Top 10 sfaturi pentru ingrijirea unei persoane in varsta

Top 10 sfaturi pentru ingrijirea unei persoane in varsta

Îmbătrânirea este o etapă naturală și firească a vieții și din acest motiv îngrijirea persoanelor vârstnice este necesară. Pentru a răspunde nevoilor și dorințelor persoanelor de vârsta a treia, care au nevoie de viață asistată, îngrijirea de zi cu zi, pe termen lung, un îngrijitor e bine să cunoască modurile prin care poate face această perioadă cât mai ușoară pentru toate părțile implicate.

Deși vârsta înaintată nu este un factor obligatoriu în îngrijirea bătrânilor, pentru că sunt persoane care se bucură de sănătate psihică și mobilitate care le permite să ducă o viață normală, există și cazuri în care asistența este obligatorie. De exemplu, unii bătrâni pot merge cu ușurință prin propria casă dar nu mai pot ieși pe distanțe lungi, în timp ce alții au nevoie de ajutor chiar pentru a se deplasa. 

De ce este importantă îngrijirea persoanelor în vârstă?

Îmbătrânirea nu poate fi prevenită, dar putem învăța cum să facem față bolilor în creștere pentru sănătatea celor dragi. Problemele de memorie, demența și boala Alzheimer sunt printre cele mai frecvente probleme de sănătate la vârstnici.

Unii bătrâni nu au nevoie de niciun fel de îngrijire atunci când îmbătrânesc, deoarece pot trăi confortabil. Cu toate acestea, îngrijirea persoanelor în vârstă este adesea o preocupare atunci când un bătrân începe să aibă probleme cu activitățile de viață zilnică, atât în siguranță, cât și independent. Aceasta include activități precum gătitul, curățarea, îmbrăcarea, îmbăierea, administrarea de medicamente și altele.

Adesea, un membru al familiei este primul care vede că este nevoie de asistență. Pe de altă parte, tipul de îngrijire bătrâni potrivit pentru cei dragi este în mare măsură determinat de tipul de probleme de sănătate pe care le au și de problemele care urmează.

 
 

Sfaturi pentru îngrijirea persoanelor în vârstă

 

Înainte de a putea ajuta o persoană în vârstă, trebuie mai întâi să determini ce tip de îngrijire va fi cel mai benefic. Cunoașterea stării lor ajută la identificarea nevoilor lor. În funcție de starea generală de sănătate și de capacitatea de a-și îndeplini îndatoririle zilnice, aceștia pot necesita orice, de la un aport minim la o îngrijire constantă.

Este responsabilitatea noastră să știm despre starea de sănătate a persoanelor în vârstă și despre medicamentele lor. Când vine vorba de îngrijire bătrâni, trebuie să le tratați cu respect, dragoste și răbdare. Deși uneori poate fi greu, trebuie să ne amintim că nu este de loc ușor să ne bazăm pe noi și pe alții pentru a avea grijă de ei.

Sfaturile legate de îngrijire bătrâni sunt esențiale în viață. Majoritatea persoanelor în vârstă nu sunt în măsură să aibă grijă de ele însele, iar dependența de alții i-ar putea face să se simtă neliniștiți. Dezvoltarea unei legături prietenoase cu bătrânii este importantă pentru sănătatea lor.

Iată așadar ce este bine să cunoașteți pentru a asigura cea mai bună îngrijire pentru persoanele dragi, care nu se mai pot descurca singuri:


1. Înțelegeți-le nevoile. Luați în considerare dacă persoanele în vârstă au probleme în îndeplinirea sarcinilor de bază, cum ar fi mâncarea, igiena sau desfășurarea activităților zilnice, acestea pot necesita îngrijire la domiciliu de la familie sau de la un îngrijitor profesionist. Comunicarea este necesară, supravegheați-i, identificați-le nevoile și îndepliniți-le în consecință.

2. Implicați-i în alegerile legate de îngrijirea lor. Mulți bătrâni se simt neputincioși în momentul în care observă că nu mai pot face lucrurile care le reușeau odinioară. Includeți-i în toate sarcinile și deciziile legate de îngrijirea lor pentru a le oferi un sentiment de control și independență. Comunicați cu ei liber și sincer și cereți-le părerea. Fiți atenți la ceea ce spun și respectați-le opiniile.

3. Faceți modificări în interiorul casei. Modificările pentru a satisface cerințele de schimbare ale persoanelor în vârstă, adaptarea sau modificarea casei poate crea condiții de viață mai prietenoase pentru ei, prevenind accidentele și creând un trai sigur. Unele dintre aceste modificările ar trebui să fie toaletă ridicată, scaun duș, detectoare de fum și gaze, covorașe antiderapante și bare de prindere.​​​​​​

4. Mențineți-i activi, ajutându-i să ducă un stil de viață sănătos. Motivează-i să includă o activitate fizică modestă în rutina zilnică pentru a le menține sănătatea sub control, să se angajeze în antrenamente simple, cum ar fi înotul, ciclismul și yoga. Este benefic să găsiți activități pe care să le faceți împreună, precum grădinăritul, plimbările sau dansul. Dacă nu se pot deplasa cu ușurință există mai multe sisteme de mers, precum acest cadru de mers cu roți, pliabil, de pe empria.ro, care îi pot ajuta să se miște mai ușor. 

persoana varstnica in costum de spital care merge sprijinita pe un cadru de mers

5. Să participe activ la tratamentul lor medical. Căutați împreună cu personalul medical măsuri care să-i ajute pe cei în vârstă să se organizeze și să furnizeze date unui monitor de la care pot cere ajutor, dacă este necesar.

6. Aveți grijă de acte și facturi. Deoarece nu sunt în măsură să-și gestioneze documentele, trebuie să se bazeze pe altcineva, Verificați că toate documentele necesare și facturile sunt plătite și nu există restanțe. 

7. Apelați la ajutor specializat. Angajarea unui asistent sau a unui îngrijitor pentru îngrijire bătrâni poate fi costisitoare, dar ar putea ajuta sănătatea și întreținerea persoanei în neputință cu sfaturi și îngrijire de mai bună calitate. Verificați întotdeauna referințele, folosiți o organizație de încredere sau abordați un cunoscut care este dispus să vă ajute.

8. Aveți grijă la dieta alimentară. Oferiți mese sănătoase, care răspund anumitor nevoi dietetice, cum ar fi cei care au dureri articulare sau probleme cardiace. O dietă sănătoasă este cheia sănătății pentru o persoană în vârstă.

9. Vizitați-i frecvent și vorbiți zilnic. Bătrânii doresc securitate emoțională, precum și asigurarea că le pasă cuiva de ei. Te vei simți mai în largul tău știind cum se descurcă și de ce au nevoie, iar datorită telefoanelor mobile și aplicațiilor video vă puteți auzi mai ușor, oricând e necesar. Verificați rețetele, proviziile alimentare, rutina meselor și alte elemente importante în timpul acestor vizite.

10. Folosiți produse care le simplifică viața. În ziua de azi, probabil e mai ușor ca oricând să ne simplificăm viața, datorită produselor de îngrijire precum: cadru de susținere pentru toaletă, cadre de mers, suport de spate reglabil, despărțitor pentru pat și multe altele.  

Timpul zboară și nici măcar nu ne dăm seama când bunicii noștri au nevoie de ajutor. Îngrijirea persoanelor în vârstă nu este o treabă ușoară, dar cu siguranță în ziua de azi este mult mai ușor de îndeplinit datorită tuturor produselor de îngrijire bătrâni moderne și performante.


Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!