Baby Nest - Ce este si de ce este util in viata bebelusului?

Baby Nest - Ce este si de ce este util in viata bebelusului?

Somnul este o componentă esențială pentru dezvoltarea normală a bebelușului. Un mediu cât mai liniștit și confortabil poate fi cu ușurință obținut cu ajutorul unui baby nest. Cu siguranță ai auzit în ultima perioadă tot mai mulți părinți vorbind despre acest obiect pentru bebeluși și ai vrut să îi cunoști avantajele înainte de a-l cumpăra. 

Baby nest-ul a devenit tot mai popular în ultimii ani, regăsindu-se des pe lista cu produse necesare pentru nou-născut pe care o întocmesc părinții. Siguranța și confortul sunt doar două dintre principalele motive pentru care a devenit în scurt timp extrem de apreciat. 

Citește în continuare ce este baby nest și de ce este util atât în viața bebelușului, cât și a familiei. 

Ce este baby nest? 

După cum spune și denumirea din engleză, baby nest este un „cuib” confortabil și călduros pentru micuții aflați în primele luni de viață. Rolul lui este ca bebelușul să se simtă relaxat și în siguranță, astfel încât să aibă parte de un somn liniștit, fără întreruperi. Într-un mediu familiar, copilul nu se simte deranjat de niciun factor extern, având în acest mod parte de starea de bine de care are nevoie. 

Mai exact, baby nest este o saltea pentru bebeluși de formă ovală, cu margini moi și ridicate, dar care oferă protecție fermă. Poate fi folosit oriunde în casă: în patul lui ori al părinților, pe canapea și chiar pe podea. 

Ce avantaje oferă un coșuleț pentru bebe?

Coșulețul pentru bebe este o alegere minunată pentru primele luni de viață ale bebelușului, fiind un adevărat aliat în perioada 0-8 luni.

Iată beneficiile de care se poate bucura bebelușul, dar și tu: 

  • Siguranță – ajută la menținerea unei poziții corespunzătoare a bebelușului, prevenind răsucirea pe burtică. În plus, asigură și protecție pentru gâtul și coloana micuțului, ajutându-l să doarmă pe spate.

  • Confort – bebelușul se odihnește bine într-un loc călduros, familiar, care îl ajută să se adapteze mai ușor la lumea exterioară.

  • Ușor de manipulat – Coșulețul pentru bebe poate fi mutat cu ușurință în orice loc din locuință (pat, canapea, colțar, podea, etc) și chiar afară în curte, în funcție de activitățile pe care le ai. Micuțul nu va mai fi deranjat că schimbă mediul ambiant fiindcă se simte în siguranță în culcușul lui. Îl poți muta fără dificultate și din patul matrimonial în pătuțul lui fiindcă cel mic nu va obiecta.

  • Protecție față de bacterii – micuțul are sistemul imunitar slăbit în primele luni de viață, astfel că nu este indicat să îl așezi direct pe pat ori pe canapea. O păturică ori un astfel de ”cuib” pentru bebe este un obiect util în acest caz.

  • Ocupă puțin spațiu – poate fi luat cu ușurință în deplasări, fie când mergeți în vizită la rude, fie când plecați în vacanță deoarece este de dimensiuni mici și nu ocupă mult loc. Astfel bebelușul se va simți confortabil oriunde veți merge și nu veți întâmpina probleme atunci când veți dori să îl culcați.

bebelus cu suzeta in gura doarme in baby nest invelit in paturica cu stelute

  • Facilitează masajul de relaxare – spațul relativ îngust îți permite să faci mai ușor mișcările de masaj micuțului tău.

  • Co-sleeping comod – părinții pot sta mai relaxați atunci când dorm cu micuțul în patul lor fiindcă are spațiul lui care îl ține în siguranță. Astfel nu mai există riscul să îl rănească accidental când se întorc în pat pe perioada somnului. 

  • Ușor de întreținut – de obicei, coșulețul pentru bebeluși are husă detașabilă, astfel că poate fi îndepărtată și curățată ușor.

  • Util pentru joacă – acest cuib pentru bebe nu este doar un accesoriu pentru somn, ci poate fi folosit și pentru momentele voastre de joacă, atunci când bebe este treaz. Te poți juca cu el la nivelul podelei atunci când faci sport, spre exemplu. 

  • Aliat în momentele de socializare – atunci când vin prietenii ori rudele în vizită, îl poți muta fără dificultate pe cel mic în living. Astfel nu mai trebuie să îți faci grijă de dezordinea din dormitor ori de crizele de plâns ale micuțului.
     

Reguli în timpul utilizării unui coșuleț pentru bebe

Salteluța în formă de cuib vine la pachet cu câteva reguli de care este indicat să ții cont. Deși este un obiect confortabil și care oferă siguranță, totuși părinții trebuie să acorde atenție unor aspecte esențiale. 

Cea mai importantă regulă este să așezi de fiecare dată coșulețul baby nest pe o suprafață sigură de unde nu există riscul să cadă ori să alunece. Așadar, evită locurile înalte ori care nu sunt plate.

Deși îi asigură tot confortul necesar micuțului tău, cuibul nu ar trebui să înlocuiască scoica sau scaunul de mașină. Fiecare obiect are rolul lui bine definit. 

Chiar dacă se află în ”cuibul” său, bebelușul nu ar trebui lăsat nesupravegheat prea mult timp. 

 

Baby nest - criterii de care să ții cont când îl cumperi

Un baby nest trebuie ales cu atenție. Principalul criteriu de care să ții cont este materialul din care este fabricat. Pentru a-i oferi tot confortul și siguranța de care are nevoie prichindelul tău, alege un model realizat din bumbac. Materialul trebuie să fie moale și să răsfețe pielea delicată a celui mic. 

Salteaua pentru bebeluș trebuie să fie detașabilă, astfel încât să poate fi scoasă și spălată pentru mai multă igienă. De asemenea, este utilă dacă prezintă elemente pentru fixarea copilului.

mama care isi culca bebelusul in baby nest

Coșulețul pentru bebeluși XL cu saltea dublă are două saltele fabricate din spumă cu memorie și husă din bumbac, ambele detașabile. Husele se pot spăla la mașina de spălat la temperaturi de maxim 30º C. Produsul vine la pachet cu o geantă pentru depozitare și transport, prevăzută cu o bretea pentru a putea fi pusă pe unul din umeri. 

De asemenea, pentru o experiență completă, mai poți opta pentru coșulețul pentru bebeluș cu arcadă de jucării, copertină și plasă de insecte. Copertina are două jucării de care micuțul va fi atras și pe care le va îndrăgi imediat. De asemenea, vine la pachet cu o plasă pentru insecte extrem de utilă în sezonul cald. Îți va fi de mare folos și geanta pentru depozitare și transport, care este prevăzută cu două bretele pentru a putea fi pusă pe umeri, tip ghiozdan.

În magazinul buy4baby.ro găsești o gamă variată de coșulețe pentru bebeluși: simple, cu arcadă de jucării, copertine, plasă de insecte și alte accesorii utile. 


 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!