Masa de infasat pentru bebelusi: Cum o alegi corect

Masa de infasat pentru bebelusi: Cum o alegi corect

Masa de înfășat pentru bebeluși este o piesă de mobilier concepută pentru a oferi un loc sigur și convenabil pentru a schimba scutecul nou-născutului sau pentru a-l îmbrăca. De asemenea, așa cum îi spune și numele, cu o masă sau chiar cu o comodă. Unele modele vin și cu sertare sau rafturi pentru depozitarea scutecelor, șervețelelor și altor articole de îngrijire ale bebelușului.

Masa de înfășat este utilă în primii doi ani de viață ai copilului, cu atât mai mult dacă mama a născut prin cezariană. Dacă există spațiu și vrei cât mai mult confort pentru bebeluș, dar și pentru tine (dureri de spate și chiar probleme cu coloana), masa va deveni un element esențial pentru camera bebelușului sau într-un spațiu special pentru îngrijirea copilului. 

Alegerea ei poate fi o sarcină grea, având în vedere multitudinea modelelor de pe piață, dar dacă ții cont de câteva criterii, ai convingerea că ai luat cea mai bună decizie:

1. Siguranța

 

  Principalul criteriu de alegere pentru masa de înfășat trebuie să fie siguranța. În mod obișnuit, mesele de schimbat trebuie să ofere siguranță în manevrarea bebelușului pentru a împiedica posibile accidente. Dacă masa se clatină puțin, nu este suficient de sigură pentru copil. 

Atunci când vrei o masă de înfășat, asigură-te că alegi un model care se fixează bine (dacă este deasupra unei comode) și că este suficient de solidă pentru a ține un copil cu greutate mai mare sau un copil activ. Verifică specificațiile pentru a te asigura că nu există nicio restricție pentru modelul dorit de tine.

Există totuși o serie de pași pe care îi poți face pentru a te asigura că bebelușul este în siguranță în timp ce folosești masa de înfășat:

 
  • Nu lăsa niciodată bebelușul nesupravegheat, chiar dacă pare că este în siguranță. O singură rotire și acesta poate cădea.
  • Ține o mână pe copil în momentul în care cauți scutecul sau produsele de îngrijire.
  • Utilizează corect centura de siguranță pe care o are masa.
  • Organizează-te și adu lângă masa de înfășat tot ce ai nevoie înainte de a începe să schimbi bebelușul.
  • Nu lăsa niciodată bebelusul să doarmă pe masa de înfășat, nu e făcută pentru asta.
  • Nu îți subestima niciodată copilul, unii bebeluși sunt capabili să se rostogolească când au doar câteva săptămâni. De aceea, alege o masă de înfășat cu o bază cât mai largă care să ofere un plus de stabilitate, plus lateralele să fie cât mai ridicate (înălțimea minimă recomandată de normele de siguranță fiind de 10 cm).
  • Nu folosi masa de înfășat dacă copilul este prea mare pentru aceasta, de obicei mai greu de 30 de kilograme. Verifică specificațiile produsului, pentru că pot diferi de la o masă la alta.
  • Depozitarea produselor de igienă se face în locuri în care copilul mai mare nu poate ajunge, în timp ce îl schimbi.
  • Asigură corespunzător igiena mesei. Acest lucru înseamnă că va trebui să cureți frecvent masa de înfășat, mai ales după orice schimbare de scutec. Poți folosi o aleză sau o masă de înfășat cu husă detașabilă pe care să o poți spăla.
 

2. Tipul de masă de înfășat

Majoritatea meselor de înfășat se pot încadra în două categorii principale de mese de înfășat - structuri independente și produse care se atașează la alte piese  de mobilier:

  • Mese de înfășat ergonomice, pliabile, ideale pentru spațiile mici.
  • Mese de înfășat 2 în 1 care se atașează la pătuț, perfecte pentru economisirea spațiului.
  • Mese de înfășat care oferă mult spațiu de depozitare și care pot funcționa și ca dulap.
 
