Aerul conditionat, inamicul tacut al sanatatii copilului tau! Cat este de periculos?

Aerul conditionat, inamicul tacut al sanatatii copilului tau! Cat este de periculos?
Aerul conditionat si bebelusii nu sunt chiar cei mai buni prieteni, dimpotriva, ar trebui sa te documentezi foarte bine inainte de a lua decizia de a-l expune pe cel mic aerului conditionat.
Una dintre cele mai mari provocari ale ”meseriei” de parinte este imbracarea copilului adecvat temperaturii, fie ea din interior sau exterior. Si ca si cum treaba nu ar fi suficient de provocatoare, vara decizia devine una si mai dificila, din cauza temperaturilor ridicate care fac ca aerul din casa sa se supraincalzeasca.
Astfel, mai toti parintii se vad obligati sa gaseasca variante pentru restabilirea confortului termic al copilului. Daca micutul se mai afla si in primele luni de viata, procesul devine si mai complicat, caci variatiile de temperatura poate avea repercusiuni serioase asupra sanatatii acestuia.

De ce aerul conditionat este riscant pentru bebelusi?

Principala vulnerabilitate a bebelusilor survine din incapacitatea de a se descurca singuri, de a comunica atunci cand ceva ii deranjeaza. Pe de alta parte, desi bebelusii nu au glandele sudoripare inca bine dezvoltate, trebuie subliniat faptul ca si ei transpira. Capacitatea bebelusilor de a-si regla temperatura este deficitara, pielea lor este subtire si fragila, iar suprafata lor corporala este mai mare  comparativ cu a adultului, astfel ca ei se supraincalzesc mai usor decat adultii.
Una dintre problemele extrem de frecvente care pot aparea din cauza supraincalzirii este deshidratarea, fenomen extrem de periculos, caci un bebelus deshidratat devine agitat si nu se alimenteaza bine. Cu fenomenul de supraincalzire au fost facute chiar si asocieri privind ”Sindromul de moarte subita a copilului”. De aceea, gasirea unei modalitati eficiente si sigure de a racori casa este una dintre prioritatile parintilor, in special pe parcursul verii.
Alegerea si montarea unui aparat de aer conditionat trebuie facuta cu mare atentie, astfel incat sa nu-i puna in pericol pe cei mici.

Aerul conditionat si bebelusii: Ce probleme de sanatate pot dezvolta?

 
Aerul conditionat si bebelusii pot fi incompatibili, iar riscul expunerii iresponsabile la aceasta modalitate de racorire poate avea efecte negative asupra sanatatii lor.
Folosirea aerului conditionat in prezenta bebelusilor le poate cauza acestora probleme de sanatate precum:
- afectiuni respiratorii (sinuzita, rinita, cefalee, faringite, laringite, pneumonii sau chiar astm bronsic);
- uscarea ochilor.

Cum protejam copilul atunci cand alegem sa folosim aerul conditionat in prezenta lui?

Aerul conditionat si bebelusii pot fi insa imprieteniti, daca alegei un sistem inovator, care sa te scape de bataia de cap privind fluxul de aer rece: deflectoare de aer conditionat.
Deflectoarele de aer conditionat sunt utile atat in cazul celor mici, cat si in cel al adultilor. Acestea sunt dispozitive care se monteaza direct pe aparatul de aer conditionat si au rolul de a schimba directia fluxului de aer.

Avantajele utilizarii unui deflector de aer conditionat

Asigurarea confortului termic al bebelusilor este vitala, asa ca in sezonul cald functionarea unui aparat de aer conditionat este cea mai la indemana solutie pentru racorirea casei. Insa trebuie facuta responsabil, iar magazinul online Buy4Baby.ro are grija ca aerul conditionat si bebelusii sa devina cei mai buni prieteni, fara a-i expune pe micuti niciunui pericol.
Unul dintre avantajele majore ale acestor dispozitive este faptul ca sunt usor de montat, reglat. In plus, au si un design ergonomic, care le permite a fi folosite cu usurinta atat acasa, cat si in camerele de hotel sau in orice alta incapere.
Un alt avantaj major il reprezinta diversitatea lor - sunt piese universale, care pot fi montate pe aproape orice aparat. Bretelele deflectorului pot fi ajustate astfel incat sa fie pozitionate perfect pentru a schimba directia fluxului de aer.
Deflectoarele de aer conditionat au inaltimi ajustabile pe 4 niveluri, putand fi montate pe diferite dispozitive de aer conditionat. Lungimea lor este reglabila, pana la 125 cm. Totodata, latimea panzei care asigura protectie este de 27 cm, iar latimea pieselor de plastic este de 30 cm.
 
Noi, cei de la Empria.ro, iti punem la dispozitie o gama variata de deflectoare de aer conditionat, astfel incat sa iti fie usor sa il alegi pe cel care iti place si se potriveste cel mai bine cu restul decorului din casa ta. Modelele pe care ti le punem la dispozitie sunt colorate, vesele si includ imprimeuri simpatice cu inimioare, catelusi, ursuleti si altele.
Astfel, daca vrei sa protejezi sanatatea familiei tale, este esential sa utilizezi deflectoare aer conditionat. Doar astfel, va veti putea bucura impreuna de cea mai buna temperatura, fara sa fiti afectati de fluxul de aer rece. Exploreaza colectia magazinului nostru online si alege cele mai bune produse pentru protectia copiilor si a intregii familii!

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!