Cum alegi covorul potrivit pentru camera copilului

Cum alegi covorul potrivit pentru camera copilului

Alegerea unor covoare pentru camera copiilor se face după alte criterii decât a covoarelor din restul casei. Când ne gândim la covoare pentru copii, automat ne vin în minte culori vesele și imprimeuri jucăușe. Dar, în același timp trebuie să iei în calcul durabilitatea și rezistența la pete a acestuia, grosimea pentru a-ți protejeza copilul de eventuale căderi și lovituri, cât și confortul. Pentru ceva cu totul special, covorul normal poate fi combinat si cu un covoras ortopedic, cu multiple beneficii de sanatate.

Așadar, dacă ești în căutare de covoare pentru copii și nu știi încă ce model să iei pentru camera puiului tău, îți prezentăm un mic ghid despre aspectele importante în alegerea celui mai bun covor.

 

Stabilește mărimea covorului în funcție de dimensiunile camerei

 

Înainte de a alege cele mai bune covoare pentru camera copiilor, măsoară dimensiunile spațiului acesteia. Dacă este vorba de o cameră mare, recomandat este să cumperi un covor generos sau să optezi pentru o mochetă care acoperă o suprafață cât mai mare. 

Dacă spațiul e limitat, poți merge pe un covor tip puzzle, format din bucăți, care pot fi înlocuite cu ușurință dacă una este deteriorată. Sau poți alege covoare pentru copii de forme diferite cu care să delimitezi zona de joacă, zona de învățat.

 

Alege un covor rezistent la trafic

 

Atunci când alegi un covor pentru o zonă cu trafic intens, cum ar fi o cameră pentru copii sau o cameră de joacă, textura covorului pe care o alegi va face o mare diferență. Covorul cu fir scurt este de preferat în comparație cu cel cu fir lung sau pufos, deoarece arată excelent în orice cameră și, în plus, este și suficient de durabil pentru a rezista la multe alergări și diverse năzdrăvănii făcute de micile piciorușe. 

Este suficient de confortabil pentru ca năzdrăvanii să se poată întinde pe jos și să nu își rănească genunchii atunci când se târăsc. Are, de asemenea, o textură fermă care nu îi va face pe copiii mici să se împiedice, iar durabilitatea sa înseamnă că nu va trebui să îți faci griji în cazul în care copiii sunt încălțați.

În plus, acest covor este mai ușor de aspirat, oferă o suprafață căptușită perfectă pentru joacă și rezistă până când copiii vor crește.

covoare camera copilului

Cel mai bun material de covoare pentru camera copiilor

 

Este important să alegi un material de covor bun pentru că va fi folosit mult timp și va trebui să reziste la uzură. Există câteva opțiuni pe care le poți încerca dacă vrei să faci camera copilului tău să arate frumoasă și curată:

 
  • Alege materiale naturale pentru covoare copii, cum ar fi lâna sau bumbacul, deoarece provin din resurse durabile. S-a demonstrat că aceste materiale ajută la reducerea alergiilor în rândul copiilor. Cu toate acestea, e bine să iei în considerare faptul că fibrele de lână sunt poroase și deci predispuse la absorbția petelor. De asemenea, covoarele din lână au un preț mai ridicat, deci sunt mai dificil de înlocuit atunci când pata e iremediabilă.

  • Pe de altă parte, deși covoarele din materiale naturale au multe beneficii, pentru o zonă de trafic cum este camera copilului poți opta pentru materiale sintetice precum nailon și poliester. Acestea sunt realizate din plastic, astfel încât pot fi curățate cu ușurință, sau în mașina de spălat sau la curățătoria chimică. Astfel covorul va face față accidentelor inevitabile. Singura problemă este că aceste tipuri de covoare împrăștie o mulțime de particule, ceea ce ar putea favoriza în timp apariția alergiilor.

  • O altă opțiune pot fi covoarele din cauciuc natural, din latex. Aceste materiale fabricate din cauciuc pot rezista până la 25 de ani. De asemenea, covorul este 100% reciclabil, deci este o alegere ecologică care va menține camera copilului curată și mai sănătoasă în viitor.

  • Alege covoare din spumă pentru copii EVA tip puzzle, care sunt ușor de instalat și înlocuit dacă una dintre bucăți se deteriorează sau se pătează. În acest fel, camera copilului tău va arăta curată tot timpul.

