Centura postnatala: Cum o alegi si ce beneficii ofera

Centura postnatala: Cum o alegi si ce beneficii ofera

Deși poate nu ne dăm seama, atunci când devenim mămici, ne dorim să deținem controlul asupra tuturor activităților, de la creșterea micuțului, până la treburile casnice. Acceptăm mai puțin ajutor decât am avea nevoie din partea celor dragi și uităm să ne menajăm. Fie că ai născut pe cale natură, fie că ai mers pe varianta de naștere prin cezariană, este bine să știi că efortul implică o mare presiune asupra corpului în procesul de recuperare. Tocmai de aceea, o centură postnatală îți va oferi suportul necesar, în paralel cu o remodelare treptată, corectă și eficientă a siluetei.

 

Din grijă pentru mămici, am pregătit un mic ghid prin care am încercat să definim și să motivăm necesitatea unei centuri postnatale, precum și de ce mămicile ar trebui să acorde atenția cuvenită unui astfel de produs. În rândurile următoare vei putea afla, mai pe larg, cum poți să alegi cea mai bună centură postnatală, dar și care sunt beneficiile pe care le oferă.

 

Ce este o centură postnatală?

 
 

Atât pe perioada sarcinii, cât și după naștere, au loc o serie de schimbări în corpul unei femei, iar ele pot fi conturate și susținute cu ajutorul unor centuri. Centura postnatală sau centura postpartum, așa cum mai este ea denumită, se poartă pe sub haine, având un design discret, și se găsește sub formă de bandă elastică pentru abdomen sau de tip slip cu talie înaltă. 

 

Printre cele mai importante caracteristici ale sale, se numără: ameliorarea durerilor și redarea flexibilității mușchilor, susținerea posturii și readucerea organele interne în poziție normală. Mai mult, ea asigură un grad de confort ridicat, mai ales în primele săptămâni după naștere.

 

Dacă o centură prenatală are mai degrabă rolul de susținere a burticii pe timpul sarcinii, o centură postnatală asigură o revenire la postura corpului ca înainte de sarcină. În funcție de sfatul medicului, alege cel mai bun model și tot el îți va spune și de când e bine să o porți (de regulă, după ce au trecut câteva zile de la naștere) și pentru cât timp (circa 8-10 săptămâni). În continuare, noi îți prezentăm câteva reguli general valabile care să te îndrume spre cel mai bun model, dar și cum își va dovedi utilitatea începând cu prima purtare.

 

femeie supla care poarta o centura postnatala

Cum alegi cea mai bună centură postnatală?

 

1. Mărimea centurii. Poți găsi mărimi universale, elastice sau pe mărimi, cu un sistem de prindere, având circumferință reglabilă. Când o probezi, trebuie să stai într-o poziție orizontală, pe spate. Dacă alegi mărimea potrivită, nu ai de ce să te îndoiești de stabilitatea pe care o oferă.

2. Tipul de material. Este indicat să alegi o centură postnatală prin care corpul să poată respira și care să reducă la minimum posibilitatea de a menține transpirația. De obicei, ele sunt confecționate dintr-un mix de elastan, bumbac și microfibră. Din contră, un material sintetic (neopren) nu va îndeplini aceste funcții.

3. Ușor lavabile. Cu cât materialul este mai rezistent, cu atât ele pot asigura un mediu cât mai igienic pentru mămică. Indiferent că este spălată de mână sau la mașină, ea trebuie să își păstreze calitatea, să se ajusteze perfect pe forma corpului. Urmărește această specificație când ești pe punctul de a face o astfel de achiziție. Cea mai bună centură postnatală este cea care rămâne flexibilă chiar și după multe purtări.

4. Sistemul de prindere. Dacă optezi pentru o centură postnatală altfel decât cea elastică, celelalte variante de sistem de prindere disponibile sunt cele cu capse, nasturi, fermoar, velcro (arici). Este important să fie prevăzută cu un sistem de prindere calitativ și reglabil, care să exercite o presiune uniformă.

 

Ce beneficii oferă o centură postnatală?

 

1. Susține musculatura abdominală. Pe perioada sarcinii, mușchii abdominali au fost depărtați și, astfel, o centură postnatală previne diastaza abdominală, favorizând creșterea colagenului.

2. Redefinește circumferința taliei. Cu un grad optim de compresie, centura postpartum tonifică țesuturile. După naștere, fii blândă și răbdătoare cu corpul tău și vei avea, negreșit, rezultate remarcabile în timp.

3. Susține zona lombară și coloană. Fiind cele pe care se simt cele mai mari presiuni în timpul sarcinii, este necesară o susținere ulterioară a lor. O centură postnatală nu trebuie să limiteze respirația, circulația sângelui și nici mișcările corpului. În caz contrar, nu va face decât să amplifice durerile.

4. Crește mobilitatea. Odată ce peretele abdominal începe perioada de refacere, iar procesul este dublat de flexibilitatea materialului centurii, îți vei recăpăta tonusul și, implicit, gradul de mobilitate.

5. Suport pe perioada alăptării. Deși corpul și organismul mămicii sunt slăbite după naștere, cu ajutorul unei centuri postpartum vei adopta o poziție corectă și vei avea o susținere perfectă în timpul alăptării micuțului tău.

6. Asigură confort. Datorită elasticității sale, sporește gradul de confort atât pe perioada nopții, cât și pe timpul zilei. Însă, trebuie să fii foarte atentă și dacă este prea strânsă, pentru că poate deveni incomodă.

Prin urmare, o centură postnatală are mai multe beneficii decât ai crede. Dacă vei alege cea mai bună centură postnatală pentru conformația ta și o vei purta constant, îți vei recupera silueta, vei ajunge la nivelul de fermitate anterior sarcinii și îți vei relua cu ușurință activitățile.

Nașterea unui bebeluș este un moment minunat din viața oricărei femei, atingând o stare de împlinire supremă pentru viața de cuplu și cea de familie. În același timp, este esențial ca proaspăta mămică să se îngrijească de sănătatea ei și să facă cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de recuperare. Dacă mămica este bine, îi va transmite și micuțului ei aceeași stare de bine. 

Sperăm că prin ideile, sfaturile și recomandările noastre am reușit să te convingem că o centură postnatală este mai mult decât o opțiune, ea devenind o necesitate în rândul proaspetelor mămici. Iar dacă informațiile din acest ghid au răspuns curiozităților tale, ne-am bucura să le împărtășești în grupul tău de prietene mămici.

Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiul tău.

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!