Antreprenoriat în izolare – Buy4Baby și criza COVID-19

Antreprenoriat în izolare – Buy4Baby și criza COVID-19

Data publicarii: 15 Martie 2021 

Ce am făcut

S-au împlinit 2 luni de când am luat la Buy4Baby primele măsuri importante pentru a ne adapta la noile realități aduse de pandemia COVID-19. Atunci am închis centrul de închirieri produse pentru copii Rent4Baby, pentru a nu contribui în niciun fel la răspândirea virusului. Sunt șanse mari ca acesta să rămână închis încă multă vreme.

În fapt însă, primele schimbări în activitatea noastră au început mult mai devreme. Încă din luna ianuarie, când am început să avem o abordare a activității mai prudentă din punct de vedere financiar. În plus, am comunicat foarte mult cu furnizorii și am achiziționat produse și echipamente de protecție pentru angajați.

Începând cu luna martie am separat fizic locul în care desfășurăm activitățile în firmă, pentru a reduce riscurile. În felul acesta credem că am reușit să ne protejăm atât clienții cât colaboratorii și echipa.

Cum au mers lucrurile

Prima jumătate a lunii martie a fost marcată de un comportament prudent al clienților. Aceasta a fost și perioada în care am luat decizia amânării pe termen nedefinit a mutării într-un nou sediu, mai mare. Începând cu cea de-a doua jumătate a lunii, pe fondul depășirii șocului inițial al măsurilor de izolare, comportamentul consumatorilor s-a relaxat. Faptul că oferim produse ce permit protejarea copiilor în casa, în condițiile în care aceștia nu au mai mers la grădinițe, a ajutat. Baby-proofingul a devenit mai important.

Am remarcat și noi creșterea importantă a utilizării plăților cu cardul în comerțul online. Ne bucură această tendință și sperăm să se stabilizeze noua traiectorie de creștere a procentului plăților cu cardul. Lucrurile devin mai simple, mai eficiente și mai rapide pentru toți: comercianți, curieri și clienți.

Și noi, ca majoritatea comercianților online, am constatat o creștere a apetitului pentru achiziții online. Aceasta vine însoțită și de o oarecare creștere a ratei de refuz de primire a coletelor solicitate cu plata ramburs.

Perspective

Așteptăm acum să vedem cum va fi și reculul. Problemele din economie aduse de această criză vor duce și la o scădere a puterii de cumpărare și o redefinire a priorităților fiecărei familii. Ne așteptăm și la schimbări mai profunde ale modului în care ne desfășurăm cu toții activitatea. Acestea vor exista cu siguranță. Forma lor exactă depinde și de interacțiunea cu specificul național, de etapele ulterioare ale pandemiei și de amplitudinea efectelor economice.

La Buy4Baby suntem însă încrezători că produsele de protecție pentru copii vor continua să fie solicitate în condițiile în care casa devine mai importantă pentru toți.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!