Petrecere Baby Shower: Ce inseamna si ce trebuie sa stii despre organizare

Petrecere Baby Shower: Ce inseamna si ce trebuie sa stii despre organizare

Deși este la modă de doar câțiva ani, tot mai multe mămici își doresc o petrecere Baby Shower pentru a se reuni cu cei dragi și a-și exprima bucuria pentru noua ființă care urmează să vină pe lume. Inspirată din cultura americană, petrecerea poate fi organizată de viitoarea mămică, dar și de soț, prietene sau membrii familiei.

 

Este un moment special pentru ca prietenii și familia să discute despre venirea pe lume a bebelușului,  despre frământările și provocările care urmează, cât și să ofere cadouri pentru bebeluși și urări de bine înainte de naștere. 

 

Așadar, dacă intenționezi să organizezi o astfel de petrecere sau urmează să mergi la un astfel de eveniment și vrei să afli mai multe detalii, iată ce e important să cunoști.

 
 

Ce înseamnă Baby Shower

 

Practic, aceasta este o petrecere organizată pentru a sărbători nașterea viitoare a unui copil. Este, de asemenea, o modalitate prin care prietenii și familia îi sprijină pe noii părinți cu diferite lucruri de care au nevoie în creșterea nou-născutului. Cu toții știm că bebelușii au nevoie de foarte multe lucruri, mai ales în primul an de viață.

 

Chiar dacă denumirea de Baby Shower este relativ nouă, astfel de petreceri se obișnuiau mai ales după venirea copilului, când prietenii și familia vizitau nou-născutul și îi aduceau daruri. Conceptul de s-a răspândit – în special în SUA – în timpul și după ambele războaie mondiale și au oferit celor dragi o oportunitate de a-i ajuta financiar pe proaspeții părinți după dificultățile economice cauzate de războaie.

petrecere baby shower

 

Când ar trebui să organizezi un Baby Shower

 

Nu există nicio regulă strictă care să dicteze când ar trebui să organizezi evenimentul. Majoritatea oamenilor aleg să organizeze cu aproximativ 4 - 6 săptămâni înainte de nașterea copilului. Astfel, invitații pot avea în vedere sexul bebelușului atunci când aleg cadourile și decorațiunile pentru camera copilului.

 

Multe mame aleg să facă petrecerea în luna 8 sau 9 de sarcină, deoarece riscul de avort spontan scade cu fiecare săptămână care trece. În plus, cele mai multe mămici au o imagine mai clară a lucrurilor care încă le lipsesc și cu care cei dragi le-ar putea ajuta.

 

În mod tradițional, planificarea unui astfel de eveniment nu era făcută de viitoarea mamă. Prietenii și membrii familiei se reuneau pentru a planifica sărbătoarea și pentru a-i face o surpriză. Multă vreme, la această petrecere participau doar femeile. Însă, în ultimul timp, această petrecere este organizată de gravidă și de cele mai multe ori este un eveniment la care participă toți cei apropiați, care vor să sprijine viitoarea familie. Înainte, sarcina și nașterea erau subiecte tabu care erau discutate doar între femei. Societatea modernă a creat premisele ca tații să fie din ce în ce mai implicați. 

 

De asemenea, este în regulă să creezi o listă de cadouri pentru Baby Shower, dedicată invitaților care nu sunt siguri ce să vă ofere. De asemenea, poate ajuta la evitarea cadourilor duplicate de la diferiți invitați sau achiziționarea unor lucruri pe care le-ai achiziționat chiar tu anterior.

 

Unde organizezi petrecerea?

 

Alegerea locului potrivit pentru această petrecere va depinde de câte persoane sunt invitate. Dacă participă puține persoane, cel mai probabil acasă este locul ideal. Aceasta ar putea fi casa unuia dintre planificatori sau casa noilor părinți dacă eveni,entul  este organizat de aceștia. 

 

Există multe alte locuri pentru a organiza un Baby Shower. Poți da o căutare rapidă pe Google pentru a găsi locuri populare din orașul în care locuiești. Aici pot intra centre comerciale, ceainării sau cafenele, restaurante etc.

femeie insarcinata la baby shower party

 

Ce se întâmplă la o petrecere Baby Shower?

 

Petrecerea este una atipică, în sensul că gravida nu este în măsura în care să poată consuma alcool, dansa sau face anumite activități obositoare specifice unei petreceri clasice. Este mai degrabă o întâlnire cu discuții și cu sprijin moral și financiar pentru viitorii părinți. Dar cu siguranță un astfel de eveniment poate fi distractiv și elegant. 

 

Acestea sunt câteva dintre aspectele de care poți ține cont atunci când organizezi un astfel de eveniment:

 
 
  • Jocuri: De la ”Ghici ce se află în geanta de bebeluși?” pipăind obiectele, până la „Ghicește mâncarea pentru bebeluși”, gustând din diferite borcanașe speciale, există o mulțime de jocuri pentru a distra oaspeții. De asemenea, puteți crea o amintire foarte amuzantă după ce veți deveni părinți, oferindu-le invitaților scutece și carioci, astfel încât să scrie pe acestea un mesaj amuzant. Așadar, roagă invitații să scrie o vorbă amuzantă, un mesaj special sau un citat amuzant pe partea exterioară a unui scutec, folosind un marker.

  • Mâncare: Probabil cea mai simplă soluție este să apelezi la ajutorul unei firme de catering sau mai există posibilitatea ca toată lumea să contribuie cu un anumit fel de mâncare. Dacă organizați petrecerea la un restaurant sau o cafenea, puteți solicita un meniu chiar de la locație. 

  • Cadouri: Dacă părinții au creat o listă de cadouri pentru bebeluși, fiecare oaspete poate alege să-și aducă propriul cadou - haine pentru bebeluși, jucăriile și obiectele pentru casă sunt cadourile cele mai populare. De asemenea, și viitoarea mămică poate primi un cadou cu care să se răsfețe, cum ar fi măști de față, lumânări parfumate sau produse de make-up. Dacă viitorii părinți au nevoie de ajutor cu articole mai costisitoare, puteți vorbi cu ceilalți invitații sau puteți încerca să strângeți bani pentru a oferi împreună un cadou mai mare. Cand esti in pana de idei cardurile de cadou tintite pot fi o solutie magica.

  • Decorațiuni și tematică: Petrecerea poate avea o tematică în funcție de povestea de iubire a părinților, de genul copilului sau, pur și simplu, o poți alege în funcție de locație și de anotimpul în care bebe se va naște. Pentru Baby Shower - idei de petrecere, folosiți site-uri precum Pinterest sau Instagram pentru a obține idei de decor deosebite. 

 

La sfârșitul zilei, cel mai important lucru este ca viitorii părinți să se bucure de ziua petrecută împreună, de sprijinul și susținerea acordată și să primească multă dragoste și urări de bine. 

 

La urma urmei, venirea pe lume a unui copil va aduce multă emoție și responsabilitate, iar acomodarea cu nou-născutul nu este cea mai ușoară perioadă din viața unui părinte. Așadar, Baby Shower este o modalitate minunată de a petrece ceva timp înconjurat de cei dragi înainte ca ziua cea mare să sosească!
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!