8 criterii importante când cumperi protecții pentru bebeluși și copii

8 criterii importante când cumperi protecții pentru bebeluși și copii
Când cumpărăm produse de protecție pentru cei mici ne gândim la mai multe lucruri. Unele mai importante, altele mai puțin. Hai să le discutăm un pic, ca să ne fie mai ușor să ne decidem.

Nivelul de protecție oferit

Pare evident să ne gândim serios la nivelul de protecție oferit pentru că tocmai pentru protecție le luăm.
În urmă cu ceva vreme Buy4Baby a făcut un studiu din care a reieșit că nivelul de protecție oferit de produsele de siguranță pentru copii este cel mai important criteriu în selecția acestora. Foarte logic de altfel, bine că nu a ieșit altceva 😊. Am fost totuși puțin nedumeriți că pentru 11% dintre cei ce au răspuns chestionarului nostru nivelul de protecție al produselor... de protecție era puțin sau chiar deloc important. Sperăm să fi fost o eroare în completarea chestionarelor. 
Oricum, este important să înțelegem că niciun produs nu oferă protecție completă și nu se adaptează la orice situație. Montajul este foarte important și el. Un produs montat necorespunzător poate deveni chiar periculos. Noi nu mai avem atâta grijă la pericolul pentru care credem că suntem protejați dar, din cauza montajului greșit, de fapt pericolul persistă. Spre exemplu, o siguranță care nu e lipită bine poate fi desfăcută iar copilul capătă acces la zona pe care o voiam blocată. 

Calitatea materialelor

Când punem în discuție calitatea lucrurile pot deveni complicate. Ce înseamnă calitate? Cum se simte la atingere, cât rezistă, ce materiale conține? Toate astea la un loc, probabil, în proporții variabile.
În mod sigur, un produs de calitate pentru copii trebuie să nu conțină materiale periculoase pentru aceștia. Trebuie să fie și foarte rezistent, să facă față unor abuzuri greu de anticipat. Nu de alta dar copiii sunt foarte inventivi când e vorba de a testa rezistența lucrurilor (și a părinților, dacă tot a venit vorba).

Culoarea/designul

Pentru o bună parte dintre produsele de siguranță opțiunile de culoare sunt limitate. Oferta de produse de siguranță a multor magazine conține aceeași marcă de produse; aceleași culori, același design. Pare-se că mai toți se ghidează după faimosul principiu al lui Henry Ford: “Orice client poate avea mașina vopsită în orice culoare vrea, atâta timp cât aceasta este neagră”.
Noi ne străduim să oferim cât mai multe opțiuni când vine vorba de produsele noastre. De aceea, la benzile de protecție avem nu mai puțin de 6 modele diferite, cu până la 12 varietăți de culoare. În fapt, cine vrea să cumpere benzi de protecție de la noi are de ales, în total, din 46 de modele/culori. 

Prețul lor

Prețul produselor rămâne foarte important pentru cei mai mulți dintre noi. Unii caută produsele cele mai ieftine, încercând să ia cât mai multe lucruri cu banii disponibili. Alții caută produsele cele mai scumpe, în speranța că vor obține ceva de calitate superioară. În fine, alții caută să obțină un raport calitate-preț favorabil.
Adevărul este că nu există o rețetă universală sau vreo garanție că cele mai ieftine produse sunt de mai slabă calitate și cele mai scumpe sunt făcute cu tehnologie NASA. De cele mai multe ori însă, prețul oferă o indicație cu privire la caracteristicile produselor.

Marca lor

Și în ceea ce privește marca discuția poate continua în aceeași linie cu cea privind prețul. În absența unor criterii clare, marca poate fi o promisiune a unei calități mai bune a produselor. 
Adevărul e că, indiferent de marcă, cel mai probabil produsele au fost făcute în aceeași țară, poate chiar în aceeași fabrică. Ceea ce poate aduce în plus prezența unei mărci pe un produs este garanția unei omogenități a producției și o atenție suplimentară la caracteristicile acestuia. Furnizorul respectiv lucrează cu același producător și urmărește implicit calitatea produselor comercializate. În cazul produselor “no name” lucrurile sunt mai puțin clare…
Lucrurile nu sunt atât de simple însă. În vreme ce pentru unele categorii de produse pentru copii – de exemplu cărucioare sau scaune auto – avem de ales între mărci puternice, care ne oferă opțiuni între caracteristici clare, în ceea ce privește unele produse de nișă opțiunile sunt mult mai restrânse. Benzi de protecție, bariere de pat, siguranțe pentru sertare... concurența mărcilor pentru aceste produse, cel puțin în România, este mult mai slabă. De aceea, deciziile de cumpărare trebuie fundamentate preponderent pe alte criterii.

