Retete diversificare bebelusi: Ce mananca bebe la 7 luni

Retete diversificare bebelusi: Ce mananca bebe la 7 luni

Când vine vorba de alimentație, cu siguranță vrei să fii cu un pas înainte și te pregătești deja cu rețete diversificare 7 luni. Orice etapă de dezvoltare a micuților noștri vine cu noi provocări, iar fiecare dintre ele trebuie îmbrățișate, mai întâi de toate, de către noi, părinții. 

De la apariția noilor dințișori, meniul în continuă diversificare, încercarea de a rosti primele cuvinte și până la mișcările din ce în ce mai bruște, pe măsură ce bebelușii noștri își dezvoltă musculatura, le vom fi alături la fiecare pas, oferindu-le tot sprijinul și atenția, ori de câte ori este nevoie.

 

Introducerea primelor alimente în prima etapă de diversificare s-ar putea să ți se pară, pe bună dreptate, cea mai dificilă. Cel mic trebuie să se obișnuiască cu arome, consistențe și texturi complet noi și, tocmai de aceea, inclusiv înțărcarea se va face treptat. Dar dacă după împlinirea celor 6 luni de viață l-ai convins pe bebe să mănânce piureuri de legume, primul hop a trecut! Nu te îngrijora dacă prichindelul tău mănâncă prea puțin și nu te ghida după un standard al cantității. 

 

Este recomandat să îl hrănim pe cel mic atât cât își dorește. Pentru că nici noi, adulții, nu consumăm porții de mâncare având același gramaj. Dacă vrei să le stimulezi dorința de a încerca noi arome, te poți baza inclusiv pe accesoriile pentru diversificare în culorii vii din shop-ul nostru.

 

În continuarea procesului de diversificare, prânzul rămâne masa principală care poate fi înlocuită de laptele matern, urmată fiind de gustări (cea de dimineață, și ulterior cea de seară), micul dejun și, ulterior, cina. Iar dacă te întrebi oare cu ce rețete diversificare 7 luni să începi, în primul rând asigură-te că îi oferi bebelușului tău surse de proteină animală de cea mai bună calitate. 

Cum poți face asta? Dacă locuiești în mediul rural, cu siguranță îți va fi mult mai ușor să obții brânză de vaci, carne de pui și ouă „de țară”. Iar dacă nu ești atât de aproape de natură, mergi pe varianta producătorilor locali din orașul tău.

retete diversificare bebelusi 7 luni

Rețete diversificare 7 luni

 

În funcție de greutatea și de înălțimea bebelușului, dar și de starea lui generală de sănătate, medicul pediatru te va îndruma, negreșit, și în ceea ce privește alimentația, cu o serie de rețete diversificare 7 luni. 

Între timp, noi, cei de la Empria te vom ajuta să-ți faci o idee despre cum va arăta meniul celui mic. Sfatul nostru este să nu te gândești încă la cantități, bebelușul tău va mânca atât cât îi trebuie și simte că are nevoie.

 

Pentru a aduce toți nutrienții necesari în dieta bebelușului nostru, pe parcursul unei zile vom alterna rețete diversificare 7 luni astfel încât îi vom oferi celui mic atât legume și carne, dar și fructe și produse lactate. Vom pregăti alimentele tot într-o formă semi-solidă, fără zahăr și fără sare, precum în prima lună de diversificare, după cum urmează:

 
  • Piureuri din mixuri de legume (de obicei în număr de 3) și cărniță. Legumele se fierb, se pasează la blender sau în robot și sunt gata cel mai repede. Le poți strecura în  meniul bebelușului tău în orice ordine vrei, astfel încât farfuria să fie cât mai colorată (morcov, păstârnac, dovlecel, cartof dulce, dovleac plăcintar, sfeclă roșie). Carnea de pui (recomandate sunt pulpele și pieptul) va trebui pusă la fiert pentru un interval mai lung decât legumele, astfel încât carnea să poată fi desfăcută ușor de pe oase. După ce le desfacem în fâșii, înainte de a le adăuga în piureul de legume, vom da la o parte toate zgârciurile și pielea, și ne vom asigura că nu rămân nici oase mai mici. Astfel, și carnea se va pasa cu ușurință și va fi amestecată cu legumele. Dacă sunt încântați de cărniță, putem încerca, treptat, să le preparăm ficat, pentru un aport mai mare de fier.

 
  • Piureuri de fructe. De regulă, și fructele pe care le introducem în rețete de diversificare 7 luni sunt gătite pentru puțin timp la abur (măr, pară) sau, dacă sunt mai moi, pe acestea din urmă le vom pasa direct (banană, avocado). Pe cele cu un conținut mai mare de apă le vom pregăti astfel încât să aibă mai multă consistență și le vom asocia cu cereale (piure de pară cu mei, măr cu fulgi de ovăz). Să nu uităm, însă, nici de piureul cu măr și biscuiți, gustul care de amintește cel mai bine de copilărie. Nu în ultimul rând, este esențial să reținem este că citricele nu sunt deloc recomandate copiilor la o vârstă atât de fragedă. 

 
  • Gustări pe bază de produse lactate sau ouă. Sistemul digestiv al bebelușilor nu este atât de bine dezvoltat încât să poată tolera proteina laptelui de vacă. O alternativă potrivită este brânza calcică, pe care o obținem după ce adăugăm lapte praf și calciu în apa care fierbe pe foc pentru preț de câteva minute. Când micuțul tău dă semne că s-a mai obișnuit cu rețete diversificare 7 luni, cu lapte din comerț îi poți pregăti o porție mică griș cu lapte și vezi cum reacționează la această nouă gustare. Pe parcurs, poți introduce brânzica de vaci și încă un aliment preferat de mulți dintre copii, gălbenușul de ou. 

accesorii diversificare 7 luni

Dacă totuși îți dorești să pornești de la niște măsuri pentru fiecare din mesele și gustările celui mic, când este ora pentru fructe, porția unui bebeluș se va rezuma la jumătate de fruct. Dacă ne gândim la produsele lactate, îi putem da celui mic 3 linguri. 

 

La fel și când vine vorba de mixuri de legume cu cărniță, 3-4 linguri. Iar mai târziu, când cei mici mai cresc și pot mânca deja alimente în formă solidă, lingurile se transformă în cubulețe. 

 

În timp ce tu pregătești din acest set de rețete diversificare 7 luni, bebe îți poate ține companie în bucătărie chiar din scăunelul lui, Iar când vine momentul pasării fructelor sau legumelor, îi poți oferi și celui mic bucățele în stare încă solidă, atât pentru stimularea gustului și a mirosului, dar și pentru calmarea durerilor gingivale.

 

Deși ne-am dori să spunem asta, nu există o formulă secretă în procesul de diversificare. La fel cum nici cei mici nu vor renunța la alăptare în sincron. De aceea, și alimentele pe care bebelușul tău le acceptă pot diferi, în comparație cu preferințele altor bebeluși din familie sau dintre cunoștințele apropiate.

 

Însă, ceea ce contează, este ca cel mic să încerce cât mai multe rețete diversificare 7 luni, astfel încât să își formeze gustul. Sperăm ca recomandările noastre să-ți vină în ajutor, iar accesoriile pentru diversificare din shop-ul nostru să le aducă bebelușilor un plus de culoare în farfurie, iar ție, în bucătărie.

 

Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiului tău.

 

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!