Mersul de-a busilea la bebelusi – Cum ii incurajam si protejam pe micuti in aceasta etapa?

Mersul de-a busilea la bebelusi – Cum ii incurajam si protejam pe micuti in aceasta etapa?
Cand copilasii incep sa mearga de-a busilea, inseamna ca incepe o noua etapa in viata micutului tau. Perioada respectiva incepe la 7-10 luni de viata ale bebelusului, insa pregatirea pentru acesta se face in primele luni de viata.

Pentru a-l ajuta pe cel mic sa mearga de-a busilea cat mai usor, este important sa ii permiti sa isi petreaca timpul asezat pe burtica. Astfel, isi va dezvolta musculatura mult mai rapid. Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt beneficiile acestei etape din viata celui mic!

Mersul de-a busilea la bebelusi – Beneficii


· Muscultura intregului corp se dezvolta si este fortificata;
· Se dezvolta musculatura spatelui si a gatului;
· Coloana vertebrala se intareste;
· Bratele si articulatiile sunt fortificate;
· Se dezvolta muschii flexori;
· Capacitatea de a urmari diferite obiecte cu privirea creste;
· Sentimentul de gravitatie este interiorizat de micuti;
· Echilibrul este consolidat.

Pentru a-i incuraja pe micuti sa inceapa aceasta etapa, parintii pot amplasa pe o suprafata mai inalta jucarii sau alte obiecte de care cei mici sunt atrasi. Initial, jucaria trebuie plasata cat mai aproape de cel mic, care se va intinde si o va trage spre el. Dupa aceea, obiectul de interes poate fi mutat din ce in ce mai departe. Bebelusul va incepe sa se deplaseze usor catre acestea, moment in care incepe etapa de tarare si apoi mersul de-a busilea.

La ce trebuie sa fie atenti parintii cand incepe mersul de-a busilea la bebelusi?


Toate etapele mentionate anterior trebuie sa se desfasoare sub supravegherea unui adult. Odata ce copilasul invata sa mearga de-a busilea, parintele sau trebuie sa fie intotdeauna aproape pentru a se asigura ca cel mic nu se pune in pericol.

Din momentul in care cel mic incepe sa se deplaseze pe cont propriu, trebuie sa fii atent la obiectele din casa, care pot reprezenta o amenintare pentru sanatatea si siguranta celui mic. Iata cateva accesorii care te vor ajuta sa ai grija de bebelusul tau in aceasta etapa a vietii lui!

· Protectii pat. Astfel de produse iti garanteaza, pe de o parte, ca cel mic nu cade din pat in timpul somnului, si, pe de alta parte, ca ramane in siguranta pe toata durata noptii. Alege o bariera pentru pat ajustabila, pe care o poti regla pe masura ce bebelusul creste.
· Coltare de protectie. De la mersul de-a busilea mai este un singur pas pana cand cel mic va incepe sa mearga pe cont propriu. Evita situatia in care s-ar putea lovi de coltul ascutit al diverselor piese de mobilier si utilizeaza protectii pentru coltare.
· Sigurante pentru usi si sertare. Aceste sisteme de siguranta pot fi folosite pe dulapuri, sertare, frigider, usi, vasul de toaleta, trusa de scule si multe altele.
· Porti de siguranta. Pana cand cel mic este complet independent in miscari, poti utiliza portile de siguranta pentru a delimita spatiul lui de joaca. Astfel, cel mic este protejat cat timp tu transformi casa intr-un loc sigur si primitor pentru bebe.

Iar lista nu se incheie aici! Noi ti-am pregatit o colectie impresionanta de sisteme de siguranta pentru bebe si copii. Descopera catalogul magazinului online Empria.ro si te poti bucura la maximum de momentul in care micutul incepe sa mearga de-a busilea fara sa te ingrijoreze evenimentele neprevazute care se pot intampla!
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!