Cum montezi corect televizorul pentru siguranta copiilor

Cum montezi corect televizorul pentru siguranta copiilor

Când montezi un televizor nou, prioritatea numărul unu ar trebui să fie întotdeauna siguranța atât a familiei în general, cât mai ales a celor mici, deosebit de vulnerabili mai ales în prezența obiectelor ce le stârnesc interesul. Televizoarele acționează ca un magnet pentru mințile curioase ale copiilor, cu imaginile lor strălucitoare, cu sunetele interesante și unde apar unele dintre personajele lor preferate.

Televizoarele sunt un element de bază al vieții noastre cotidiene, majoritatea dintre noi având în casă acum, unul sau chiar mai multe, inclusiv în dormitoarele copiilor. Copiii încep să exploreze împrejurimile de la o vârstă frageda și, în timp ce facem tot posibilul pentru a ne proteja casele, una din zonele care este adesea trecută cu vederea, este cea a televizorului și a aerului condiționat.

Televizoarele actuale nu mai sunt la fel de grele și dificil de mutat ca înainte. Ele subțiri și ușoare, ușor de agățat de ele și răsturnat, și de aceea trebuie să fie asigurate corespunzător pentru a nu cădea.

Nu numai că un televizor care cade se va deteriora sau chiar distruge, dar ar putea răni pe oricare din cei aflați în zonă. Nu poți fi atent tot timpul, mai ales dacă copii sunt foarte mici și neastâmpărați. De aceea trebuie montat corect televizorul pentru a evita situații ce pot crea accidente.

 
 

Moduri de montare securizată a televizorului

 

Există o diferență uriașă de dimensiune și greutate între un televizor nou și televizoarele de acum 20 de ani. Televizoarele mai vechi au fost proiectate în cutii mari, unele cântărind 50 kg sau mai mult. Televizoarele noi, pe de altă parte, sunt mult mai subțiri. Majoritatea cântăresc doar 10 până la 30 kg. 

Acest design mai ușor înseamnă, de asemenea, că au un centru de greutate mai înalt, ceea ce înseamnă că se pot răsturna cu ușurință. Televizoarele moderne au suprafețe mari depășindu-i pe cei mici în dimensiuni, dar care pot fi răsturnate fără eforturi deosebite. 

În aceste condiții un sistem de prindere tv trebuie să fie foarte fiabil, montarea lui fiind foarte importantă pentru a evita orice lovitură accidentală sau răsturnare, pentru a menține viața copilului în siguranță.

Există trei moduri de a securiza televizorul:


Chingile de asigurare împotriva dărâmării televizorului sunt poate cel mai simplu și eficient sistem prindere tv. Pachetul conține două chingi și o varietate de șuruburi, toate elementele necesare sunt incluse în pachet. Chingile sunt reglabile pe lungime și fixate pentru a împiedica bascularea înainte prin ancorarea televizorului la suport sau mobilierul, în unele cazuri, chiar direct pe perete. 

Chingile și elementele de prindere sunt de bună calitate, fiind realizate din nailon, polimer termoplastic si având elementele de prindere din metal. Calitatea materialelor permite utilizarea si reutilizarea produsului pe termen lung.

Montarea acestor chingi se poate face ușor, în doar câteva minute, chingile venind însoțite de diferite tipuri de șuruburi, pentru a facilita o prindere adecvată. Un capăt al chingii este montat în partea superioară, din spate, a televizorului, în timp ce al doilea capăt al chingii este montat de marginea superioară a mobilei sau direct de perete. 

chingi folosite la ancorarea televizorului de mobila pentru a preveni rasturnarea acestuia

 

  • Montare televizor pe suport metalic


O montare tv pe perete cu ajutorul unui suport metalic este una din opțiunile de siguranță cele mai eficiente. Instalarea unui sistem prindere tv pe perete fiind mult mai ușor de realizat decât crezi și te va asigura că ecranul nu este la îndemâna mâinilor mici, creând în același timp un aspect elegant al camerei și economisind spațiu.

Există suficiente opțiuni. Iar alegerea va depinde de modul în care dorești să utilizezi televizorul în timp ce este montat pe perete. Se poate folosi un sistem prindere tv fix care este un suport conceput pentru a crea un aspect minimalist, ce nu permite înclinarea ecranului sau mutarea aparatului odată ce este atașat la perete. 

Există și suporturi ce se vor înclina doar pe verticală. Acest tip de suport este o alegere foarte utilă daca trebuie să așezi televizorul sus pe perete pentru a nu fi la îndemâna copiilor, pentru ca este montat deasupra unui șemineu sau că este montat în calea directă a unei ferestre și dorești să reduci strălucirea. 

Dacă dorești un sistem de montare tv pe perete cu ajutorul unui suport care se poate înclina și se poate deplasa dintr-o parte în alta, un suport de perete cu mișcare completă este o alegere bună. Vei putea roti televizorul sau extinde ecranul astfel încât să fie mai aproape de tine sau îl vei mișca în cea mai bună poziție posibilă pentru toată lumea.

Alegerea suportului potrivit se reduce la ce categorie de dimensiuni va accepta televizorul și ce stil de suport TV va funcționa cel mai bine pentru setul existent și camera în care se află. După ce ai stabilit suportul de montare adecvat televizorului, va trebui să alegi locația propice și să îl poziționezi la înălțimea potrivită.

  • Sistem montare televizor integrat

Se poate să alegi un suport cu sistem montare tv pe perete care să integreze în afara televizorului și un spațiu de depozitare pentru materialele audio-video, și nu numai. Acest sistem integrat, gen dulap, poate fi mai stabil, având o greutate dar și un volum mai mare, iar sistemul de prindere îl va face solidar cu dulapul. El se poate asigura mai ușor pentru a nu fi răsturnat, necesitând mai puține găuri în perete și un sistem de siguranță la răsturnare specific acestui sistem de mobilier.


Luați în considerare echipamentul audio-video

 

Când punem problema unui sistem de prindere tv și a montării corecte a acestuia, pentru a nu pune în pericol siguranța copiilor, va trebui să analizați atât poziționarea și securizarea televizorului propriu zis, dar și a elementelor adiacente acestuia, cum sunt aparatura audio-video ce se găsește întotdeauna în proximitatea lui, cât și a cablurilor de legătură și de rețea a acestora. Toate acestea putând fi, la o manevrare nepotrivită, un adevărat pericol pentru siguranța copiilor.

Echipamentele audio-video, cum ar fi DVD playerele, cutiile sau consolele de jocuri, toate vin cu lumini intermitente, butoane multiple și găuri suficient de mari pentru a bloca lucrurile, toate putând atrage atenția copilului. Este recomandabil să optezi pentru un suport tv cu spațiu de stocare închis, ascunzând toate aceste dispozitive, pentru că minimizezi riscul. Pentru un plus de liniște sufletească, poți opta întotdeauna pentru adăugarea unei încuietori de siguranță pentru copii.

Pentru a preveni apucarea sau tragerea cablurilor de la tv și sistemul audio-video, este indicat un sistem de gestionare a acestora, care le va ține împreună și nu va permite să se tragă de ele.


Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiului tău.

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!