TOP 6 metode de adormit bebelusii singuri

TOP 6 metode de adormit bebelusii singuri

Cu atât de multe device-uri care vin în ajutorul nostru, care ne ușurează activitățile de zi cu zi, și care monitorizează în timp real inclusiv somnul bebelușilor, misiunea de a fi părinte nu mai pare atât de grea precum se zvonește. Însă, până să ajungem acolo, cum îi putem ajuta pe bebeluși și, ulterior, convinge pe copiii noștri să adoarmă singuri? În cele ce urmează, vom descrie, rând pe rând, top 6 metode de adormit bebelușii singuri, o tactică ce ar putea avantaja întreaga familie.

 

Mai mult decât faptul că am câștiga timp pentru activități casnice, vom reuși să ne odihnim mai bine, dar și să dedicăm timp vieții de cuplu. Însă avantajele nu se opresc aici. Aceste metode de adormit bebelușii singuri vor sădi semințele de autonomie și independență, care nu va simți o dependență emoțională acută față de părinți. Crearea unei rutine care precede somnul va fi cea mai bună variantă pentru ca cei mici să poată adormi fără noi, părinții, prin preajmă sau chiar lângă ei, în pat. 

 

Pregătirea rutinei de somn

 

Niciun bebeluș nu seamănă cu celălalt, la fel cum nici acomodarea într-un mediu necunoscut sau cu o activitate nouă nu este la fel de lină pentru toți copilașii, fie ei mai mici sau chiar mai măricei. Recomandarea noastră este să testezi și să aplici consecvent, ce se potrivește cel mai bine pentru prichindelul din primele săptămâni de viață, dar și pe măsură ce el crește.

 
  • Respectă același interval pentru somn, dar și aceeași oră de masă. Atât pentru noi, adulții, dar și pentru copii, ghidarea după niște repere orare bine stabilite în timpul zilei, în funcție de care ne desfășurăm restul activităților, ne vor oferi stabilitate și liniște inclusiv în timpul nopții. Mai mult, respectarea acestora ne va ajuta să avem un ceas biologic optim.
  • După băiță, este indicat să meargă direct la somn. Cu cât amâni momentul odihnei, cu atât îți va fi mai greu să adormi. Totodată, este important să nu mai ai activități intense înainte de somn, poate doar câteva joculețe și povești, în care tonalitatea să fie cât mai joasă și calmă, pentru a induce starea de somn. 
  • Jucați-vă înainte de somn. Copiii au mare nevoie de tine înainte de culcare, pentru a adormi liniștiți. Cu o oră înainte de ora de somn, ar trebui ca cel mic să meargă la băiță, după care vă puteți juca câteva joculețe, urmând ca, ulterior, dacă ei își doresc, să le citiți o poveste. Rămâneți, totuși, lângă pat, și nu în pat, pentru a nu îi deranja când ei adorm.
  • Asigură-te că nu îi este foame sau sete. Tot ce consumăm pe parcursul zilei influențează modul în care ne odihnim, însă este foarte important ca masa de seară să nu conțină zahăr și să ne stimuleze nivelul de energie. În schimb, sunt indicate alimentele care conțin melatonină (banane, afine, cireșe).
  • Adoptă același ritual de somn, în fiecare seară. Oferă suficient timp și respectă ordinea în care ai creat rutina de somn și, așa cum l-ai obișnuit pe cel mic, nu sări peste niciunul din pași (băiță, joculețe, povești, pupici, îmbrățișări). Nu uita să îl anunți că va dormi singur și că rămâi cu el doar până adoarme. 
  • Creează cadrul perfect, sigur și confortabil. Nu în ultimul rând, înainte de a aplica metode de adormit bebelușii singuri, fii sigur că cei mici au tot confortul, iar tu nu vei sta cu grija că ei se vor lovi pe timpul nopții. Aceste protecții de pat pentru copii vă vor oferi, dragi părinți, tot suportul de care aveți nevoie pentru un somn lung și liniștitor.
bebelus care doarme linistit in patut

 

TOP 6 metode de adormit bebelușii singuri

 

Dacă nu te numeri printre mămicile norocoase care îl pot pune cu ușurință în pătuț imediat după alăptare, ai ajuns unde trebuie. La fel și dacă prichindelul tău a mai crescut și ai început deja etapa de diversificare, alăptatul înainte de somn s-ar putea să nu mai fie neapărat o soluție pentru prea mult timp. Iată ce poți face pentru a testa și a găsi cele mai comode, rapide și eficiente metode de adormit bebelușii singuri.

