Camera pentru gemeni: Cum amenajezi dormitorul pentru doi copii

Camera pentru gemeni: Cum amenajezi dormitorul pentru doi copii

Părinții de gemeni trăiesc o dublă bucurie, dar se confruntă și cu o dublă provocare. Pe lângă faptul că trebuie să se descurce cu doi bebeluși deodată și au o grijă dublă, trebuie să amenajeze casa, și automat camera pentru gemeni, astfel încât să fie potrivită pentru doi copii. 

 

Amenajarea camerei pentru doi frați este mai solicitantă, deoarece este important ca fiecare copil să simtă că îi aparține și că are ceva propriu. Camera pentru copiii trebuie să corespundă vârstei celor mici și genului, pentru că altele sunt așteptările dacă este vorba de o cameră de fete, de băieți sau pentru un băiețel și o fetiță.  

 

Dacă folosești mobilierul pentru camera de copii potrivit, poți să creezi un dormitor comun care să se potrivească cu decorul casei și în același timp să fie un loc sigur pentru doi bebeluși în plină dezvoltare. În acest articol, îți vom împărtăși cele mai bune idei și cele mai practice sfaturi pentru a transforma camera pentru gemeni într-un loc ideal pentru dormit și joacă.

 

De ce este important să amenajezi corect camera pentru copii?

 

Un loc frumos, cald și luminos creează o impresie bună în mintea noastră. Același lucru se întâmplă și în mintea copiilor, dacă dormitorul este corect amenajat și decorat, copiii se vor simți bine și vor crește în siguranță. Designul ne influențează viața și chiar dacă vorbim despre amenajarea unei camere pentru bebeluși, acest lucru e important pentru atmosfera generală și pentru starea de bine a părinților.

 

Astfel, în amenajarea unei camere pentru gemeni, un părinte ar trebui să se concentreze pe:

 
  • Babyproofing. Pentru siguranța bebelușilor, în camera gemenilor părinții vor ține cont de practici de babyproofing, încercând să elimine orice risc posibil, prevenindu-l sau eliminându-l. Mai mult, pe măsură ce gemenii cresc și încep să meargă, să deschidă sertare și să se cațere, măsurile de siguranță se intensifică;

  • Stare de bine. Pentru a avea succes în acest proiect trebuie găsit echilibrul perfect între funcționalitate și estetic, cunoscând că mediul în care crește și se dezvoltă un copil va influența evoluția viitoare;

  • Loc de joacă și odihnă corespunzătoare. Pătuțurile sau paturile gemenilor trebuie adaptate vârstei și asigurate că nu reprezintă un pericol. De exemplu, dacă cei doi copii dorm în paturi individuale, separate, pentru a preveni căderea lor din pat folosește apărători sau protecții laterale pentru pat

pat protejat pentru copii cu aparatori de pat impotriva caderii din pat

Așadar, dacă vrei ca gemenii tăi să crească într-un mediu sănătos și sigur, atunci ar trebui să acorzi atenție modului în care amplasezi mobilierul, ce tip de decorațiuni folosești și de ce măsuri de siguranță ții cont în funcție de vârsta gemenilor.

 

A decora și mobila o cameră pentru un copil este mult mai ușor decât să faci același lucru pentru doi, mai ales când copiii sunt gemeni. Chiar dacă au aceeași vârstă, fiecare copil va crește cu propriul sentiment de identitate și va fi dificil să împartă dormitorul cu cineva. Spațiul pe care cei doi copii îl împart trebuie să creeze armonie și să le încurajeze independența.

 


 
 
 

5 idei de amenajare a camerei pentru copii

 
  • Alege o vopsea în culori neutre

 

Dacă vorbim de camera unor bebeluși gemeni, cea mai sigură variantă în alegerea culorilor sunt nuanțele neutre precum bej, gri sau alb crem. Pe măsură ce gemenii cresc și vor avea propriile preferințe, va fi mai ușor să schimbi schema de culori. În acest caz, este ușor să vopsești câte un perete în nuanța preferată a copilului, cu ocazia aceasta putând să delimitezi foarte ușor spațiul individual al fiecăruia.

