Cauti scaun de baie pentru batrani? Aspecte de care sa tii cont

Cauti scaun de baie pentru batrani? Aspecte de care sa tii cont

Utilizarea unui scaun de duș sau a unui scaun de baie bătrâni ajută la creșterea siguranței prin scăderea șanselor de cădere, oferind o zonă sigură într-un duș sau o cadă alunecoasă. Un scaun de duș este un instrument esențial pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu dizabilități care au nevoie de asistență în baie sau oricine consideră că mișcarea excesivă este dureroasă sau dificilă.

A face un duș poate părea o activitate simplă pentru o personă tânără, sănătoasă, dar nu este întotdeauna atât de simplu pentru un om vârstnic, care are probleme de sănătate. A face o baie ar trebui să fie relaxant, dar uneori, pentru o persoană bolnavă, s-ar putea să pară o tortură. Acestui lucru i se asociază faptul că există posibilitatea reală de a aluneca, a cădea și de a se răni.
 

Ce este un scaun de duș?

Un scaun de duș este cunoscut și sub denumirea de scaun de cadă, bancă de duș sau taburet de duș. Sunt soluții de scaune rezistente la apă care merg în interiorul unui duș sau cadă pentru a oferi persoanelor care au dificultăți de mobilitate, care obosesc ușor sau nu pot sta în picioare pentru perioade lungi de timp, un loc sigur unde se pot așeza, astfel încât să se poată îmbăia în confort și siguranță.

De ce să folosim un scaun de duș?

 

Un scaun de duș este conceput pentru a ajuta persoanele în vârstă să intre și să iasă din cadă sau duș, să poată sta în siguranță pe el în timp ce se spală, ce se bărbierește sau pur și simplu face o pauză de la sarcina de a sta drept sub apă fierbinte. De asemenea, oferă o mai mare siguranță și liniște sufletească, permițând ca persoana ce îl folosește să se simtă mai confortabil în timp ce face duș. 

Ce aspecte trebuie să fie luate în considerare înainte de a cumpăra un scaun de duș

Odată ce ai stabilit că un scaun de duș sau un scaun baie bătrâni este cea mai bună opțiune, există o varietate de factori de luat în considerare pentru a te asigura că îl alegi pe cel potrivit. 

Din cauza naturii produselor de siguranță pentru baie, majoritatea companiilor nu acceptă returnarea scaunelor de duș, așa că vei dori să iei în considerare fiecare factor cu atenție și temeinic înainte de a face o achiziție.

1. Dimensiunea totală pentru un scaun baie bătrâni este esențială pentru că trebuie să aibă loc în cabina de duș sau în cadă. Pentru a te asigura că găsești un scaun de duș cu dimensiunile potrivite, măsoară lățimea și adâncimea podelei căzii sau a cabinei de duș, după caz. Vei dori să alegi un scaun de duș cu dimensiunile suprafeței de sprijin mai mică decât aceste dimensiuni.

2. Dimensiunea scaunului, adică lățimea și adâncimea șezutului, trebuie aleasă cu atenție pentru a avea loc în camera de duș și pentru a găsi unul pe care să te poți așeza în siguranță și confortabil. Pentru a găsi dimensiunile potrivite pentru tine, măsoară lățimea spatelui atunci când stai pe o suprafață plană. Scaunul ar trebui să fie ceva mai lat decât această măsură, pentru a sta în siguranță, fără riscul de a aluneca sau de a cădea.

scaun de baie pentru adulti cu intarituri pentru rezistenta sporita

 

3. Înălțimea reglabilă este o altă caracteristică necesară unui scaun de duș. Majoritatea scaunelor de duș vin cu picioare reglabile pe înălțime, dar vei dori să verifici acest lucru înainte de a cumpăra. Picioarele reglabile pe înălțime îți permit să reglezi înălțimea scaunului la cel mai confortabil nivel.

4. Capacitatea de greutate a scaunului de duș trebuie să îți susțină în siguranță greutatea măsurată. Verifică întotdeauna capacitatea de greutate a produsului înainte de a cumpăra.

5. Materialele din care este făcut scaunul trebuie să reziste la expunerea regulată la apă. Scaunele realizate din materiale rezistente la rugină, cum ar fi plasticul, aluminiul sau oțelul sunt cele mai comune. În timp ce sunt disponibile scaune realizate în întregime din plastic, cea mai bună și mai robustă opțiune este o combinație între un scaun din plastic și picioare din aluminiu sau oțel. De asemenea, un scaun de duș are orificii de scurgere care previn acumularea de apă și mucegai.

6. Stilul scaunului poate fi taburet sau scaun, iar cea mai bună opțiune pentru tine este în funcție de propriile nevoi și preferințe. Taburetele sunt mai compacte, dar din această cauză sunt mai înguste și, de obicei, nu au spătare. Acest lucru le poate face inconfortabile și mai puțin sigure, dar adesea au funcția de pivotare. Comparativ, scaunele au adesea un spațiu mai larg pentru a se așeza.

7. Picioarele trebuie să aibă terminația cu ventuză sau terminații din cauciuc pentru a nu aluneca în mediul umed, fiind rezistent la alunecare. Dacă ai probleme semnificative de echilibru, ia în considerare picioarele cu ventuză care fixează scaunul în întregime pe podea pentru o stabilitate maximă. Alegerea între un scaun cu ventuze sau vârfuri căptușite depinde în cele din urmă de ceea ce preferi. Sunt recomandate ventuzele, deoarece fixează scaunul de cadă și podea și previn alunecarea. Dacă alegi vârfuri căptușite, asigură-te că acestea sunt vârfuri „anti-alunecare” pentru a-ți asigura siguranța.

8. Dacă alegi un scaun de baie cu spătar sau fără, depinde în general dacă persoana în cauză are probleme de echilibru sau spate. Deși poate fi ușor incomod la transferul în și din cadă, un spătar oferă stabilitate suplimentară și reduce și mai mult riscul de cădere.

9. Utilizarea unui scaun de duș cu brațe te poate ajuta să te așezi confortabil și să te ridici ușor în picioare. Este util mai ales dacă poți păși cu ușurință în cadă și te așezi pe scaun din față. Dacă este mai sigur pentru tine să stai pe o parte a scaunului și să-ți ridici picioarele peste peretele căzii, atunci un scaun fără brațe ar fi o alegere mai bună.

10. Scaunele de duș pot fi căptușite sau necăptușite. Scaunele căptușite oferă un plus de confort, care poate fi de ajutor dacă faci dușuri lungi, ai un corp subțire sau osos sau ești predispus la ruperea pielii. Pe de altă parte, scaunele necăptușite sunt de obicei mai accesibile și mai ușor de mutat.

11. Un scaun de duș poate să aibă șezutul care poate fi rotit sau alunecat, ceea ce ajută la intrarea și ieșirea din cadă. Dacă optezi pentru un astfel de scaun este esențial să te asiguri că are un mecanism de blocare sigur, care poate ține scaunul pe loc în timp ce faci duș.

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.


 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!