Camera bebelușului: 25 de idei pentru a amenaja camera unui nou născut

Camera bebelușului: 25 de idei pentru a amenaja camera unui nou născut

Cauți inspirație pentru camera bebelușului și vrei cât mai multe idei pe cât de creative și drăguțe, pe atât de utile? Primul pas este să-ți faci o hartă mentală despre cum vrei să arate camera bebelușului. O amenajare de succes, indiferent dimensiunea spațiului, are zone distincte pentru dormit, schimbare, depozitare, alăptare și joacă. 

 

Măsoară spațiul și pune pe o hârtie toate ideile cu privire la cele mai potrivite și mai sigure zone pentru a localiza mobilierul esențial al camerei: pătuțul, masa de înfășat și un balansoar confortabil pentru alăptare. Achiziționează inițial articolele mari și importante și ulterior decorațiunile și alte produse de decor.

 

Am pregătit 25 de idei de amenajare în funcție de cele 5 zone importante din camera bebelușului: zona de dormit, alăptat, schimbat scutece, depozitare și joacă

 

25 de idei pentru a amenaja camera bebelușului

 

Sosirea unui bebeluș în familie înseamnă o mulțime de schimbări, printre care organizarea și amenajarea casei. Dacă vorbim de camera bebelușului atunci automat trebuie să luați în calcul cumpărarea mobilierului adecvat, cât și să vă gândiți la soluții pentru siguranța micuțului.
 

  • Idei pentru zona de dormit


Pătuțul bebelușului este prima piesă de mobilier pe care o cumpără cei mai mulți viitori părinți. Acesta trebuie să fie o oază de siguranţă, un loc în care micuţul să adoarmă şi să se odihnească atât pe timpul zilei, cât și al nopții. 


Având în vedere că bebelușul îl va folosi zilnic pentru următorii 2 ani, pătuțul trebuie ales cu mare atenție. În primul rând, trebuie să aibă colțuri rotunjite și margini netede, să fie stabil, fără zone care ar putea răni copilul. Dacă ați optat pentru un pătuț din lemn, despre care se știe că este durabil și rezistent, veți avea nevoie de o protecție pentru margini. Recomandarea noastră este un bumper împletit, extrem de moale, care înconjoară tot pătuțul în interior

 

În primele luni, salteaua pătuțului va fi așezată la nivelul superior, deoarece îți va fi mai usor să iei copilul mai ales dacă ai născut prin cezariană. Odată ce micuțul învață să se ridice și să se agațe de marginea pătuțului, salteaua trebuie coborâtă la nivelul inferior.

amenajare camera bebelusuluicamera bebelusuluicamera bebelusuluicamera bebelusului
patut bebelus

  • Idei pentru zona de joacă

 

Deși în primele luni de viață, nou-născutul nu se joacă, imediat după împlinirea a 6 luni de viață lucrurile se schimbă radical. Bebelușul începe să meargă de-a bușilea și să exploreze spațiul, după care va dori să stea în funduleț să manevreze diferite jucării. 


După aceea, imediat după ce învață să meargă în picioare, se impun măsuri de siguranță, așadar de mare folos poate fi un țarc pentru copii în care copilul se poate juca fără niciun fel de risc. În camera bebelușului, dacă spațiul vă permite, un cort de joacă tip indian, plin cu pernuțe pufoase, poate fi locul ideal în care să citiți povești.
decor camera bebelusuluicamera bebelusuluiamenajare camera bebelusului
camera bebelusului
tarc bebelusi

  • Idei pentru zona de alăptat

 

Alăptarea bebelușului este unul dintre acele momente speciale din relația mamă-copil, tocmai de aceea un scaun sau fotoliu de alăptare este necesar. Există foarte multe modele de fotolii de alăptare, unele dintre ele tip balansoar, altele cu taburet pentru picioare. Alegerea însă trebuie făcută în funcție de confortul mamei, de spațiul disponibil și de tipul de amenajare a camerei bebelușului. 

