Casti antifonice pentru bebelusi: GHID pentru a alege corect

Casti antifonice pentru bebelusi: GHID pentru a alege corect

Este destul de complicat să mergi la ziua de naștere a prietenilor sau la cel mai așteptat festival al anului de când ești părintele unui copil mic, nu-i așa? De acum, nimic nu este mai simplu de vreme ce există căști antifonice pentru bebeluși, un produs cu adevărat inovator gata să vină în ajutorul familiilor cu copii mici care vor să-și petreacă timpul în familie, dar care nu își doresc să piardă nici interacțiunea socială.

 

Ce sunt căștile antifonice pentru bebeluși?

 

Căștile antifonice pentru bebeluși, așa cum ne sugerează și numele, au rolul de a diminua intensitatea zgomotelor și de a preveni eventualele probleme de somn și de concentrare care pot deriva din suprasolicitarea auzului micuților. Din grijă pentru copii, este de preferat să evităm zonele foarte aglomerate și se recomandă păstrarea unei distanțe considerabile față de scenă, chiar dacă cei mici poartă căștile pe tot parcursul evenimentului. Vibrațiile foarte puternice și un nivel al sunetului extrem de ridicat pot conduce inclusiv la pierderea auzului copilului.

 

E adevărat că sunt mult mai multe nevoi la care nu ne-am fi gândit înainte să devenim părinți, însă cel mai important este să luăm cea mai bună decizie ori de câte ori facem noi achiziții pentru protejarea copiilor. 

 

Tocmai de aceea ți-am pregătit un scurt ghid pentru ca tu să poți alege cel mai bine dintr-o serie de căști antifonice pentru bebeluși din cele mai diverse. Pe empria.ro găsești o gamă variată de căști antifonice pentru copii, într-o varietate de culori și modele, atât pentru fetițe, cât și pentru băieței, toate într-un design animat și jucăuș. Cele ajustabile sunt potrivite și pentru adulți, ele devenind astfel o investiție cu atât mai bună când ai nevoie de o pauză de liniște. 

 

Cel mai mare avantaj al căștilor antifonice pentru bebeluși este acela că poți lua copiii peste tot cu tine. Copiii pot fi prezenți la evenimente (sportive, concerte, petreceri) încă de mici, ceea ce îi ajută în dezvoltare, fiind stimulați și receptivi la tot ce se întâmplă în jurul lor. Partea și mai bună e că, dacă îi cuprinde oboseala în marea de oameni și de zgomot, pot trage un pui de somn fără niciun fel de problemă.

Iar dacă, pe măsură ce cresc, vor să renunțe la ele, însă zgomotul este în continuare mult prea mare în proximitatea lor, poți să îi păcălești că sunt niște mici DJ în devenire. Sau, la fel de bine, poți purta și tu astfel de căști, ele fiind recomandate și pentru adulți deopotrivă. 

fata zambitoare cu casti antifonice pe cap
 

Căști antifonice pentru bebeluși. Cum le alegi corect?

 

Orice zgomot care depășește 85 decibeli constituie un risc major pentru sănătatea bebelușului sau a copilului și nu doar că este indicat sau recomandat, devine obligatorie purtarea de căști cu izolare fonică din acel moment. Dincolo de această intensitate este, de exemplu, sunetul de artificii, care ajunge până la 110 decibeli, fiind destul de dificil de suportat până și de noi, adulții.

Cel mai adesea, căștile antifonice pentru bebeluși diminuează intensitatea cu care sunt percepute sunetele cu o valoare cuprinsă între 21 și până la 30 decibeli. Astfel, după ce te-ai asigurat că viitoarele căști pentru micuțul tău îi pot oferi o minimă protecție, poți merge mai departe să bifezi următoarele criterii:

1. Asigură-te că alegi mărimea potrivită pentru copilul tău. Ele se găsesc, de regulă, pe mărimi și pot fi folosite după cum urmează: până la 3 ani, până la 7 ani, respectiv până la 10 ani.

2. Verifică în specificațiile lor dacă sunt ușor reglabile. Acest tip de căști oferă confort deopotrivă copiilor și adulților - tocmai pentru că lungimea lor variază de la 12-14-18 cm, la 9-12-16 cm lățime, și 5-10-12 înălțimea.

3. Acordă o atenție sporită materialului din care este realizat interiorul căștilor (pernuțele). De regulă, ambele variante - burete sau spumă de protecție - sunt la fel de confortabile. Ele trebuiesc căptușite astfel încât să acopere perfect urechile.

4. Nu trece nici peste mențiunile referitoare la greutatea lor - se recomandă ca aceste căști antifonice pentru bebeluși să fie cât mai ușoare (140 g). Pentru copiii de peste 3 ani sunt o variantă acceptabilă și cele de 200 g.

5. Exteriorul lor este bine să fie din plastic - pentru a fi cât mai ușor de curățat și de întreținut într-un mod cât mai igienic, date fiind colectivitățile în care sunt folosite.

6. Urmărește să fie compacte, cu cât ocupă mai puțin spațiu, vor fi și mai ușor de luat în bagajul de vacanță.

7. Banda pentru cap să fie acoperită cu material moale (de cele mai multe ori este un plastic căptușit).

8. Oferă-le protecție și durabilitate. Dacă vrei să le menții protejate, alege o carcasă de protecție de căști antifonice pentru bebeluși și, astfel, poți face un combo util și durabil pentru protejarea auzului copilului tău.

 

Este de așteptat să existe și un timp de acomodare a micuțului, însă este cât se poate de firesc, pentru că ei trec prin foarte multe schimbări pe tot parcursul copilăriei. De aceea, noi, părinții, le putem oferi propriul exemplu chiar și când vine vorba de probarea și purtarea acestor căști. Iar dacă în continuare sunt greu de convins, le puteți atașa ursulețului de pluș preferat.

 

Chiar dacă nu ești amator de evenimente sau dacă nu ajungi voit în locuri zgomotoase, e bine să știi că niște căști antifonice pentru bebeluși sunt la fel de utile și în viața de zi cu zi, pentru a nu îi supune unei demonstrații de forță pe micuți nici în timpul curățeniei, atunci când suntem în trafic sau chiar și atunci când ne aflăm în apropierea unei clădiri în construcție sau a unui aeroport, asigurându-i astfel condiții optime. 


Dacă te-am convins că îți pot fi de mare ajutor, fii printre primii care nu ratează nici ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!