Ce reprezinta Babywearing si care sunt beneficiile pentru bebelus

Ce reprezinta Babywearing si care sunt beneficiile pentru bebelus

Babywearing, ca multe alte tendințe revenite la modă, nu este ceva nou. Purtarea bebelușului cu ajutorul unui marsupiu special există de secole. Oamenii nomazi obișnuiau să-și poarte copiii astfel pentru a călători cu ei mai eficient, iar femeile din Africa, Mexic și multe alte părți ale lumii folosesc și astăzi țesături prinse de corp pentru a purta bebelușul în timp ce muncesc în gospodărie. 

În ultimii ani, această veche tradiție a câștigat popularitate în Statele Unite și ulterior în foarte multe țări. Conceptul acesta oferă un mod iubitor de a-ți ține copilul în brațe, cât și comoditatea de a nu avea mâinile ocupate. 

 

Ce reprezintă babywearing?

Babywearing înseamnă un sistem ergonomic de purtare, reglat corespunzător, care ușurează foarte mult viața părinților și a bebelușilor. Important este ca acest sistem să fie unul ergonomic (să respecte forma anatomică a corpului uman) şi să fie adecvat vârstei copilului şi să fie fixat corect. 

Modelele sistemului ales trebuie să fie adecvate nevoilor bebeluşului tău. Un prematur va sta cel mai bine într-un tricou de kangaroo care. În primele 3 luni, bebeluşii născuţi la termen pot sta confortabil purtaţi în faţă, într-un wrap elastic, wrap tai sau un SSC reglabil. SSC (Soft Structured Carrier) este un „marsupiu cu structură moale” care poartă copilul într-o poziție corectă din punct de vedere ergonomic/fiziologic pentru copil, precum și pentru persoana care poartă copilul. 

Majoritatea purtătorilor SSC de pe piață oferă opțiunea de a purta bebelușul în față (cu fața înăuntru și/sau în afară), pe spate și uneori pe șold. După 3 luni, copiii doresc să vadă mai mult şi atunci pot fi mutaţi pe şold, într-un sling cu inele, iar de la 6 luni, copiii pot fi purtaţi în spate, în SSC-uri cu bază fixă. 

 
 

Care sunt beneficiile Babywearing?

 

Beneficiile pentru babywearing sunt mărturisite de părinții care își poartă astfel copiii și alcătuiesc o listă lungă, dar concludentă de avantaje atât pentru copil, cât și pentru părinte. Pentru părinte, mai ales, contează că acest sistem este hands-free, iar pentru copil că stă în contact foarte apropiat de părinte. 

Purtarea bebelușului în astfel de sisteme, fie ca vorbim despre un hanorac / protectie babywearing, fie un sistem SSC, îți va permite să mergi în diverse locuri fără a fi nevoie să împingi un cărucior sau să-l transporți dintr-un loc în altul în brațe. Ai mâinile libere, poți găti, poți mânca, poți trimite mesaje, chiar vorbi la telefon, poți bea o cafea, poți ține sacoșele de cumpărături etc. Și cel mai frumos, poți ține celălalt copil de mână (dacă este cazul) în timp ce porți nou-născutul în marsupiu și mergeți în mai multe locuri împreună.

babywearing

Iată așadar, câteva dintre cele mai des întâlnire beneficii ale purtarii bebelușului în sistem:

  • Calmează bebelușul

Să descoperi cum să faci un bebeluș să înceteze să plângă este una dintre cele mai dificile părți ale educației parentale, iar această modalitate de a purta copilul calmează copilul și acesta va plânge mai puțin

Deși purtarea copilului nu va pune capăt tuturor lacrimilor copilului, se pare că poate ajuta la reducerea plânsului și a agitației. De aceea, dacă ești în căutarea unor modalități de a reduce plânsul bebelușului tău, purtarea într-un sistem poate fi soluția perfectă. 

  • Ajută la alăptare

Alăptarea regulată poate ajuta la menținerea sau îmbunătățirea aportului de lapte matern. Un sistem tip marsupiu te poate ajuta dacă alăptezi, pentru că este posibil să faci acest lucru în timp ce copilul se află în el. 

Acest lucru poate facilita hrănirea bebelușului din mers sau practicarea hrănirii la cerere. Cu puțină practică vei ajunge să alăptezi fără ca nimeni să-și dea seama, mai ales dacă porți un sling sau un wrap.