În primele zile de viață, nou-născutul are o greutate mică și poate fi alăptat ușor, însă ritmul de creștere ale bebelușilor este foarte rapid, astfel după doar câteva luni vei avea nevoie de sprijin în alăptare. Pentru ca ambii să vă simțiți confortabil, un fotoliu moale se va dovedi de mare folos, iar cotierele se vor dovedi incredibil de utile. 

Cele mai folosite scaune de alăptare sunt cele tip balansoar, poate și datorită faptului că se pot legăna, iar acest lucru contribuie la starea de bine atât a mamei, cât și a bebelușului. Un fotoliu de alăptare bine ales se poate transforma într-o piesă de mobilier perfectă pentru camera bebelușului și după perioada de alăptare, pentru momente frumoase precum cititul sau privitul la filme pentru copii.
scaun alaptatcamera bebelusului scaun alaptarecamera bebelusului scaun alaptatcamera bebelusului
camera bebelusului scaun alaptare

  • Idei pentru zona de schimbat

 

Se spune că până să împlinească 1 an, vei schimba bebelușul de aproximativ 2500 de ori. Cu siguranță, vei dori să ai la dispoziție un spațiu confortabil care să fie potrivit pentru a schimba scutecul, a îmbrăca sau pregăti copilul pentru plecare. 

 

Poți alege o masă specială de înfășat/schimbat, care are înălțimea ideală și este special concepută pentru a te ajuta să schimbi mai ușor și în siguranță copilul, permițându-ți în același timp să depozitezi produsele sau obiectele pentru îngrijirea copilului în imediata apropiere.

 

Nu este întotdeauna necesar să cumpărați mobilier specific bebelușului care va trebui înlocuit în câțiva ani. O comodă de haine, de înălțime medie, poate fi folosită ca o masă de înfășat, dacă vei plasa deasupra o saltea specială. Aceasta este de multe ori varianta aleasă de majoritatea părinților, deoarece perioada în care bebelușul poate fi schimbat pe o masă de înfășat este scurtă. Bebelușul crește în greutate rapid, astfel o masă de înfășat nu mai prezintă siguranță după o anumită vârstă.
camera bebelusului masa schimbatcamera bebelusului masa schimbat
camera bebelusului masa schimbatcamera bebelusului masa schimbatcamera bebelusului masa schimbat

  • Idei pentru zona de depozitare

 

Atunci când amenajăm camera bebelușului, cei mai mulți părinți vor ține cont de reguli pentru a crea confortul de care acesta are nevoie pentru a se dezvolta cât mai armonios. Pe lângă piesele de mobilier care îi asigură un somn odihnitor și o creștere sănătoasă, în universul bebelușului este nevoie să gândim un loc pentru depozitarea hainelor, produselor de îngrijire și a jucăriilor. 

Când pregătești camera bebelușului ține cont de spațiul disponibil pentru amplasarea unui dulap pentru haine, a unei comode cu sertare și a unor etajere de perete. Aceste trei piese de mobilier îți permit să aranjezi toate lucrurile nou-născutului cât mai eficient.

  Într-un dulap înalt vei plasa hăinuțele care au nevoie de umerașe, păturelele și alte obiecte pe care le vrei să le ascunzi de ochii musafirilor. În comoda cu sertare vor sta costumașele folosite zi de zi, scutecele și produsele de îngrijire. Etajerele sunt ideale pentru plasarea jucăriilor, ramelor foto și a acelor obiecte decorative care înfrumusețează camera bebelușului. Bineînțeles că odată cu creșterea bebelușului, pentru o organizare cât mai bună te poți folosi de cutii și coșuri de depozitare.
camera bebelusului depozitare

camera bebelusului depozitarecamera bebelusului depozitarecamera bebelusului depozitarecamera bebelusului depozitare
Pentru că suntem permanent preocupați de starea de bine și siguranța copiilor, te așteptăm pe Buy4Baby.ro să vezi cele mai noi sisteme de siguranță pentru copii, atât pentru camera bebelușului, cât și pentru restul casei.

 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!