Dacă vor lăsa urme la scoatere

De multe ori ne întâlnim cu întrebări legate de modul în care vor arăta lucrurile după eliminarea protecțiilor. Mulți dintre proaspeții părinți, înainte de apariția bebelușului s-au mutat într-o casă nouă pe care au mobilat-o frumos, cu efort și cheltuială. Nu le vine ușor să lipească tot felul de lucruri pe ea, fără să știe ce se va întâmpla.
Nu există garanții universale. De cele mai multe ori protecțiile se pot scoate de pe mobilă fără a lăsa urme. Alteori, chiar dacă lasă urme acestea nu sunt mai mari decât cele lăsate de viața alături de copii mici în cei câțiva ani care trec de la montarea protecțiilor până la momentul scoaterii lor.
Cel mai important pentru noi este că încă nu am întâlnit pe nimeni care să regrete montarea unor protecții pentru copii. 

Posibilitatea de a le returna în caz de nevoie

Returul produselor este mult mai facil în cazul cumpărăturilor online. Pe de o parte este mai ușor de chemat un curier pentru a ridica produsele decât să ne deplasăm personal la magazinul de unde le-am luat. Pe de altă parte, legislația în vigoare favorizează mult cumpărătorii cu privire la dreptul de retur (și nu numai) în ceea ce privește comerțul online.
Poate că sunt domenii în care retururile sunt mai controversate. Când vine vorba de copii mici și de protecția lor însă, experiența noastră este că părinții nu fac retururi doar ca să se afle în treabă. Ei le fac pentru că produsul nu a fost exact ce aveau nevoie. Poate că nu măsurat sau estimat corect dimensiunile patului și au comandat bariere de protecție prea lungi sau prea scurte. Sau protecțiile pentru butoanele de aragaz nu s-au potrivit pe modelul lor de aparat. Astfel de situații apar. Este important însă să colaborați cu un magazin care are o practică de retur corectă.

Magazinul care le vinde

Pentru că tot a venit vorba de magazine, putem discuta un pic și despre importanța magazinului din care cumpărăm. Spre exemplu, în România mulți aleg să-și cumpere majoritatea produselor de pe eMag pentru că au încredere în faptul că vor fi tratați corect: vor primi repede ce au comandat și dacă apar probleme returul va fi și el rapid și simplu. Alții preferă să-și caute produsele pe eMag pentru că au o varietate de produse care le permite să ia o decizie informată, dar să le comande direct din magazinele sellerilor, constatând că, de multe ori, acestea sunt mai ieftine acolo. 
Aceste exemple ne arată cât de importante sunt încrederea în vânzător, informațiile oferite și prețul produselor.  Nu toate magazinele online sau fizice reușesc să puncteze suficient pe toate aceste criterii. Unele magazine concurează exclusiv pe preț, încercând să pescuiască clienții pentru care un -1-2% din preț reprezintă factorul esențial în decizia de cumpărare. Alte magazine sunt reprezentate ale unui brand și mizează pe autoritatea acestuia. În fine, alte magazine încearcă să acopere o nișă de piață cu o selecție de produse.
Pentru fiecare situație pot exista diferite criterii în alegerea magazinului din care ne facem cumpărăturile. Când e vorba de siguranța copiilor, poate e bine să ne gândim un minut în plus la asta, pentru a ne asigura că am pus în balanță criteriile corecte.

Suntem siguri că sunt multe alte lucruri care pot fi importante când alegem produsele de siguranță pentru cei mici. Cele de mai sus sunt câteva dintre cele care, de-a lungul timpului, ni s-au părut cele mai relevante. 

 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!