Mersul de-a busilea: Cum incurajezi bebelusul sa porneasca

Mersul de-a busilea: Cum incurajezi bebelusul sa porneasca

Dacă ne gândim la mersul de-a bușilea sau târâtul bebelușului acesta este un pas important în construirea independenței puiului tău, iar tu îi poți oferi suport atât prin monitorizare constantă, cât și prin stimulare atunci când dă primele semnale că e gata să pornească și să exploreze fiecare colțișor al casei.

Fiecare etapă de dezvoltare a copilașilor noștri vine cu noi provocări, pe care trebuie să le primim cu inima deschisă, ele aducând, în același timp, satisfacții și nenumărate bucurii. Cum noi, părinții, suntem susținătorii numărul 1 ai micuților noștri, trebuie să le oferim motivație, în permanență, în tot ceea ce fac. 

Mersul de-a bușilea este prima modalitate de deplasare și, pentru început, târâtul bebelușului prin casă constituie o serie de pași înapoi. În calitate de părinte, trebuie să îi oferi celui mic deopotrivă suport și să fii precaut în asigurarea mobilei și a prizelor, precum și a altor obiecte periculoase de care cel mic se poate accidenta. Mai mult, este esențial ca pentru dezinfectarea casei să folosim produse de curățenie prietenoase cu pielea bebelușilor. 

Până la vârsta de 6-8 luni, copilașii stau foarte mult pe spate, iar începând cu acest interval încep să stea și pe burtă, când au suficientă forță în brațe și în piciorușe, fiind capabili să-și coordoneze mișcările.

Însă, nu este o vârstă standard la care cei mici sunt pregătiți pentru mersul de-a bușilea, astfel că nu ar trebui să te îngrijoreze dacă micuțul tău nu a plecat încă în explorarea casei.

 

Mersul de-a bușilea. Cum asiguri dezvoltarea bebelușului tău?

Mersul de-a bușilea este o etapă care nu trebuie nicidecum omisă deoarece bebelușii, înainte de orice, au nevoie de întărirea musculaturii, intensificarea capacităților motorii pentru a se dezvolta armonios. Pe lângă aceasta, un lucru e cert: nu toți copiii vor porni cu viteză și curaj, ci o parte din ei cu siguranță vor pleca cu pași timizi. 

Tocmai de aceea, noi, cei de la Empria, ne-am gândit să venim în sprijinul viitorilor sau cei mai proaspeți dintre părinți cu câteva idei practice care să le stimuleze mersul de-a bușilea micuților lor și care vor funcționa pentru ambele categorii de copii.

  • Pregătește o cursă cu obstacole. Prin jucării și obiecte de forme și dimensiuni cât mai diverse, risipite prin casă, unele poziționate pe parchet, altele așezate astfel încât să fie ușor suspendate, poți reuși foarte simplu să îl atragi, să îi stârnești curiozitatea și să îl stimulezi pe cel mic. Felicită-l de fiecare dată când prinde o nouă jucărie în traseul lui prin întreaga casă.​​​​​​
  • Delimitează cu protecții de casă porțiunile în care este predispus la accidentări. Cel mic trebuie ferit de orice obiect care poate cădea, de colțuri, sertare, prize și dulapuri, astfel încât să fie în deplină siguranță, chiar și atunci când rămâne pentru un interval scurt de timp nesupravegheat.
  • Alege produse de curățenie care nu îl afectează pe cel mic. Cum cei mici sunt mult mai sensibili inclusiv când vine vorba de produsele de igienă, acest lucru se aplică și în cazul produselor de curățenie. Astfel, informează-te bine înainte de a le folosi soluții de curățenie foarte puternice. Totodată, e bine să reții că nu este obligatoriu să faci curățenie zilnic, este perfect în regulă odată la 2-3 zile. 
  • Asigură-te că cel mic este îmbrăcat confortabil. În aproape orice activitate, cei mici sunt într-o continuă mișcare și curioși de tot ce se întâmplă în jurul lor. Tocmai de aceea, este indicat să poarte hăinuțe cât mai lejere, din bumbac, care să le asigure o libertate de mișcare cât mai mare. Sau, și mai bine, cât este în casă, îl poți lăsa chiar în scutec. Poți lua în calcul folosirea unor genunchere speciale, care să prevină juliturile și să îi permită să cutreiere mai mult de-a bușilea.

Dacă celui mic îi face plăcere și i se pare distractiv să faceți o anumită activitate împreună, cu siguranță își va dori să o repetați. Așadar, creează un obicei din activitățile care funcționează cel mai bine, iar mersul de-a bușilea nu va fi deloc o etapă de care să te temi că întârzie pentru micuțul tău.

Chiar dacă de multe ori când ne gândim la jucării ne vin în minte toate colecțiile de lego de la frații mai mari, printre care încercam să ne furișăm și să facem slalom ca să nu le deteriorăm, pentru mersul de-a bușilea jucăriile sunt un modalitate excelentă de captare a atenției.  

Totodată, pe lângă securizarea casei, pentru ca cel mic să rămână în afara oricărui pericol, este importantă și frecvența cu care faceți curățenie, dar și produsele folosite. Nu în ultimul rând, ai grijă ca cel mic să se simtă cât mai confortabil și în siguranță în casă.

Dragi părinți, sperăm că micul nostru îndrumar vă este de ajutor în pregătirea etapei de târât, iar acum sunteți convinși că mersul de-a bușilea este o etapă esențială în dezvoltarea oricărui bebeluș. Iar dacă în grupul vostru de prietene, se numără și viitoare mămici, împărtășiți și cu ele ce vi s-a părut folositor de aici, astfel încât să fie pregătite, la rândul lor, cu tot ceea ce trebuie să știe despre mersul de-a bușilea și stimularea bebelușului în această direcție. 

Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiului tău.

 

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.

 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!