Momentul oportun în care poți experimenta este perioada primelor 6 săptămâni de viață, cât încă cel mic nu dezvoltă încă un atașament față de ființa maternă, și nici față de cea paternă. 

 
 

1. Pregătește un cadru cât mai liniștitor pentru somn. Camera copilului ar trebui să fie cât mai bine izolată fonic, fără lumină (decât de veghe), iar temperatura să nu depășească 22°C (idealul este de 21-21,5°C).

2. Oferă-i un obiect preferat cu care să adoarmă. Atașamentul față de o perniță sau un ursuleț de pluș poate fi atât de mare, încât simplul fapt că îl ține strâns la piept îl va ajuta să adoarmă, simțindu-se, astfel, în siguranță.

3. Proiectează luminițe pe tavan. Teama de întuneric este și ea destul de des prezentă în rândul copilașilor. Un set de steluțe cu lumini fosforescente vor crea o atmosferă animată, iar celor mici le va fi mult mai ușor să adoarmă.

4. Creează un ambient sonor cât mai plăcut. După cum bine știm, muzica de fundal este una dintre cele mai folosite metode de adormit bebelușii singuri. Așa se explică și faptul că ei pot dormi în timpul unui festival dacă au o protecție sub formă de căști antifonice care diminuează sunetele exterioare. Zgomotele albe (de tip feon, aspirator, umidificator) sau muzica în surdină îl vor ajuta, negreșit, pe micuțul tău să adoarmă.

5. Lasă ușa de la camera copiilor deschisă. Copiii nu trebuie să fie obligați să doarmă singuri, ci acest proces se va face treptat. Pentru că unii dintre ei pot suferi de teama abandonului, cel mai bine este să lași întredeschisă ușa de la camera lor. Dacă vor ști și vor simți că ești acolo, vor dormi mult mai liniștiți.

6. Relaxează-te. Odată cu lăsarea serii, este bine ca fiecare dintre noi să ne liniștim, să depășim toate momentele care ne-au provocat agitație pe parcursul zilei. Pentru a ne menține această stare și în timpul nopții, putem opta pentru protecții de pat pentru copii ca să ne dea pace gândul că se vor rostogoli și se pot lovi.


La fel de bine este ca cel mic să doarmă aproape de mamă sau cu ambii părinți în primul an de viață, pentru a se dezvolta un atașament. Dacă însă va dormi prea mult și va deveni suficient de conștient, copilul se va acomoda cu greu să doarmă singur (4-5 ani), pentru că o va simți ca pe un abandon din partea părinților. În acest caz, puteți alege cum amenajați camera împreună. Sau să stabiliți o săptămână așa, una așa. Sau stau cu tine până adormi.

Pentru că satisfacerea nevoilor de bază (hrană, apă, odihnă) să devină o obișnuință, aceasta trebuie alimentată încă din copilărie. De cele mai multe ori aceste acțiuni funcționează cel mai bine atunci când reușești să creezi o rutină. La fel se întâmplă și când ne gândim la rutina somnului. Odată ce aceasta este îmbrățișată de cel mic, cu siguranță vei putea pune în aplicare metode de adormit bebelușii singuri și ele chiar să funcționeze. Iar ca să nu ne mai preocupe nici faptul că se pot accidenta în timpul nopții, aceste protecții de pat pentru copii ne vor fi de mare ajutor.

Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiului tău.

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!