Bebelusi si animale de companie – la ce trebuie sa fie atenti parintii?

Bebelusi si animale de companie – la ce trebuie sa fie atenti parintii?
Sa locuiesti impreuna cu copilasul tau si cu un animalut de companie poate suna ca un vis implinit pentru foarte multe persoane. Insa orice proaspat parinte trebuie sa cunoasca o serie de reguli legate de traiul cu un papagal, broasca testoasa, caine sau pisica si bebe in casa.

Tocmai de aceea, am pregatit o lista cu sfaturi de care trebuie sa tii cont daca urmeaza sa locuiesti sub acelasi acoperis cu bebelusi si animale de companie. Iata despre ce este vorba!
 

Catel si/sau pisica si bebe in casa – cum functioneaza?


Despre primul an de viata al copiilor, se spune ca poate influenta reactiile alergice ale acestora la parul de animale. Drept urmare, micutii care sunt expusi inca din primul an de viata la animalute de companie au sanse mai mici sa dezvolte astfel de alergii. Totodata, exista studii care demonstreaza ca prezenta unor animale de companie poate preveni aparitia astmului la copii.

In plus, daca esti stapanul unor animalute de companie, esti probabil extrem de atasat de acestea si le consideri deja parte din familie. De cele mai multe ori, pisicile si cainii au un comportament bland si protector in preajma copiilor, ceea ce nu reprezinta decat un argument in plus pentru care ai vrea sa ii tii pe cei doi impreuna.

Dupa ce am discutat sumar despre avantajele pe care le aduce convietuirea cu un caine si/sau o pisica si bebe in casa, a venit momentul sa tragem si cateva semnale de alarma la care orice parinte trebuie sa fie atent. Este vorba de faptul ca, atunci cand regulile de igiena nu sunt respectate corespunzator, exista riscul sa apara diverse probleme de sanatate.

De exemplu, inhalarea parului de animale poate provoca reactii imunologice in tractul respirator, ceea ce conduce la complicatii.  De asemenea, este important ca animalele de companie sa fie deparazitate si vaccinate la zi, aceasta fiind singura metoda prin care se evita situatia in care microbii si parazitii trec la oameni.

In cazul in care animalutul de companie s-a imbolnavit, copilasul nu trebuie sa se afle in preajma acestuia. Mare atentie la broastele testoase, care sufera adesea de conjunctivita, o boala care se transmite rapid si la copii.

Cand locuiesti cu un caine sau o pisica si un bebe, fii atent ca cel mic sa nu manance mancarea cazuta pe jos. Cand creste, este important sa il ajuti pe cel mic sa inteleaga cat de importanta este aceasta regula. De altfel, animalele nu ar trebui sa aiba acces in bucatarie sau in zona de depozitare a mancarii.

In primii ani de viata, nu este recomandat sa ii lasi pe copii sa se joace nesupravegheati alaturi de animalele de companie. De cele mai multe ori, zgarieturile si muscaturile sunt cauzate de faptul ca cei mici nu isi dau seama cand au depasit limita in astfel de situatii.

Nu in ultimul rand, trebuie precizat faptul ca animalele de companie sunt folosite si in terapiile destinate copiilor cu ADHD sau autism. Astfel, daca respecti cu strictete regulile de igiena, animalutele nu ar trebui sa reprezinte un pericol pentru puiul tau. In plus, daca ai nevoie de ajutor extra pentru a sti ca bebelusul este mereu in siguranta, te invitam sa descoperi colectia noastra de produse destinate sigurantei copiilor!
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!