Vacanta cu bebe la mare: Cum te pregatesti si ce e important sa iei in bagaj

Vacanta cu bebe la mare: Cum te pregatesti si ce e important sa iei in bagaj

Pentru o vacanță cu bebe la mare reușită, trebuie să te pregătești cu mult timp înainte pentru că este surprinzător de câte accesorii va fi nevoie pentru ca vacanta cu bebe la mare să-și atingă scopul: relaxare, distracțe și momente fericite în familie. O vacanță în familie este o șansă excelentă de a scăpa de stresul zilnic, de a evada din cotidian și de a petrece timp de calitate în locuri frumoase. 

 

Practic, cheia unei vacanțe uşoare este să te asiguri că ai cu tine tot ce poate avea nevoie copilul tău pentru a se simți confortabil. De aceea, o listă cu bagajul pentru mare, care să conțină articolele pe care ar fi nevoie să le ai la tine, ți-ar fi de mare ajutor ca să ai un concediu relaxant și să fii pregătită pentru orice scenariu. 

 

Când și cum poți călători cu copilul

 

Modul în care călătorești cu micuțul tău va influența cu siguranță momentul în care poți face călătoria, precum și ce să împachetezi. Majoritatea medicilor recomandă evitarea călătoriilor inutile (în special cu avionul) cu copiii foarte mici, deoarece sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare. De aceea, dacă ați decis să aveți o vacanță cu bebe la mare, discută mai întâi cu medicul pediatru înainte de a rezerva biletele. 

 

Majoritatea companiilor aeriene importante îți permit să călătorești gratuit pe zboruri interne cu micuțul tău până când împlinește 2 ani. În schimb unele companii aeriene sfătuiesc ca bebelușul să călătorească pe propriul său scaun, legat într-un scaun auto compatibil sau un sistem de siguranță conceput pentru călătorii cu avionul. 

 

Călătoria cu mașina este puțin mai flexibilă și, prin urmare, ar putea face mai ușoară stabilirea listei de împachetare pentru bebeluș. Cel mai important lucru este să ai un scaun auto instalat corespunzător pentru a-ți păstra copilul în siguranță.

 

Pregătirea bebelușului înainte de călătorie

 

  • Începe vacanța cu un copil odihnit. Ca înainte de orice călătorie, toată lumea este mai agitată, programul este dat peste cap, iar asta poate influența și somnul bebelușului. De aceea, încearcă să păstrezi rutina de somn a bebelușului până în ultima clipă. Astfel, vei pleca cu un copil odihnit care se va obișnui mai repede cu schimbările care urmează.
  • Organizează-ți bine geanta de mână pentru bebeluș, mai bine iei mai multe lucruri, chiar dacă unele vor fi inutile. Pentru a nu te aglomera cu bagajele, alege să iei doar scutecele necesare pentru drum plus o mică rezervă, iar la destinație poți cumpăra altele.

  • Ia jucăriile sau obiectele preferate. Suzeta, păturica sau ursulețul preferat pentru somn și alte jucării pentru distracția micuțului în timpul drumului sunt importante pentru o călătorie cât mai ușoară. Uită de programul sau rutina normală a bebelușului tău până când ajungi la destinație. 

vacanta cu bebe la mare

Accesorii de călătorie pentru bebeluși
 

  • Scaun auto - Un scaun auto bine fixat este esențial pentru călătoria în siguranță cu mașina, avionul, trenul sau autobuzul. De asemenea, acesta poate deveni un scaun pentru copii la îndemână când ajungi la destinație.

  • Cărucior - Un cărucior pentru orice teren este ideal pentru plimbări în teren, în timp ce un cărucior ușor pliabil este mai potrivit pentru orașe. În plus, căruciorul este de neînlocuit dacă urmează o partidă bună de somn, în timpul căreia vei putea să te bucuri liniștit de o zi perfectă, atât pe plajă, la restaurant ori la plimbare.

  • Sling pentru bebeluși – Orice variantă de babywearing într-un concediu cu bebe poate fi de neprețuit pentru a te deplasa ușor cu copilul tău. În același timp babywearing-ul poate fi deosebit de util într-un aeroport, gară sau oraș aglomerat. În plus, un copil purtat va fi mai liniștit, se va simți protejat și se va putea bucura de ce se întâmplă în jurul lui.

 
 
 

Geanta de mână pentru bebeluși: ce trebuie să conțină?

 

Lista bagajului pentru mare contine lucrurile necesare pentru un concediu cu bebe, ca bagaj de mână pe care să îl ai în permanență cu tine, este o listă care odată făcută ar trebui păstrată. Nu e nevoie să faci una pentru fiecare nouă călătorie pe care o faci împreună, eventual să o ajustezi în funcție de experiențele anterioare.

 
  • Scutece, șervețele umede și produsele de îngrijire folosite la schimbarea scutecului. 

  • Șervețele dezinfectante. În vacanța cu bebe vei avea nevoie de ele pentru șters mânuțe, curățat fața sau chiar mașina ori căruciorul.  Este indicat să cureți orice suprafață pe care cel mic va pune mâna.

  • Haine de schimb pentru bebeluș și pentru tine (în caz de accidente produse de cel mic). 

  • Suzete.

