Cu bebe în avion: Cum călătoriți în siguranță în vacanță

Cu bebe în avion: Cum călătoriți în siguranță în vacanță

Bebe a apărut, familia e completă de-acum! Dar cum o să fie vacanța cu bebe și câte bagaje o să luăm cu noi? Oare o să îi placă lui bebe în avion? Dacă nu se va odihni, va fi agitat și va deranja ceilalți pasageri? Ar fi mai bine să mergem în vacanță doar atunci când el va mai crește? Dacă te-ai întrebat cel puțin o dată cum va decurge transportul în și din vacanță cu cel mic, la înălțime, bun venit în clubul nostru!

Înainte de toate, să lămurim mămicile însărcinate până când pot opta pentru transportul pe cale aeriană în vacanțele lor. În funcție de complexitatea sarcinii, medicii pediatri recomandă ca termen maxim săptămâna 32, însă acesta diferă în funcție de politica fiecărei companii aeriene. De exemplu, unele dintre ele oferă permisiunea viitoarelor mămici să urce să bordul aeronavei până în săptămânile 36-37 de sarcină. Iar altele, din contră, până în săptămâna 28. Totodată, primele săptămâni nu sunt indicate călătoriile cu acest mijloc de transport.

Dacă a trecut ceva timp de când nu ai mai călătorit, rămâi cu noi și o să afli, pas cu pas, care este cel mai bun scenariu în care părinții lasă grijile deoparte, iar bebe este în deplină siguranță în drumul către destinația de vacanță. Dacă ai născut prin cezariană, este necesar să primești aprobarea medicului care a urmărit sarcina ta îndeaproape și te-a asistat la naștere.

Vacanța cu bebe. Cum călătorești sigur cu bebe în avion

  • Ține cont de vârsta optimă pentru călătorit. Poți merge în vacanță cu bebe odată ce el a împlinit 2 săptămâni de viață. E drept că uneori poate părea riscant, tocmai de aceea, dragă mămică, îți sugerăm să nu mergi cu bebe în avion până nu te consulți cu medicul care cunoaște starea generală de sănătate a micuțului.

  • Rezervă un zbor de noapte. Indiferent ce vârstă are micuțul tău, este ideal să călătoriți în timpul somnului de noapte, pentru că este mai lung, lin și cursiv. De asemenea, alege un zbor scurt, de preferat fără escale, pentru că oricum trebuiesc luate în calcul și transferurile spre și de la aeroport.

  • Ai în vedere starea de sănătate a micuțului tău. Când mergi în vacanță cu bebe, el nu trebuie să fie răcit sau bolnav. Pentru că starea micuțului se poate agrava foarte ușor de la schimbările bruște de temperatură.

  • Alege să te îmbarci printre ultimii pasageri. Procedând astfel, vei fi sigură că bebe în avion nu se va încălzi și nici nu se va plictisi până când procesul de îmbarcare se va încheia. De asemenea, în aeroport e bine să te informezi dacă poți lua scoica de mașină sau căruciorul până la intrarea în avion sau le vei preda la poarta de îmbarcare. Astfel, vei ști și cum să îl pregătești pe cel mic pentru somn.

  • Mergi cu actele necesare la purtător. Dacă ați ales să călătoriți în interiorul țării, o puteți face doar în baza certificatului de naștere. Însă, dacă vă doriți să mergeți în vacanță cu bebe în străinătate, va fi necesar pașaport.

  • Alăptează-l pe cel mic în timpul aterizării și decolării. Ca urmare a modificărilor de presiune, cu toții trecem prin senzația de „urechi înfundate”. Toți copiii, dar mai ales bebelușii pot fi ajutați să depășească aceste momente dacă sunt hrăniți (alăptați sau cu lapte din biberon) sau dacă le oferim o suzetă la aterizare, dar și la decolare. Pentru intimitate în aeroport se poate folosi un șal de alăptare.

  • Asigură-l pe cel mic în timpul zborului. Dacă este foarte mic, îl poți asigura pe bebe în avion de centura ta sau îl poți ține în marsupiu. Dacă a mai crescut, unele companii aeriene oferă scaune speciale pentru copii în avion, gratis sau contra cost. În orice caz, e bine să știi că taxa suplimentară trebuie să fie mai mică decât prețul întreg al unui bilet de avion.  

  • Ia cu tine strictul necesar. Știm că bagajele sunt mai voluminoase atunci când mergem în vacanță cu bebe, însă pe unele le putem lua în format travel size. Când ne gândim la strictul necesar pentru bebe în avion, ne referim la scutece umede, hăinuțe de schimb, șervețele, apă, lapte și jucării cât mai mici.

 

Pentru că ești o mămică precaută, probabil că te întrebi ce altceva nu ar trebui să lipsească din bagaj când ești în vacanță cu bebe și ai anticipat deja că este vorba și de o mică trusă medicală. Pe lângă cremele pe care le folosești zilnic pentru îngrijirea celui mic, nu uita de termometru, pompiță pentru nas, comprese sterile, supozitoare pentru febră, rivanol pentru zgârieturi, dar nici de șervețele dezinfectante pentru jucării.

Dacă ai rămas cu noi până la final, îți mulțumim pentru răbdare și sperăm că micul nostru ghid de vacanță cu bebe te-a lămurit în toate aspectele privind următoarele tale vacanțe și cum poți să călătorești în siguranță cu bebe în avion. Iar dacă în grupul tău de prietene se numără și viitoare mămici, împărtășește cu ele aceste informații și plănuiți prima escapadă în care veți merge în formulă extinsă, însoțiți de cei mici. 

Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiului tău.

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!