se joace în voie, să experimenteze și să inventeze tot felul de activități fără teama că murdărește sau face dezordine? Dormitorul poate că nu este atât de generos ca spațiu, iar livingul trebuie să îl împartă și cu adulții, așa că nu are libertatea de care are nevoie. 

 

Balconul nu mai este de mult timp privit drept un spațiu de depozitare, ci a devenit o oază de relaxare fiindcă poate fi amenajat așa cum îți dorești. Transformarea lui într-un loc de joacă pentru copii  se va dovedi cea mai bună idee, însă cu condiția să îți iei toate măsurile de siguranță necesare și să pui în aplicare practici de babyproofing.
 

Citește în continuare despre amenajarea balconului ca loc de joacă pentru copii, astfel încât să fie un mediu distractiv, dar sigur pentru ei.

 

Soluții pentru amenajarea balconului ca loc de joacă pentru copii

 

Dacă nu ai nicio idee despre cum ai putea amenaja balconul ca loc de joacă pentru copii, îți venim în ajutor cu câteva sugestii care îl vor surprinde pe cel mic. Pentru început, fă-ți un plan pe hârtie în funcție de bugetul pe care îl ai, de dimensiunile spațiului și de tipul balconului – închis ori deschis. 

 
  • Axează-te pe decorul pereților pentru a schimba aspectul simplu al balconului. Pentru o amenajare rapidă poți să aplici un tapet care să dea viața locului și să îl invite pe cel mic în lumea fascinantă a poveștilor. 
  • Ghidează-te după pasiunile și preferințele celui mic. Poți instala un cort de joacă, o căsuță magică ori un colț de desenat, pictat ori lucru manual. Niciuna dintre aceste opțiuni nu ocupă mult loc, dar oferă nenumărate variante de joacă. Pentru zona creativă de pictură ai nevoie doar de o măsuță și de câteva scăunele, în caz că vrea să își invite și prietenii. Nu trebuie să lipsească planșele de pictat, cărțile de desenat și alte instrumente utile pentru o sesiune de joacă pe cinste. Dacă micul membru al familiei are o pasiune pentru bucătărie ori chimie, balconul poate fi locul perfect pentru explorarea acestor domenii. Găsești în comerț o mulțime de jucării care le stimulează imaginația și le îmbunătățesc abilitățile în domenii vaste.
amenajare balcon
  • Investește în jucării cu circuite. Spre exemplu, un circuit complex pentru mașinute ori un trenuleț din piese care se îmbină este ideal pentru amenajarea balconului ca loc de joacă pentru copii. Dacă spațiul îți permite, îi poți amenaja celui mic o zonă cu jocuri pe PC ori consolă. Un fotoliu puf este cel mai potrivit în acest caz. Nu uita să așezi un covoraș pufos pe care cel mic să se simtă confortabil.
  • Amenajează spațiul după anotimp. Te numeri printre norocoșii care dispun de o terasă mare? Atunci în sezonul estival o poți amenaja în ton cu anotimpul. O mini piscină gonflabilă, o ladă de nisip, o umbrelă mare și o ladă frigorifică portabilă cu înghețată - pot fi elementele de bază ale unui party reușit pentru copii. 
 

Pe lângă rolul estetic, în funcție de spațiul disponibil, în amenajarea balconului ca loc de joacă pentru copii trebuie să iei în considerare și funcția practică. Mizează pe piese de mobilier cu spații de depozitare generoase, altfel în spațiul de joacă ar putea să domnească haosul chiar din prima zi. 

 

Nu ezita să pui în aplicare și alte idei pentru amenajarea balconului ca loc de joacă pentru copii. În momentele în care nu ai o direcție clară, întreabă-l pe cel mic. S-ar putea să descoperi cu surprindere că, la doar câțiva anișori, știe deja ce își dorește de la locul lui de joacă și ce domenii vrea să aprofundeze. 

babyproofing

 

Babyproofing în amenajarea balconului: la ce să fie atenți părinții?

 

Siguranța copilului este una dintre cele mai importante preocupări ale părinților. Pentru a nu deveni prea protectori și stresați în același timp, cel mai bine este să se ia măsuri preventive, astfel încât să creezi un spațiu de joacă sigur. Avem o veste bună pentru tine! Cu ajutorul practicilor de babyproofing, orice posibil pericol care ar putea să apară în calea micuțului tău va fi învins fără efort.

 

Balconul, ca orice alt loc din casă, trebuie verificat periodic astfel încât părinții să se asigure că totul este în regulă. Așadar, analizează-l cu atenție și gândește-te ce zone ori obiecte l-ar putea răni pe micuț, iar Buy4baby te ajută cu soluțiile de care ai nevoie. 

 

Îți recomandăm să folosești protecții de mobilier la colțurile dulapurilor și mesei pentru a preveni accidentarea celui mic. În locul unor dulapuri masive, alege rafturi montate pe perete, fără sertare și uși, doar cu cutii de depozitare care se închid ușor cu capac. Astfel cel mic își poate face singur ordine printre jucării fără să își prindă degețelele. 

amenajare balcon copii

Alt posibil pericol de pe balcon sunt ferestrele. Acestea trebuie să fie închise ori blocate, astfel încât cei mici să nu le poată deschide dacă nu este niciun adult de față care să le supravegheze activitatea.

 

Dacă există prize pe balcon, nu uita să aplici aceleași măsuri de babyproofing ca în restul casei. Elimină riscul de electrocutare cu ajutor protecțiilor pentru prize și asigură-te că ai să îi creezi un spațiu de joacă sigur.

 

Barele de pe balcon ori terasă reprezintă deseori un motiv de îngrijorare pentru părinți. Dacă până recent îl țineai departe de balcon pe cel mic, iar acum te-ai hotărât să îl transformi în loc de joacă, ai nevoie de o soluție de siguranță. Redu riscul de accidentare între barele terasei ori ale balconului prin montarea unei plase de siguranță. Astfel poți crea un spațiu de joacă sigur pe balcon. Montajul se face extrem de ușor, având toate elementele incluse în pachet. De luat în considerare că este un material ne-toxic și rezistent la întinderi, ceea ce îl face net superior altor produse de același tip de pe piață.
 

Noul spațiu de joacă pentru copii, amenajat pe balcon, va fi o adevărată surpriză pentru cei mici. Uită de orice grijă cu ajutorul măsurilor de babyproofing și al accesoriilor pe care ți le punem la dispoziție în magazinul nostru online. 

 

 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!