Cadru de mers pentru batrani: 6 aspecte de care sa tii cont

Cadru de mers pentru batrani: 6 aspecte de care sa tii cont

Un cadru de mers este un dispozitiv care ajută persoanele cu probleme de mobilitate să meargă. Este considerat cel mai bun ajutor de mers pe jos pentru persoanele în vârstă care au probleme cu mersul. Chiar dacă este o situație delicată, găsirea unor soluții care să facă viața mai ușoară este extrem de importantă pentru îmbunătățirea calității vieții.

 

Dacă ești în căutarea unui cadru de mers pentru bătrâni, am scris acest articol pentru a te ajuta în procesul de selecție. Există diferite tipuri disponibile de cadre de mers, inclusiv cele concepute pentru a ajuta persoanele în vârstă cu diferite dizabilități sau probleme de sănătate să meargă mai ușor. 

 

Chiar dacă majoritatea problemelor de mers apar odată cu înaintarea în vârstă, un cadru de mers poate fi folosit de persoane de orice vârstă și pot îmbunătăți echilibrul, mobilitatea și independența în cazul celor care suferă de artrită, probleme de șold sau genunchi sau alte afecțiuni medicale care împiedică capacitatea lor de a merge fără asistență.

 


Când e nevoie de un cadru de mers?

 

Este foarte limpede că în cazul unei persoane cu mobilitate limitată, un cadru de mers poate oferi încrederea de a te deplasa fără a fi nevoie să te bazezi pe alte persoane. Diverse modele de cadre de mers răspund unor nevoi diferite pentru a te ajuta să te deplasezi în siguranță prin casă, să mergi la cumpărături sau să te întâlnești cu prietenii. 

 

Ajutarea oamenilor să-și păstreze independența și să rămână mobili, folosind un cadru de mers, și reducând în același timp riscul de cădere, este foarte importantă pentru toți cei ce au în îngrijire persoane mai în vârstă.

 

Decizia de a alege momentul potrivit pentru ca o persoană să înceapă să folosească un cadru de mers ca ajutor pentru mobilitate, depinde de fiecare persoană în parte. Recomandările medicului sunt foarte importante în acest caz.

 

În general, dacă persoana are unele probleme de echilibru sau a avut deja una sau două căderi, atunci este necesar să apeleze la ajutorul unui cadru de mers pentru a preveni eventualele riscuri. În acest caz, vom încuraja decizia de a începe folosirea unui cadru sau alt ajutor pentru mobilitate.

Câte modele de cadru de mers există?

 

Atunci când alegi un cadru de mers pentru bătrâni este ușor să te simți copleșit de numărul mare de opțiuni disponibile. Iată ce modele există și care sunt caracteristicile fiecăruia:

 
  • Cadrul standard de mers pentru bătrâni sau persoane cu probleme de mobilitate este ușor și are patru picioare prevăzute cu amortizoare de cauciuc antiderapante. Un astfel de cadru de mers oferă stabilitate și echilibru, oferind utilizatorilor siguranță și mobilitate îmbunătățită. Acesta vine în diferite dimensiuni și este de obicei reglabil pe înălțime. Pentru a te deplasa, trebuie să ridici cadrul de mers la fiecare pas pe care îl faci pentru a merge mai departe.

 

Dacă obosești rapid, un cadru de mers cu roți, care poate fi împins înainte, poate fi o opțiune mai bună. Un cadru de mers cu roți are două roți pe cele două picioare din față și amortizoare de cauciuc pe picioarele din spate. Te deplasezi înainte ridicând picioarele din spate de la sol, lucru ce le face mai ușor de utilizat decât dispozitivele fără roți, unde întregul cadru trebuie ridicat. Nu există frână pe cadru, dar picioarele din spate acționează ca o frână atunci când pui greutatea pe cadru. Acest cadru de regulă este pliabil pentru a fi mai ușor de depozitat.

batran in haine de spital ce merge sprijinit de un cadru de mers

 
  • Un cadru rulator oferă sprijin suplimentar atunci când te deplasezi, atât în interior, cât și în exterior. Aceste dispozitive de mers pe roți sunt ideale pentru oricine dorește să rămână independent fără a compromite siguranța sau stabilitatea.

 

Ele vin într-o gamă largă de stiluri și beneficiază de caracteristici precum pungi sau coșuri de cumpărături încorporate sau scaune căptușite, oferind un loc sigur și confortabil pentru a te odihni atunci când te deplasezi. Acest detaliu le face o opțiune bună pentru persoanele care doresc să poată ieși și să-și îndeplinească sarcinile și activitățile obișnuite de viață zilnică, dar cu beneficiul de a ști că există sprijin suplimentar atunci când este necesar. Opțiunile de rulare includ trei sau patru roți, pentru orice fel de teren și frâne de mână, pentru a nu se deplasa necontrolat.
 

De ce ținem cont când alegem cel mai potrivit cadru de mers

 

Cel mai bun cadru de mers va fi cel confortabil și ușor de utilizat. În plus, este important să se ia în considerare nevoile persoanei atunci când efectuezi achiziția. Iată la ce aspecte e bine să te uiți:

 
  1. În primul rând, este important să te consulți cu medicul sau cu terapeutul fizic al persoanei pentru care este achiziționat cadru de mers pentru a afla ce tip ar fi cel mai potrivit. Atunci când cauți un ajutor pentru mers, este important să găsești unul care să se potrivească corect și să poată oferi sprijinul necesar pentru plimbări lungi.

  2. Este important să fie confortabil pentru persoana care îl folosește și ușor de utilizat. Este nevoie de un mâner ergonomic, pentru a face mânuirea mai ușoară și mutarea mai comodă. Trebuie să fie reglabil pe înălțime și să aibă o greutate mică, preferabil din aluminiu.

  3. Trebuie să iei în considerare nevoile persoanei în vârstă. Unele cadre de mers sunt mai potrivite pentru persoanele cu probleme de echilibru, în timp ce altele sunt mai confortabile pentru cei care au dificultăți de mers pe distanțe lungi.

  4. Dimensiunea pe care o are un cadru de mers este importantă, deoarece nu dorești să transporți ceva prea mare sau greu. În plus, tipul de ajutor pentru mers de care ai nevoie va varia în funcție de nevoile și abilitățile individuale.

  5. Greutatea la care rezistă este o altă caracteristică importantă, pentru că un cadru de mers dintr-un material nu foarte rezistent poate să nu susțină o persoană corpolentă și în acest fel producând mai mult rău decât bine. Un cadru de mers de bună calitate trebuie să susțină și o greutate mai mare.

  6. Trebuie să se plieze pentru a fi transportat și depozitat mai ușor, pentru vizitele frecvente la medic de exemplu.

 

Indiferent pentru ce tip de cadru de mers alegi, trebuie să te asiguri că înțelegi cum să utilizezi oricare dintre caracteristicile pe care le are. Pe empria.ro vei găsi o categorie specială de produse speciale pentru îngrijirea adulților pentru acele momente din viață când au nevoie de grija noastră, inclusiv cadre de mers pentru bătrâni.

 

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!