Beneficiile inotului la copii: 10 avantaje pentru o dezvoltare armonioasa

Beneficiile inotului la copii: 10 avantaje pentru o dezvoltare armonioasa

Dacă te gândești să îl dai pe micuțul tău să facă un sport, înotul reprezintă cea mai bună alegere. Printre principalele beneficii ale înotului la copii se află dezvoltarea fizică armonioasă și sănătatea mintală, așa că îți recomandăm să îl înscrii la cursuri de înot încă de la o vârstă fragedă. 

 

Îți prezentăm în continuare care sunt beneficiile înotului pentru copii atât fizic, cât și psihic, dar și alte recomandări utile. 

 

Înot la copii - Beneficii. Cum îi ajută din punct de vedere fizic?

 

Îmbunătățirea rezistenței, a flexibilității și a echilibrului sunt doar câteva dintre beneficiile înotului la copii si bebelusi. Așadar, înotul este sportul de care are nevoie copilul tău din mai multe puncte de vedere:

 

1. Susține o dezvoltare armonioasă a corpului. Este o formă de antrenament care implică toți mușchii corpului. Condiția fizică și echilibrul sunt îmbunătățite, iar creșterea este stimulată. Copiii își coordonează mult mai ușor mișcările. 

 

2. Stimulează sistemul imunitar. Organismul este mai puternic în lupta împotriva bacteriilor și a virusurilor. 

 

3. Scade riscul de obezitate. Un stil de viață activ îl ajută pe cel mic să se mențină în formă. O jumătate de oră de înot poate arde până la 350 de calorii. Copiii care nu fac mișcare în mod regulat sunt mai predispuși la obezitate, dar și la apariția altor boli precum cele cardiace. 

 

4. Ajută la susținerea funcției cardiovasculare și pulmonare fără să suprasolicite articulațiile copilului. Cei mici sunt învățați de instructor încă de la primele lecții de înot cum să își controleze respirația.

 

5. Ameliorează astmul. În timp, înotul poate reduce severitatea simptomelor astmului, însă trebuie urmate recomandările medicului. Nu este indicat să se renunțe la planul de tratament prescris de specialist. 

beneficii inot copii

 

Înot la copii - Beneficiile la nivel psihic
 

Beneficiile înotului la copii și bebeluși  nu se opresc pe plan fizic, ci avansează și pe cel emoțional. Astfel, printele cele mai cunoscute beneficii de care se bucură un copil care practică înotul se numără:

 

6. Ajută la creșterea încrederii în sine. Faptul că cel mic învață să înoate îl ajută să devină mai independent și să aibă mai multă încredere în propriile forțe. Înotul poate fi punctul de plecare pentru dezvoltarea calităților de lider. 

 
 

7. Sprijină integrarea timpurie în comunitate. Înotul îi oferă ocazia prichindelului tău să socializeze și să își facă astfel noi parteneri de joacă.

 

8. Reduce stresul. Poate că te gândești că micuțul tău nu are multe motive de îngrijorare, însă adevărul este că și el este expus la problemele din jur. Situația familială ori școlară, dar și evenimentele din mass-media, reprezintă factori de risc.

 

9. Contribuie la un somn mai bun. Înotul nu ajută doar la relaxarea musculară, ci și la cea mentală. Odată cu îndepărtarea grijilor cotidiene, micuțul se va odihni mai bine.

 

10. Crește capacitatea de concentrare și memorare. Cursurile de înot sunt recomandate chiar și copiilor care au ADHD (Attention Deficiency Hyperactivity Disorder). Energia în exces va fi consumată în timpul înotului, iar micuțul va dormi mai bine și se va putea concentra mai ușor asupra activităților din ziua următoare.

beneficiile inotului la copii

 

Cum îl poți susține pe micuțul tău pe parcursul cursului de înot? 

 

Primele lecții de înot vor fi o provocare pentru copilul tău, mai ales dacă este prima activitate sportivă pe care o face cu un instructor. Chiar dacă cei mici învață mai ușor să înoate decât adulții, totuși pot avea anumite temeri despre care este bine să se discute. 

 

Pe lângă ședințele de înot de la bazin, încercați să ieșiți în familie la o sesiune distractivă de bălăceală. Astfel cel mic se va acomoda mai ușor cu noua activitate și chiar va dezvolta o pasiune. 

 

Laudă reușitele celui mic de fiecare dată. Încurajările tale vor însemna enorm pentru el. Fă-ți timp măcar din când în când pentru a merge să îl vezi cum înoată. Nimic nu îl va bucura mai mult! 

 

Pe lângă toate aceste beneficii, înotul este și o modalitate de distracție pentru cei mici. Oricărui copil îi place să se joace în apă, mai ales pe perioada verii, când merge la piscină ori la mare. Nu uita să adaugi în bagajul de vacanță haine de plajă pentru copii din materiale de calitate superioară, care să aibă grijă de pielea lor sensibilă. Pe lângă vestimentația adecvată, în bagajul pentru piscină trebuie să pui și echipamentul pentru înot (casca pentru înot copii, labe pentru înot, ochelari de înot etc.).

 

Consultă gama completă de haine de plajă pentru copii și bebeluși de pe buy4baby.ro. Vei găsi în oferta magazinului costume de înot pentru bebeluși și copii de diverse modele și mărimi, tricouri anti-iritații și cu grad mare de protecție solară, scutece reutilizabile pentru înot, șepci cu protecție solară și multe alte produse utile.


 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!