 

3. Materialul

 

Caută mese de înfășat pentru bebeluși care sunt fabricate din materiale rezistente, de preferință cu suporturi metalice pentru un plus de securitate. Suporturile metalice pot oferi stabilitate și durabilitate suplimentară mesei. Variantele din plastic sunt mai ieftine, pot fi la fel de aspectuoase, ca acelea din lemn, mai ales în camera copilului unde lucrurile sunt colorate și vesele.

Foarte importantă pentru masa de înfășat este suprafața pe care vei așeza bebelușul. Trebuie să fie moale, confortabilă, să nu fie nici prea caldă, nici prea rece. Buretele trebuie să fie îmbrăcat într-o husă detașabilă impermeabilă, și este bine să ai cel puțin două astfel de huse de schimb.

masa de infasat pentru bebelusi alaturi de un cosulet de rachita cu urs de plus

 

4. Înălțimea

 

În primele săptămâni de viață, un părinte poate schimba până la 10 scutece pe zi. Mai ales pentru mama care a născut prin cezariană sau penru părinții cu probleme lombare, va fi mai plăcut să ai o masă de înfășat și schimbat bebelușul cu o înălțime bună pentru a nu mai fi nevoiți să vă aplecați de foarte multe ori. 

 

5. Funcționalitatea

 

Dacă spațiul din camera copilului este limitat sau oricum pentru economie de spațiu, o masă de înfășat pliabilă este alegerea perfectă. Aceasta poate fi extinsă exclusiv în perioada în care e folosită, după care poate fi strânsă și depozitată într-un spațiu unde să nu încurce.

Unele modele sunt echipate cu roți la minim două dintre picioare; ceea ce te va ajuta să deplasezi masa de înfășat exact în zona în care ai nevoie de ea. În acest caz e imperativ să te asiguri ca roțile sunt dotate cu un sistem corespunzător de frânare, care te va ajuta să blochezi masa în locul dorit.

 

6. Spațiul de depozitare

 

În momentul în care schimbi bebelușul, cel mai bine pentru un părinte este să aibă toate lucrurile necesare aproape, de la scutece, șervele umede, produse de igienă și hăinuțe. Cel mai sigur atunci când schimbi bebelușul, este să fii tot timpul cu ochii pe el. Ia în considerare mărimea spațiului de stocare de care ai nevoie. 

Caută o masă de înfășat pentru bebeluși cu mult spațiu de depozitare, astfel încât să poți depozita creme și loțiuni, scutece, șervețele umde și hainuțe fără a fi nevoie să te îndepărtezi de cel mic. Unele mese vin cu sertare sau rafturi care pot fi folosite pentru a depozita scutece, șervețele și alte articole esențiale pentru bebeluși.

 

7. Dimensiunea 

 

Ai nevoie de suficient spațiu pentru a plasa toate accesoriile necesare deasupra mesei. Nu ar trebui să te distanțezi prea mult sau să deschizi diverse sertare pentru a obține produsul de care ai nevoie, deoarece acest lucru înseamnă să îți iei ochii de la copil. Cel mai bun loc pentru produsele de îngrijire este în partea opusă de capul copilului, unde la piciorușele acestuia. Evită să plasezi lucrurile la înălțime pentru că poate exista riscul ca din neatenție sau grabă să scapi ceva pe capul copilului. 

Dacă masa de înfășat este o piesă separată de mobilier, poziționarea cea mai stabilă este într-un colț de cameră, lângă un perete, în așa fel încât să aibă cel puțin o latură asigurată, dacă nu chiar două.

Ținând cont de aceste criterii, poți alege o masă de înfășat sigură, funcțională și elegantă. Varianta de masă de înfășat multifuncțională, de la Empria, are câteva caracteristici care o recomandă drept un produs de top. Este pliabilă și ocupă puțin spațiu când este strânsă, are o construcție solidă și stabilă, iar suprafața este moale și căptușită oferind confort bebelușului în timpul schimbării. 

Este portabilă fiind echipată cu roți pentru a fi ușor de mutat dintr-un loc în altul, dar pentru siguranță este și prevăzută cu sistem de blocare al roților. Mai mult, are spații de depozitare pentru articolele necesare pentru îngrijirea bebelușului, cum ar fi scutece, haine sau șervețele umede, iar în plus are și 2 suporturi pentru prosoape și rufe.


Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!