Ce sunt deflectoarele de aer conditionat si de ce sunt importante cand ai copii?

Ce sunt deflectoarele de aer conditionat si de ce sunt importante cand ai copii?

Cu aerul condiționat pornit ori nu?” este una dintre dilemele și temerile pe care le au părinții de copii mici în zilele caniculare. Multor mămici le este frică de curentul de aer rece fiindcă se gândesc să nu afecteze sănătatea celui mic, dar în același timp înțeleg că și confortul lui termic este important. În plus, temereile vin și din faptul că aparatele de aer condiționat au fost asociate de-a lungul timpului și cu apariția alergiilor. 

 

În acest context, poate fi considerat periculos aerul condiționat pentru bebeluși și copii? Într-adevăr, folosirea acestuia poate cauza probleme de sănătate precum afecțiunile respiratorii sau uscarea mucoasei oculare, însă dacă sunt luate anumite măsuri de precauție, precum folosirea unor deflectoare de aer condiționat nu vei avea de ce să îți mai faci griji pe viitor.

 

Ce sunt deflectoarele pentru aer condiționat? 

 

Fluxul de aer rece nu creează doar disconfort, ci poate provoca și apariția unor probleme de sănătate atât la copii, cât și la adulți. O soluție modernă la care apelează din ce în ce mai multe familii o reprezintă deflectoarele pentru aer condiționat. 

 

Dacă te întrebi ce este, mai exact, acest obiect interesant, află că este o piesă care se montează pe aparatul de aer condiționat. Are funcția de a devia fluxul de aer rece și de a-l distribui uniform în întreaga încăpere. 

 

Deflectoare de aer condiționat: care sunt beneficiile? 

 

Deflectoarele de aer condiționat sunt un produs inovator care a fost special conceput pentru a elimina senzația neplăcută ce apare în urma expunerii repetate la curenții de aer rece. Cu ajutorul acestuia, fluxul de aer este distribuit uniform, astfel că riscul ca cel mic să se simtă inconfortabil ori să dezvolte probleme de sănătate va fi redus considerabil. 

deflectoare de aer conditionat

 

Deflectorul poate fi montat cu ușurință la aproape orice aparat de aer condiționat fără să fie necesare scule speciale, găuri ori adeziv. Este suficientă presiunea pieselor din colet. Și totul durează doar cinci minute! 

 

Încă o veste bună este că poate fi reglat foarte ușor. Poți ajusta protecția pe lungime, în sus sau în jos, mai aproape de aparat sau mai departe de acesta, în funcție de preferințe și nevoi. Brațele deflectorului pot fi ridicate ori coborâte cu ușurință până se obține poziția perfectă. 


Magazinul empria.ro îți pune la dispoziție o varietate de culori și modele perfecte pentru camera copilului, cu design vesel și colorat. Deflectorul are înălțimea ajustabilă pe 4 niveluri, lungimea este reglabilă până la un maxim de 125 cm. Lățimea pânzei ce asigură protecție este de 27 cm, iar lățimea pieselor de plastic este de 30 cm. Materialul din pânză tip Oxford nu permite acumularea de condens. 

 
 



Deflectoare de aer condiționat: pași pentru montare


Deflectorul pentru aer condiționat se instalează cu ușurință, în doar câteva minute, fără să fie necesară intervenția unui meșter. 

Pasul 1: Conectează cu panglica piesele laterale și reglează lungimea astfel încât să fie puțin mai mare decât aparatul de aer condiționat. Atenție ca panglica să nu fie răsucită sau înnodată.

Pasul 2: Agață piesele laterale pe ambele părți ale aparatului, în partea de sus.

Pasul 3: Strânge piesele de fixare. Asigură-te că panglica nu este prea strânsă, astfel încât să provoace îndoirea pieselor. 

Pasul 4: Atașează piesa centrală în suporții laterali. Monteaz-o în găuri la același nivel, atât în partea stângă, cât și în partea dreaptă.

deflector aer conditionat

Aerul condiționat – cum îl poți folosi în siguranță dacă ai copii? 

 

Asigurarea confortului termic este foarte importantă pentru cei mici, iar aparatul de aer condiționat este cea mai la îndemână soluție pentru răcorirea casei pe timpul verii. Pentru a preveni orice fel de pericol, este indicat să fie luate anumite măsuri practice care au legătură atât cu temperatura, cât și cu filtrele aparatului. 

 
  • Evită variațiile mari de temperatură. Nu este indicat să fie o diferență mai mare de 8 grade Celsius între încăperi ori între locuință și mașină. De asemenea, nu este indicat să îl scoți pe cel mic dintr-o cameră unde a funcționat aerul condiționat direct în căldura de afară. Setează aparatul de aer condiționat la o temperatură de 24 – 25 grade Celsius și asigură-te că jetul de aer rece nu este îndreptat spre locul unde stă copilul.
  • Nu monta aparataul de aer condiționat în camera copilului. Ar fi ideal ca aparatul să nu fie montat în camera în care doarme copilul ori în care își petrece cea mai mare parte a timpului. Însă este util să fie lăsate ușile deschise pentru a se obține confort termic în întreaga locuință.
  • Curăță periodic filtrele aparatului. În acestea se pot aduna multe bacterii și alergeni care pot provoca probleme de sănătate cu timpul, mai ales în cazul copiilor mici. Nu sunt necesare cunoștințe tehnice avansate pentru a face această procedură, ci se pot ocupa și părinții de curățare. În cazul în care nu aveți timp ori răbdare, puteți apela la alternativa cea mai sigură – o firmă care oferă astfel de servicii.
  • Ține copilul departe de fluxul de are rece și îmbracă-l adecvat. Alege pentru cel mic haine confortabile, care să îi acopere mâinile și picioarele. De asemenea, pune-i o căciuliță subțire pe cap dacă vă aflați într-o cameră unde este aer condiționat.
  • Deschide geamul și aerisește periodic, pe timpul serii sau dimineața devreme, astfel încât aparatul să filtreze și aer proaspăt.
  • Evită să lași aerul condiționat pornit pe timpul nopții, cu atât mai puțin în camera în care doarme cel mic.
  • Nu deschide aerul condiționat imediat după baie. Porii sunt deschiși și există riscul de apariție a răcelilor.
  • Hidratează-l pe micuț periodic. Utilizarea frecventă a aparatului de AC poate usca pielea și mucoasele. Unele mămici păstrează un bol cu apă în cameră pentru a menține umiditatea în limite normale. Bebelușilor li se recomandă picături de ser fiziologic pentru îngrijirea nasului și a ochilor. 
  • Montează deflectoare pentru aer condiționat pentru a devia fluxul de aer, mai ales atunci când copilul petrece timp într-o cameră cu aparatul de aer pornit. 
 

O cameră răcoroasă ajută copilul să se simtă în largul lui și să doarmă confortabil. În concluzie, este în regulă să folosiți aparatul de aer condiționat și atunci când sunt copii în preajmă, însă numai cu respectarea unor măsuri de precauție importante. Astfel vă puteți bucura de un mediu ambiant plăcut fără să fiți afectați de fluxul de aer rece. 
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!