  • Îmbunătățește conexiunea

Babywearing este o modalitate grozavă de a crea o legătură cu copilul tău. Atunci când porți la piept copilul, ai mai multe șanse să vorbești și să interacționezi cu el. Mai mult, pentru bebeluș simplul act de a fi ținut în brațe poate ajuta la întărirea acestei legături și conexiuni. 

Iar tu ca părinte, în acest timp de legătură, ești mai predispus să răspunzi la indiciile bebelușului tău și să înveți să-i satisfaci nevoile, ceea ce te poate ajuta să te simți mai încrezător. De exemplu, probabil vei observa anumite mișcări sau zgomote care te ajută să înțelegi dacă copilul este obosit, îi este foame sau are nevoie de schimbarea scutecului. 

Beneficiile unei legături îmbunătățite părinte-copil se poate extinde în adolescență și în primii ani ai vietii de adult tânăr. Acest lucru nu înseamnă că babywearing va crea instantaneu o legătură care va avea beneficii pe termen lung, sau că este singura modalitate de a crea o legătură, dar poate fi un prim pas timpuriu către dezvoltarea acestui tip de legătură cu copilul tău.

babywearing

  • Îmbunătățește dezvoltarea cognitivă și socială

Dacă bebelușii petrec mai puțin timp plângând, vor petrece la rândul lor, mai mult timp învățând și interacționând cu mediul lor. Purtarea bebelușilor într-un sistem le va da posibilitatea să vadă și să audă ce văd părinții lor, în general, să fie mai implicați în viața de zi cu zi a părinților lor. 

Bebeluşii purtaţi devin mai conştienţi de feţele părinţilor lor, de limbajul corpului, inflexiunile şi tonurile vocii, de ritmurile de mers, de mirosuri şi învaţă din ele. Părintele va povesti mai des cu bebeluşul, pentru că bebeluşul stă chiar sub nasul lui. 

În cele din urmă, a avea copilul atât de aproape de tine îți permite să-i simți rapid probleme și să-l atingi mai mult. Ceea ce cu timpul va îmbunătăți învățarea, dezvoltarea cognitivă, dar și bunăstarea generală.

  • Este bun pentru sănătatea și bunăstarea bebelușului

Babywearing îți permite să porți bebelușul într-o poziție care este benefică pentru sănătatea și dezvoltarea lui fizică. Ajută la prevenirea sindromului capului plat și poate ajuta la îmbunătățirea digestiei (ajutor pentru colici și refluxuri). În plus, bebelușii purtați într-un marsupiu învață, de asemenea, să folosească grupurile musculare pentru a se echilibra.

DE REȚINUT! Indiferent de tipul de sistem pe care îl folosești și de vârsta copilului, este vital ca acesta să poată respira corespunzător. Astfel, trebuie să te asiguri că nicio parte a materialului nu trebuie să îi acopere gura sau nasul.

În momentul în care faci reglajele, asigură-te că fața și pieptul bebelușului nu sunt lipite prea tare de micuț și că este suficient spațiu pentru a pătrunde aerul. Pe de altă parte, sistemul trebuie strâns suficient, astfel încât să nu existe riscul ca bebelușul să-și modifice involuntar poziția într-una incorectă.

În cazul copiilor mai mari, este ușor să-ți dai seama dacă stau confortabil și dacă pot respira bine. Bebelușii însă au tendința să doarmă mult și să se miște mai puțin. Așa că este necesar să verificați mai des dacă sunt poziționați bine.

În concluzie, purtarea bebelușului este mult mai mult decât un accesoriu la modă. Te poate ajuta să-ți ții copilul aproape și are avantajul suplimentar de a-ți transporta copilul, în timp ce îți eliberează mâinile pentru a face lucruri. 

Mai mult, sistemul de purtare îți oferă posibilitatea, într-un mod de-a dreptul minunat, de a-ți cunoaște mai bine bebelușul, dar este și un mod pentru bebeluș de a–și cunoaște mai ușor părinții și celelalte persoane implicate în creșterea lui.

Sperăm că ai găsit informațiile utile, iar pe blogul Empria.ro poți găsi produse și articole despre creșterea sănătoasă și în siguranță a bebelușilor și copiilor.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!