Rosu in gat la copii: TOT ce trebuie sa stie un parinte

Rosu in gat la copii: TOT ce trebuie sa stie un parinte

Vrem, nu vrem, atunci când devenim părinți, ne confruntăm cu problemele de sănătate, mai mici sau mai mari, ale copiilor noștri. În primii ani de viață, este puțin probabil ca prichindeii să nu facă, cel puțin o dată, roșu în gât

 

Pentru că ei au un sistem imunitar în formare, virusurile și bacteriile se instalează în cele mai sensibile zone ale corpului, provocând disconfort și anunțându-ne pe această cale că mecanismele de apărare ale organismului lor nu sunt suficient de bine antrenate și dezvoltate. 

 

Citește în continuare tot ce trebuie să știe un părinte despre această afecțiune, care sunt simptomele, de ce apare roșu în gât la copii, pentru ca la final să știi ce măsuri trebuie să iei pentru a îl trata cu ușurință și chiar preveni.

 

Ce este roșu în gât la copii?

 

Roșu în gât la copii este o durere în gât care apare în urma unei răceli obișnuite sau a unei infecții bacteriene, mai ales în timpul iernii. Variațiile foarte bruște de temperatură din ultimii ani generează, la rândul lor, un cadru propice apariției acestei afecțiuni.

 

Cât sunt încă foarte mici, copiii nu pot articula foarte clar necesitățile sau stările de disconfort. Însă, printre semnalele care ne arată că ei pot avea un început de roșu în gât se numără: agitație în timpul nopții, voce iritată, dificultate la înghițire.

 

Roșu în gât la copii atrage după sine și alte simptome asociate:

 
  • amigdale inflamate, roșeață în partea din spate a gâtului și tuse
  • secreții nazale abundente
  • dureri de cap și febră, precum și senzația de somnolență
  • iritații ale ochilor
  • lipsa poftei de mâncare, greață și vărsături
  • dureri la nivelul urechilor
 
 

Roșu în gât la copii. Cauze

 

Roșu în gât este un simptom care vine, de fapt, ca un anunț al altor probleme sau afecțiuni de sănătate ale micuților:

 
  1. Răceala, care este generată de o infecție virală. Un sistem imunitar în dezvoltare, cum este cel al copiilor, are o predispoziție foarte mare la răceală. Este recomandat ca în aceste reprize, copiii să rămână pentru câteva zile acasă, atât pentru calmarea propriilor simptome, dar și pentru a evita împrăștierea microbilor. 

 
  1. Amigdalita este, de asemenea, o infecție virală, dar și o inflamare a amigdalelor, după cum îi spune și numele. Putem recunoaște cu ușurință această afecțiune pentru că în plus față de roșu în gât, copilul va saliva mai mult decât de obicei. Alimentele mai moi sunt mai potrivite ca oricând pentru copiii cu amigdalită.

 
  1. Faringita streptococică este o formă de amigdalită, ce apare în urma unei infecții bacteriene. Este mai rar întâlnită decât răceala sau amigdalita obișnuită, însă poate fi, la fel de bine, o cauză a instalării senzației de roșu în gât. În acest caz, tratamentul cu antibiotice este soluția cea mai sigură. 

 
  1. Boala gură-mână-picior prezintă, în plus față de durerile în gât, leziuni în interiorul gurii, uneori chiar și erupții de vezicule și pe restul corpului copilului (mâini, picioare). Această afecțiune este destul de contagioasă, motiv pentru care izolarea de alți copii, dar și de adulți, este imperios necesară pentru vindecare.

fetita bolnava ingrijita de mama ei, bea un ceai fierbinte

Roșu în gât la copii. Tratament

 

Sperăm că și în cazul vostru primul instinct este comunicarea simptomelor medicului pediatru, nefiind o soluție să acționăm intuitiv, deși poate părea mult mai la îndemână. Atunci când sesizăm amplificarea oricăreia dintre dureri, mai ales dacă febra este mai mare de 38,5 grade Celsius, este de preferat să cerem o părere avizată. 

 

După ce medicul va lua probe, își va da seama cu ușurință dacă este vorba de o răceală comună sau de o gripă, provocată de o infecție bacteriană, și îi va prescrie tratament în consecință. Este esențial ca înainte de administrare, să îi comunici medicului dacă micuțul tău are anumite alergii și să verificați împreună compoziția fiecărui antibiotic.

 

Ameliorarea simptomelor de roșu în gât la copii, până la vizita medicului, poate fi făcută prin:

 
  • hidratare intensă, dar fără băuturi carbogazoase
  • continuarea alăptării pentru bebeluși
  • pregătirea unui prânz cu supă caldă, nu fierbinte
  • adăugarea de miere și lămâie în ceai (mușețel, gălbenele, tei)
  • gargară cu apă cu sare (doar pentru copiii mai mari)
  • așezarea unui vas cu apă pe calorifer, care va asigura creșterea umidității în cameră
  • cât mai multă odihnă, cu îmbrăcăminte lejeră, ca să treacă ușor episoadele de frisoane
 

De regulă, dacă durerea în gât nu dispare într-o săptămână, abia atunci medicul va prescrie tratament. În caz contrar, dacă roșu în gât nu este tratat la timp, afecțiunea se poate agrava și poate duce la spitalizare și ulterior, la administrarea de perfuzii.

 

Roșu în gât la copii. Metode de prevenție

 
  • reducerea contactului cu alte persoane cu simptome de răceală din cadrul familiei sau restul de apropiați
  • mai ales în perioadele cu viroze este de preferat să se evite, pe cât posibil, colectivitățile
  • dezinfectarea jucăriilor, suzetelor și a biberoanelor 
  • igiena mâinilor atât a părinților, cât și a copiilor 
  • asigurarea unei bune hidratări în permanență
 

Este bine ca noi, părinții, să reținem că roșu în gât la copii este o afecțiune extrem de des întâlnită și aproape că nu „iartă” niciun junior. Scopul nostru nu este să creăm temeri, ci să pregătim terenul pentru recunoașterea senzațiilor, cât și pentru informarea corectă asupra prevenției și tratării acestei inflamații. Iar dacă am reușit să răspundem întrebărilor tale, ne-am bucura dacă vei trimite mai departe informațiile în grupul tău de prietene mămici.

 

Time-out: Pentru că știm că timpul alocat cumpărăturilor offline pentru micuți este tot mai redus, îți sugerăm să te abonezi la newsletter-ul nostru, iar noi promitem că revenim săptămânal cu cele mai bune oferte și promoții din magazinul nostru online. În semn de mulțumire pentru că te vei număra printre clienții fideli, noi îți acordăm beneficii la fiecare comandă (puncte de fidelitate și cadouri la alegere). 
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!