Top 10 sfaturi pentru a alege corect poarta de siguranta pentru caini

Top 10 sfaturi pentru a alege corect poarta de siguranta pentru caini

Porțile pentru animalele de companie sunt un accesoriu incredibil de util pentru a-ți păstra câinele în siguranță în casă, cât și pentru a nu produce pagube locuinței. Indiferent dacă trebuie să restricționezi accesul la o anumită cameră sau la scări, porțile pentru câini oferă o barieră sigură și convenabilă în casă. 

O poartă siguranță câini te ajută să creezi cu ușurință zone sigure și spațiu personal pentru toată lumea. De asemenea, te va ajuta să îți păstrezi animalul de companie în siguranță și casa curată sau poate fi, de asemenea, utilă dacă ai mai multe animale care trebuie separate în anumite momente.

De ce este nevoie de o poartă pentru câine în casă?

Poarta siguranță câini poate fi utilă într-o gamă largă de situații, cum ar fi:

  • Când încă dresezi cățelul în casă și vrei să te asiguri că nu au loc „accidente” pe covor.
  • Când dorești să îți ții câinele mai în vârstă departe de pericole, cum ar fi scările.
  • Când vrei să-ți oprești animalul de companie să se servească din cina ta.
  • Când ai două animale de companie care nu se înțeleg și trebuie separate.
  • Când dorești să îți păstrezi animalul cu blană departe de bebeluși sau copii mici în casă.
  • Când trebuie să ții câinele departe de litiera pisicii.
 

Porțile de interior pentru câini sunt ușor de instalat

Nu trebuie să fii un meseriaș cu experiență pentru a instala o poartă siguranță câini, iar nivelul de dificultate al instalării variază în funcție de pe tipul de poartă pe care îl alegi.

  • Porțile independente sunt cea mai ușoară opțiune, deoarece trebuie doar să fie montate.
  • Porțile montate prin tensionare în perete sunt, de asemenea, destul de ușor de instalat. Nu necesită utilizarea niciunui instrument, și nu trebuie să îți faci griji cu privire la găuri în perete. Poarta siguranță câini este fixată în poziție prin tensionarea unor suporți, de obicei prin rotirea unor șuruburi pe poartă.
  • Porțile pentru animale de companie montate pe feronerie sunt poate cea mai complicata opțiune, dar sunt încă relativ simplu de montat. Aceste porți pot fi atașate permanent de pereți cu ajutorul unor piese de feronerie incluse și sunt mai solide, folosite pentru animale mai mari.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi o poartă pentru animale de companie

Ținând cont de sfaturile următoare poți fi sigur că vei găsi poarta siguranță câini potrivită nevoilor pe care le ai:

1. Tipul de poartă poate fi independentă și ușor de montat în orice parte a casei dacă este suficient de sigură și talia animalului de companie o permite. Porțile montate prin tensionare sunt mai robuste, sunt de diferite înălțimi, putând fi folositoare și pentru animale mai mari, și de asemenea se pot monta ușor oriunde în casă. Porțile montate pe feronerie sunt mai dificil de instalat, dar și cel mai sigure, deci totul depinde de ceea ce se potrivește cerințelor tale.

2. Materialul folosit pentru poarta siguranță câini poate fi metal, plastic, lemn sau o combinație de plastic și plasă. Dacă câinele tău încă roade, o poartă de lemn nu va fi cea mai bună alegere, în timp ce o poartă din plastic subțire poate să nu fie suficient de robustă pentru un câine de talie mare și mai gălăgios.

3. Mărimea pentru poarta siguranță câini trebuie să corespundă dimensiunilor spațiului sau a decalajului pe care dorim să-l blocăm, dar depinde și de talia câinelui și de abilitățile atletice ale acestuia, adică. dacă poate sări peste sau nu. Deci nu numai că va trebui să măsori dimensiunea zonei pe care dorești să o blochezi cu poarta, dar va trebui, de asemenea, să te gândești exact la ceea ce ar putea animalul tău de companie să fie capabil atunci când este hotărât să ajungă la ceva pe cealaltă parte a porții.

Ca regulă generală general, porțile pentru animale de companie variază în înălțime oriunde de la aproximativ 20 la 95 centimetri. În ceea ce privește lățimea, unele porți pot fi extinse pentru a acoperi goluri de 200 cm sau mai mult, așa că faci cumpărături pentru a găsi poarta potrivită pentru animalul tău.

scari pe care s-a montat o plasa de siguranta pentru a preveni caderea cainelui sau pisicii

 

4. Modul de reglare și versatilitatea este de asemenea foarte importantă când alegi o poarta siguranță câini. Cu siguranță îți dorești o poartă pe care să o poți utiliza în diferite zone ale casei tale sau pe care să o poți lua dacă te vei muta. Caută un model care poate fi ajustat pentru a se potrivi diferitelor lățimi. Există, de asemenea, porți retractabile care pot permite trecerea printr-o ușă sau hol atunci când nu este utilizată. Desigur, acest tip de poartă trebuie să fie suficient de robustă pentru animalul tău de companie.

5. Mecanismul de blocare este foarte important pentru a vedea cât de ușor este de utilizat. Trebuie să fie suficient de sigur pentru a nu putea fi deschis neintenționat, sau de către animalul de companie, dar și suficient de ușor pentru a te debloca rapid astfel încât să te poți deplasa în jurul casei.

6. Dacă achiziționezi o poartă siguranță câini cu montare pe feronerie, verifică în ce constă procesul de instalare și dacă vei putea să îl gestionezi.

7. Siguranța pe care o dă poarta aleasă nu îți vă pune în pericol nici sănătatea ta nici cea a animalului, neavând margini ascuțite sau terminații care să provoace vătămări. De asemenea, urmărește să nu existe goluri în care un animal curios ar putea să-și blocheze o labă sau chiar capul.

8. Ține cont de alte animale de companie. De exemplu, ușa pisicii trebuie să existe atunci când o poarta siguranță câini restricționează doar accesul acestuia, permițând libera circulație a pisicii.

9. Dacă designul este important pentru tine, căută o poartă care să îți completeze decorul interior.

10. Există pe piață și alte alternative precum porți pentru copii care pot fi utilizate ca soluție perfect adecvată pentru animalul de companie, având același principiu de funcționare. Va trebui doar să verifici dacă poarta respectivă rezistă la toate presiunile pe care le va face animalul de companie, care poate fi mai greu sau poate sări mai înalt în comparație cu un copil mic. 

Fii printre primii care nu ratează ofertele și promoțiile magazinului nostru online. Asigură-te că ești abonat la newsletter-ul pe care noi îl trimitem săptămânal. Iar promisiunea noastră este că vom merge în același ritm ca până acum.
 

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!