 
  • Stabilește o temă

 

Tematica poate aduce acel strop de caracter și o notă de individualitate în dormitorul gemenilor. Vârsta gemenilor, și bineînțeles dacă sunt băieți sau fete, va avea o influență mare în stabilirea decorațiunilor specifice temei alese. De exemplu, dacă alegi tema Disney pentru camera gemenilor băiat și fată, ai putea avea o temă Minnie Mouse pentru fată și o temă Mickey Mouse pentru băiat. 

gemeni care se joaca cu o jucarie in pat

Dacă alegi o temă pentru doi băieți, ai putea să mergi pe supereroi, dinozauri sau o temă sport. Pentru fete, de asemenea, poți pleca de la personajele din desene animate, tematică florală sau cu animale. Culorile neutre și motivele naturii îți vor permite flexibilitatea de a încorpora personaje de desene animate, supereroi sau alte motive în decor.

 
  • Creează o delimitare pe zone

 

Desigur, camera pentru gemeni va avea mai multe zone separate, de la joacă, dormit și alte activități, așa că spațiul trebuie împărțit cu responsabilitate. Paturile supraetajate economisesc spațiul și creează o zonă de dormit clară, însă nu este o opțiune dacă vrei ca fiecare copil să aibă spațiul lui. 

 

Dacă vrei două zone separate, plasează fiecare pat pe câte un perete și în zona ferestrei creează zona de joacă / învățat, folosind un blat sau birou dublu, despărțit printr-un separator. Adăugarea de separatoare poate ajuta la crearea acestor zone și poate oferi fiecărui geamăn puțină intimitate sau sentimentul propriului spațiu. Un set de perdele subțiri, de la podea până la tavan, instalate în mijlocul dormitorului, poate împărți camera în două zone diferite. De asemenea, o bibliotecă între cele două paturi poate crea un sentiment de separare, dar totuși oferă un spațiu deschis în cameră.

 
  • Configurează eficient zonele de depozitare

 

Una dintre dificultățile de a fi geamăn este că bebelușul /copilul trebuie să împartă aproape totul. Chiar și așa, fiecare va avea nevoie de spațiu pentru lucrurile lor personale, așa că asigură-te că ai opțiuni de depozitare pentru fiecare geamăn.

copil vesel lucreaza la birou in camera copiilor

 

Dacă nu vrei să aglomerezi camera pentru gemeni cu dulapuri mari, alege să depozitezi lucrurile copiilor într-o altă cameră, iar fiecare va avea spațiul lui. În living, de exemplu, poți depozita hainele, în debara poți plasa cutii cu lucrurile folosite ocazional, iar balconul îl poți transforma în camera de joacă pentru a lăsa dormitorul ca spațiu de odihnă și învățare.

 
  • Decorează camera pentru gemeni cu accesorii specifice vârstei

 

Accesoriile și decorațiunile pot adăuga caracter unui dormitor pentru copii. Pernele și covoarele sunt necesare într-o cameră de copii mici, unde joaca se petrece adesea pe jos. Aranjarea jucăriilor în încăpere creează un ambient plăcut, însă ai grijă să nu aglomerezi vizual foarte mult spațiu. Dacă vorbim de camera pentru gemeni sub 3 ani, accentul trebuie pus pe siguranța spațiului, așadar ai grijă să folosești protecții de mobilier, pentru colțuri, sertare și ferestre. 

Este posibil ca odată ce cresc, gemenii să nu-și mai dorească să împartă o cameră. Dacă locuința nu îți permite acest lucru, există diferite moduri în care poți amenaja și decora camera pentru a o face mai confortabilă și pentru a oferi fiecărui copil sentimentul de spațiu propriu.  

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!