  • Mâncare - În funcție de ceea ce mănâncă bebe, în geanta de mână vei pune și produsele necesare. Dacă încă este mic și este doar alăptat, atunci nu ai nevoie de nimic. Dacă este încă sugar și lapte praf, atunci câteva biberoane curate, lapte praf și apă într-un termos este necesară. Mai adaugă, dacă bebelușul tău mănâncă solide, gustări ușor de mâncat, de tipul biscuiților sau bucăților de fructe. Dacă zbori cu avionul, restricțiile obișnuite privind lichidele nu se aplică alimentelor și băuturii bebelușului tău.

  • Jucării. Ia cu tine câteva jucării de preferat să fie noi, pentru a-i capta interesul mai multă vreme. 

vacanta cu bebe
 

Lista bagaj pentru vacanță cu bebe la mare

Pentru cei care se pregătesc de o vacanță cu bebe la mare, fie un concediu sau doar câteva zile, trebuie să știe că bagajul presupune o mulțime de lucruri necesare bebelușilor. Iată care sunt lucrurile cele mai importante de care care ai nevoie în bagajul pentru mare:

 

Alimente și băuturi

 
  • Lapte - Mai ales atunci când călătorești, dacă alăptezi, laptele matern îi oferă celui mic tot ce are nevoie, inclusiv anticorpii necesari pentru a fi sănătos. nu mai punem la socoteală faptul că este cea mai comodă mâncare pentru bebe, atât pentru mamă cât și pentru bebeluș. Ia cu tine un șal dacă dorești puțină intimitate pentru tine și copilul tău când alăptezi în public. 

  • Lapte praf - Dacă bebe mănâncă lapte formulă, ia suficient pentru călătorie. Poate dorești să aduci suficientă formulă pentru întreaga vacanță cu bebe la mare, în caz că îți faci griji că va fi disponibilă la destinație. În acest caz, nu uita de biberoane și un încălzitor de biberoane.

  • Gustări - Dacă bebeblușul are peste 6 luni și ai început diversificarea, nu uita de gustările dintre mese, biscuiții și fructele fiind alimentele cele mai potrivite.

  • Accesorii - Împachetează bavete, sticla de apă, linguri și șervețele, plus pungi de plastic pentru articole murdare.

 

Îmbrăcăminte și scutece

 
  • Scutece și produse de îngrijire - Împachetează un număr mare de scutece pentru călătorie, eventual pentru toată călătoria dacă ești îngrijorată că nu vei găsi la destinație. Ia în bagaj cremă pentru scutece, șervețele umede, produsele de îngrijire pentru baie, eventual o saltea de înfășat de călătorie pentru schimbările din mers.

  • Haine comode - Alege topuri cu mâneci lungi și pantaloni lungi sau rochii pentru a ține soarele departe de bebeluș, în general haine ușor de îmbrăcat, astfel încât copilul să fie mereu confortabil. Dacă mergi într-un loc răcoros, adu și câteva haine mai groase.

 

Dacă este posibil, află dacă există facilități de spălătorie disponibile acolo unde te cazezi. Dacă da, mai poți reduce din ținute, în caz contrar încearcă să împachetezi două seturi complete pentru fiecare zi.

 

Nu ține copilul dezbrăcat pe plajă, alege bermude, tricouri anti-iritații și cu grad mare de protecție solară. Din bagajul pentru vacanța cu bebe la mere nu trebuie să lipsească haine de plajă, precum pălăria de plajă sau șapca care să acopere fața și gâtul bebelușului, două-trei costume de baie cu grad mare de protecție solară eventual chiloței pentru înot cu protecție UPF 50+, scutece reutilizabile pentru înot, un cort de plajă cu protecție UV. 

cort UV bebelusi

Accesorii pentru pat și baie

 
  • Articole de toaletă de genul un burete obișnuit pentru spălat pentru copii, șampon și loțiune.

  • Adaugă suficiente huse pentru copilul tău, inclusiv sacul de dormit obișnuit, dacă folosește unul.

  • Ia câteva perechi de pijamale, astfel încât micuțul tău să fie confortabil noaptea.

  • O lumină de noapte poate fi utilă pentru hrănirea pe timp de noapte și pentru schimbarea scutecelor.

 

Alte lucruri esențiale de trecut pe lista bagaj vacanță la mare cu bebe

Ce nu ar trebui să-ți mai lipsească în concediu cu bebe? Sigur, cremă de protecție solară cu SPF 50+ și asigură-te că este eficientă împotriva UVA și UVB. Folosește o cantitate generoasă pentru copilul tău. Dacă copilul tău este mai mic de șase luni, ferește-l complet de soare și apelează la un cort de plajă cu protecție UV

Opțional ai mai putea împacheta un pat de călătorie, jaluzele opace de călătorie, monitor pentru bebeluși pentru a-l putea urmări în timp ce te relaxezi pe terasă. Nu uita de adaptorul de priză și camera foto pentru a surprinde toate aceste amintiri minunate din vacanța cu bebe la mare.

După ce ajungi la destinație ia-o mai încet și lasă regulile deoparte, adaptează-te la orice situație și bucură-te de tot ce se întâmplă. Nu încerca să înghesui prea multe activități în program pentru a nu ajunge să fiți epuizați, alege mai bine să mergeți devreme la culcare. 

Până la urmă puțină odihnă e bine venită și pentru părinți, așa că mersul la plajă, la piscină ori în plimbări prin stațiune, sunt alegerile cele mai bune pentru vacanța cu bebe la mare.

Dacă urmează să pleci în vacanța cu bebe la mare și ești în căutare de haine și accesorii de plajă pentru bebeluși, te aștepăm pe Buy4Baby.ro pentru a-ți completa lista pentru bagajul pentru mare.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!