  • Există și covoare pentru copii din cauciuc care au fost tratate cu agenți antimicrobieni, astfel încât să reziste mucegaiului, și altor substanțe dăunătoare. Acest tip de covor este, de asemenea, ușor de curățat cu apă și săpun, astfel încât să fii sigur că ai eliminat germenii pentru o perioadă lungă de timp.

  • Evită să alegi covoare din catifea și texturi de pluș chiar dacă sunt plăcute la atingere. Acestea absorb și rețin petele de lichid, praful și murdăria. Sunt mai greu de curățat în profunzime și mai greu de aspirat, fiind mai potrivite pentru zonele cu trafic redus, cum ar fi dormitorul sau camerele de oaspeți.

 

Optează pentru un covor rezistent la pete

 

În camera copilului, micile accidente precum un pahar vărsat sau desenarea cu carioci sau acuarele sunt la ordinea zilei. Există covoare care pot rezista la curățare profesională, iar acest lucru este de luat în calcul înainte de achiziție. 

În funcție de vârsta copilului, este bine să alegi culoarea care rezistă cel mai bine la pete (nuanțe închise, pământii) și materialul cel mai potrivit care poate suferi curățări multiple (țesături sintetice).

covoare copii

Ia în considerare culoarea camerei copilului tău 

 

Atunci când alegi covoare pentru copii ia în considerare tematica și culoarea predominantă camerei copilului tău. Covoarele temetice cu animale sau personaje de desene animate sunt stiluri populare în camerele copiilor. 

 

Încearcă să asortezi covorul cu îmbrăcămintea preferată a copilului sau cu accesoriile din cameră:

 
  • Covorul este cea mai bună opțiune, deoarece va ajuta la menținerea podelei curată.

  • În mod natural copiii sunt atrași de culorile strălucitoare, așa că nu îți fie teamă să alegi ceva îndrăzneț. Pe de altă parte, dacă ai un copil care ajunge să verse lucruri pe covor, s-ar putea să dorești să iei în considerare o culoare mai închisă.

  • Albul și culorile pastel vor arăta mai mult petele și murdăria față de alte culori. Alege un maro neutru sau o nuanță închisă de crem. Imprimeurile și desenele în diferite culori vor masca multe dintre petele minore pe care copiii tăi le produc pe covor.

  • Cele mai rezistente la pete sunt covoarele maro și cafenii, în plus se potrivesc bine cu aproape orice ambient.

 
 

Alege stilul potrivit pentru vârsta și personalitatea copilului 

 

Vârsta și personalitatea sunt foarte importante când alegi covorul pentru camera copilului. Dacă sunt copii mici sau preșcolari, alege un stil care se potrivește gusturilor și preferințelor lor pentru a face camera mai primitoare. 

 

De asemenea, alege un stil care se potrivește cel mai bine personalității și obiceiurilor lui de joacă. Dacă copilul tău este pasionat de sport, alege un covor cu un teren de baschet sau de fotbal. Mai ales dacă este la o vârstă la care poate alege singur și are deja propriile gusturi, implică-l pe copil în alegerea covorului pentru camera sa.

 

O alegere sigură pentru camera copilului este mocheta, deoarece oferă acoperire completă, copilul putând să se joace în orice colț al camerei. Ține cont însă că reține praful și este mai dificil de curățat pentru că trebuie mutată mobila de pe ea. 

 

Covorul devine astfel cea mai populară opțiune, dar pentru a evita întâmplări nefericite, precum alunecarea covorului pe pardoseală și alte accidentări ale copilului, ține cont să folosești benzi antialunecare pentru covor și produsele  de siguranta pentru camera copilului. Iesind din camera copilului, pentru a pastra casa un pic mai curata, este si optiunea unui covoras dedicat pentru zona de masa, cu modele dragute si usor de curatat.


Pe Empria.ro găsești tot ceea ce ai nevoie (benzi și colțare de protecție mobilă, siguranțe pentru uși și sertare, apărătoare pentru colțuri și protecție pentru priză etc) pentru a-i oferi copilului un mediu sigur, în care să se joace și să cunoască lumea din jurul său fără să fie restricționat.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!