Picioare umflate in sarcina: TOP 5 remedii naturale

Picioare umflate in sarcina: TOP 5 remedii naturale

Pe perioada sarcinii, viitoarele mămici trec printr-un carusel de emoții, trăiri și sentimente, care pot fi amplificate de unele dureri sau stări de disconfort. Însă, este perfect normal și nu trebuie să devină un motiv de îngrijorare. Dacă rămâi în permanență informată, vei fi mult mai pregătită să acționezi sau să previi astfel de situații. În paralel cu creșterea în greutate, apar inevitabilele dureri de coloană sau cele ale zonei lombare. Iar la pachet cu acestea, o altă afecțiune comună asociată este aceea de picioare umflate în sarcină. Cu siguranță vei resimți și tu o senzație de picioare grele și umflate, care se amplifică mai ales pe perioada verii și în timpul serii.

 

Cel mai probabil ai observat că atunci când rămâi pentru mai mult timp în aceeași poziție, anumite porțiuni ale corpului amorțesc. Acest lucru se datorează faptului că circulația sângelui nu mai are același ritm și scade în intensitate, senzație pe care o experimentăm și atunci când corpul obosește. Pe lângă odihnă, este important să nu trecem cu vederea afecțiunea de picioare umflate în sarcină, în speranța că va trece de la sine. Trebuie să o sesizăm, să îi acordăm atenția cuvenită și să acționăm în consecință.

 

Pentru a veni în sprijinul mămicilor în devenire, noi, cei de la Empria, am pregătit un set de bune practici pentru a înlătura disconfortul produs de picioare umflate în sarcină. Totodată, pentru a acționa corespunzător, este bine să cunoaștem și sursa acestei afecțiuni, pentru care vom aduce câteva explicații în cele ce urmează. Nu uita că edemul de sarcină, adică mâinile și picioarele umflate în sarcină sunt stări normale, iar ele pot fi ținute sub control dacă ai în vedere un stil de viață sănătos, un somn odihnitor și vei face mișcare atât cât îți este permis în fiecare trimestru în parte.


Neglijarea semnelor pe care organismul ni le oferă nu este nicidecum o soluție, cu atât mai mult cu cât ne referim la o perioadă importantă în viața unei femei, cum este sarcina. Prin urmare, când vine vorba de picioare umflate în sarcină, poți recurge la o serie de remedii naturale pe care le poți testa și alege ce ți se potrivește, sau chiar să le aplici în paralel, oricare dintre ele având efecte vizibile și mai ales benefice asupra corpului.

 

TOP 5 remedii naturale pentru picioare umflate în sarcină:

 

1. Alimentație sănătoasă, cu un conținut redus de săruri, dar bogată în potasiu

Retenția de apă în corp e mai mare în timpul sarcinii, iar ea accentuează umflarea picioarelor, a gleznelor și a degetelor cu cât sarcina avansează. Astfel, încearcă, pe cât posibil să monitorizezi alimentația din timpul sarcinii, consumă alimente mai puțin sărate, pentru ca ele să nu afecteze circulația sângelui și ulterior, să determine edemul de sarcină.

2. Hidratare cât mai diversă, dar nu în exces

Moderația este cheia și când ne gândim la hidratare în timpul sarcinii. Pornind de la alimentație și continuând cu hidratarea, observăm cum ele se completează și formează un cerc complet. Fructele, legumele, supele sunt surse sănătoase de hidratare, iar apa consumată, de preferat cu pH neutru, poate fi alternată și cu sucuri naturale, obținute în casă, sau cu ceaiuri.
picioare umflate in sarcina

3. Momente de relaxare

Este esențial să te deplasezi, chiar și pe distanțe scurte, însă, atunci când te întorci în cuibul tău, bucură-te de un masaj la picioare, băi de apă caldă cu sare sau periaj uscat de jos în sus pe corp. Cel din urmă procedeu amintit îmbunătățește circulația sângelui, dar și textura pielii. Și, bineînțeles, doar dacă ești în primele luni de sarcină, adoptă o poziție de yoga sau ridică picioarele pe perete, în poziție verticală, pentru intervale de 20 minute.

4. Poziție confortabilă în timpul odihnei

În sarcină, forma corpului determină, printre altele, și o schimbare a centrului de greutate. Iar dacă ziua ai mai mereu activitate, pe timpul nopții poți echilibra efortul depus cu o odihnă pe măsură. De multe ori, schimbarea poziției de somn este dificilă în perioada sarcinii, cu cât te apropii de momentul nașterii. Adăugarea unei perne sub picioare va combate circulația proastă și îți va da o senzație uimitoare de ameliorare a picioarelor umflate în sarcină.

5. Vestimentație și încălțăminte lejere

Pe cât de important este să nu fim sedentari, prin mișcare reușind să activăm circulația sângelui, pe atât de important este să purtăm ținute lejere. Dintre membre, picioarele suportă cel mai mult greutatea corpului nostru. Din această perspectivă, purtarea unor ciorapi compresivi va preveni picioarele umflate în sarcină, iar corpul tău cu siguranță îți va mulțumi la final de zi. 

 

Cam acesta ar fi topul nostru de remedii și obiceiuri de prevenire pentru picioare umflate în sarcină. Cel mai bine este să le pui în aplicare de îndată ce observi sau simți inflamație, pentru a nu împiedica activitatea ta obișnuită și nici pentru a nu atrage complicații, imobilizare la pat sau internare.

Ce ar mai fi de reținut, dragă mămică, este că aspectul fizic este cel din urmă la care trebuie să te gândești în timpul sarcinii. Mai important decât atât este starea ta generală de sănătate. Pentru că, dacă tu te simți bine, și bebelușul va fi bine. Iar stările de disconfort însoțesc fiecare sarcină, sunt destul de neplăcute, dar partea bună este că există remedii naturale, pentru ca ele să nu devină grave sau periculoase nici pentru tine, și nici pentru bebeluș.

 

Sperăm că micul nostru ghidul ți-a venit în ajutor, iar dacă te vei confrunta cu fenomenul de picioare umflate în sarcină, acum ești mult mai pregătită să acționezi, având aceste remedii naturale la îndemână. Iar dacă în grupul tău de prietene se numără și mămici, le poți sugera aceste tehnici, ușurându-le, astfel, și lor, sarcina. 

 

Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiul tău.


Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!