Beneficiile inotului pentru bebelusi si copii mici

Beneficiile inotului pentru bebelusi si copii mici

Știați că înotul pentru bebeluși reduce stresul și crizele de furie specifice vârstelor fragede, poate fi o formă de relaxare și de distracție deopotrivă? De la cel mai mic bebeluș, până la cel mai mare copil, tânăr, adult sau vârstnic, sportul ne va fi mereu un adevărat aliat, care nu doar că ne va ajuta să ne menținem în formă și să ne păstrăm mintea fresh. Activitatea fizică ne asigură și cadrul prin care să ne dezvoltăm armonios și echilibrat pe toate planurile, încă de mici fiind. 

În același timp, este și o modalitate ca micuțul tău să se împrietenească cu apa, înotul devenind ulterior, esențial într-o situație de supraviețuire. De aceea, înotul este un sport pe care toți părinții ar trebui să îl ia în considerare cât mai devreme pentru micuții lor. Pentru că înainte de toate, activitatea fizică practicată cu regularitate înseamnă disciplină. Iar cu cât sportul este introdus mai devreme în rutina copiilor, cu atât beneficiile lui asupra sănătății și stării generale nu vor întârzia să apară.

Înotul pentru bebeluși este singurul sport care poate începe de la vârsta de 3-4 luni, iar lecțiile de înot trebuie să aibă o abordare cât mai blândă, calmă și să se bazeze pe răbdare din partea instructorilor. Tocmai pentru că a devenit o activitate atât de căutată în rândul proaspeților părinți, noi, cei de la Empria, ne-am gândit să punctăm beneficiile acestui sport în cele ce urmează. La fel de important este și să folosim accesoriile potrivite pentru ca micuții să fie cât mai bine echipați, la bazin sau în vacanță.

 

Înotul pentru bebeluși. Beneficii

 

Vom vedea, pe parcurs, cum înotul pentru bebeluși este benefic și necesar atât din punct de vedere motric, psihic și cognitiv, precum și social și afectiv.

 
 • Dezvoltare armonioasă. Înotul antrenează musculatura întregului organism și poți să fii sigur că în timpul orelor, mișcările de înot nu vor pune presiune pe articulațiile copiilor, care sunt încă în dezvoltare.

 • Îmbunătățește tonusul muscular. Precizia mișcărilor conturează o simetrie a mușchilor. Înotul pentru bebelușii de azi îi va ajuta pe copiii de mâine să pășească mai repede.

 • Corectarea și prevenirea poziției corpului. Mai ales la un bebeluș care învață să meargă, practicarea înotului îl va stimula să meargă mai repede și să adopte o postură corectă.

 • Echilibru între intervalele de somn și pofta de mâncare. Mișcarea favorizează oxigenarea creierului, acțiune care, la rândul ei, energizează corpul, dar și dozează în mod egal energia. Somnul fiind unul de calitate, de aici rezultă și o concentrare mai mare pe timpul zilei. Înotul stimulează și pofta de mâncare, ceea ce este complet necesar pentru copiii în creștere.

 • Dezvoltare socială. Pe măsură ce copilașii cresc și vor experimenta cursurile de înot de grup, se vor bucura și de interacțiune cu alți copii de vârsta lor, iar în același timp își vor dezvolta latura competitivității, simțindu-se și mai încrezători în ei.

 • Reduce teama de abandon. În funcție de cât de des vei intra cu el în apă la primele lecții, îi va crește și mai mult încrederea în tine.

 • Stimulează activitatea cardiacă. Mișcarea într-un ritm constant îl antrenează pe cel mic și îi „pune sângele în mișcare”.

 • Crește siguranța. Atât în activitățile de zi cu zi, dar și în vacanță, lecțiile de înot sunt cel mai bun cadou pe care i-l poți face copilului tău, încă din stadiul de bebeluș.

copil care inoata tinuta in brate de mama lui, cu palarie pe cap si haine de protectie UV

Înotul pentru bebeluși. Accesorii esențiale

 
 

Fie că este vorba de distracție, pasiune sau pășesc deja în tabăra performanței, copiii au nevoie de toată susținerea noastră, a părinților. Iar atunci când ne referim la activitatea sportivă a celor mici, înotul pentru bebeluși trebuie să fie asigurat printr-o serie de accesorii esențiale pe care să le folosească la bazin sau la plajă.

 
 • Scutece speciale pentru înot. Pentru cei care sunt încă mici, scutecele reutilizabile nu ar trebui să lipsească din echipamentul pentru bazin sau geanta de plajă pregătite de părinți.

 • Slip sau costum de baie dintr-o piesă. Dacă cei mici au mai crescut și vă însoțesc în vacanță, își vor dori, cu siguranță, cele mai colorate variante pentru înot sau pentru plajă. Partea bună e că pe empria.ro sunt multe variante din care puteți alege împreună.

 • Ochelari de înot. Pentru momentele de bălăceală, o pereche de ochelari vor avea o dublă protecție, atât pentru apa sărată/clor, cât și pentru razele soarelui.

 • Pălărie protecție soare. Pentru prevenția împotriva insolației copilașilor, o pălărie de soare este mai mult decât necesară în sezonul estival. 

 

 

Înotul pentru bebeluși - o necesitate

 

Dacă până de curând erai temător cu privire la cel mic și înscrierea lui la lecții de înot, acum nu mai ai de ce să-ți pui niciun semn de întrebare. Temerile că cei mici ar răci sunt demontate, practicarea înotului asigurând o imunitate crescută la boli și infecții, iar răcelile trec mult mai repede. Iar dacă vrei să mai convingi prietene mămici din grupul tău, fii sigură că le trimiți mai departe aceste informații.

 

Practicat de două ori pe săptămână, înotul pentru bebeluși este mai benefic decât orice altă activitate fizică, mai ales la vârsta la care cei mici sunt ca un burete și au nevoie de flexibilitate, dar și de coordonare. Astfel, înotul reprezintă cel mai bun mod de a se dezvolta zvelți, frumoși și sănătoși.

 

Noi, la Empria, construim o comunitate de părinți informați înainte de toate, care crește de la an la an, asemenea puiului tău.


Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!