Educarea cainilor in apartament: Cum invatam cainele sa faca nevoile intr-un singur loc

Educarea cainilor in apartament: Cum invatam cainele sa faca nevoile intr-un singur loc

La fel ca și copiii, unii căței se obișnuiesc în noua casă simplu și rapid, la alții acomodarea durează mai mult. Primele zile ale cățelușului în noua casă pot fi mai dificile, de aceea este bine să cunoști ce trebuie sa faci atunci cand aduci pentru prima data un catel la tine acasa, ca nou membru al familiei.

Cel mai probabil, cățelul nu este dresat pentru viața într-o locuință la venirea în casă, astfel că, în primele săptămâni, pot avea loc diferite incidente. La aducerea acasă, educarea câinilor în apartament este necesară de las bun început. 

Nu este niciodată prea devreme să se înceapă dresajul corect al cățelului. Totul stă în abordare, tehnici și consecvență. De fapt, cu cât începeți mai devreme, cu atât mai repede va învăța noul cățel.

Niciodată nu folosiți pedeapsa după un accident în timp ce antrenați câinele să-și facă nevoile într-un singur loc. Educarea câinilor în apartament, întărirea pozitiva pentru comportamente adecvate și curățarea calmă a accidentelor sunt cheile succesului. 

 
 

Moduri de a antrena câinele să facă nevoile într-un singur loc

 

Deținerea unui câine într-un apartament vă determină să aveți o relație mai sănătoasă om - câine, pentru că trebuie să găsiți o cale de urmat împreună. Iată câteva moduri pentru a antrena câinii de apartament înainte ca accidentele să scape de sub control:

 
  • Elimină mirosurile altor animale de companie pe care le dețineți deja înainte de a aduce un câine nou acasă. Câinii au un simț al mirosului foarte sensibil și pot identifica mirosurile oricărui animal de companie anterior, inclusiv fostele pisici și foștii câini, care au numit apartamentul acasă în trecut. Același lucru poate fi valabil și pentru scaunele sau canapelele second-hand. Asigurarea unui mediu mai „neutru din punct de vedere al mirosului” minimizează instinctele câinelui de a-și marca noul teritoriu.

  • Adoptați aceeași metodă toți membrii familiei. Decideți împreună cu partenerul, copiii, colegii de casă etc., ce cuvinte vor fi folosite atunci când câinele merge la baie. Indiferent ce decideți, toată lumea ar trebui să folosească aceleași indicii / comenzi ori de câte ori câinele este dus unde ar trebui să meargă la baie.

  • Înțelegeți modul în care cățeii își fac nevoile. O regulă generală este că ei își pot ține vezica urinară / intestinele proporțional cu vârsta lor, cam o oră la vârsta de o lună, iar după vârsta de 12 sau 14 luni câinele se poate ține până la trei-patru ore și chiar mai mult. Cățeii sunt, de asemenea, cei mai predispuși să urineze și / sau să defecheze imediat după trezire și mișcare, după joacă, după ora mesei sau când vizitați o locație nouă, din curiozitate, pentru marcarea teritoriului și / sau nervozității. Rutina de antrenament pentru a-și face nevoile într-un singur loc ar trebui sa se adapteze abilităților și tiparelor lor pentru a minimiza frustrarea și așteptările false.

    catel care isi asteapta cuminte mancarea

  • Dresajul în cușcă este de ajutor pentru cățeii mici pentru a învăța să facă nevoile într-un singur loc. Utilizarea cuștii pentru a mări durata de așteptare ajută la întărirea ritmurilor naturale de eliminare menționate mai sus și duce la un program regulat de a-și face nevoile. 

  • Angajarea unui dresor sau discuția cu un veterniar este una dintre cele mai bune și ușoare modalități de educare a câinilor în apartament.

  • Orice cățeluș sau câine nou adus acasă trebuie supravegheat în mod regulat în primele zile și săptămâni în care se află în casă, până când se simte mai confortabil și se stabilește o rutină. În plus față de păstrarea tovarășului blănos, a membrilor familiei și a mobilierului în siguranță, acest lucru vă ajută să stabiliți anumite „indicii de a-și face nevoile”.

  • Dacă nu puteți supraveghea noul câine sau trebuie să fiți plecat la serviciu mai mult decât îl poate ține, utilizați o zonă izolată folosind o poartă de siguranță în fața unei uși deschise la baie etc. Apoi acoperiți podeaua cu servețele aborbante și păturele speciale pentru a aborbi urina.

 

Accidentele se întâmplă, dar nu pedepsiți cățelul. Asigurați-vă că ați curățat imediat accidentele cu un agent de curățare enzimatic pentru a elimina toate urmele. Este posibil să continue să urineze în același loc dacă acesta va continua să miroasă, așadar folosiți un produs care curăță bine zona și neutralizează mirosurile.


Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!