Data publicarii: 15 Ianuarie 2021
Buy4Baby a realizat un studiu pilot privind utilizarea produselor și accesoriilor de siguranță pentru copii. Studiul a fost realizat pe bază de chestionar aplicat online în perioada aprilie-iunie 2020.
Principalele rezultate
Date fiind caracteristicile studiului pilot, chiar dacă rezultatele nu sunt semnificative statistic, am putut constata elemente importante. Acestea sunt prezentate pe scurt în cele ce urmează:
-
89% dintre respondenți apreciază că folosirea de diferite produse și accesorii de siguranță pentru copii este foarte importantă.
- 60% dintre respondenți au indicat experiențe cu rănirea copilului ca urmare a unui accident care putea fi prevenit prin utilizarea unor produse și accesorii de siguranță. În baza datelor de la respondenții care au furnizat detalii, constatăm că majoritatea acestor răniri au avut loc în jurul vârstei de 10 luni. Cea mai mică vârstă a copiilor la momentul rănirii a fost indicată de respondenți ca fiind de 4 luni. Majoritatea accidentelor indicate au implicat căderea din pat a copilului, pe locul doi fiind lovirea copilului de muchii sau colțuri ale elementelor de mobilier. Câteva exemple de relatări ale respondenților noștri sunt următoarele:
- “La 10 luni s-a lovit cu gurița într-o muchie de dulap”.
- “A căzut din pat la 7 luni”
- “8-9 luni – fren tăiat la marginea (muchia) patului. Nu aveam protecții”.
- “A căzut din pat și s-a lovit la cap la 7 luni și o săptămână”.
- “La 4 luni s-a rostogolit și a căzut din pat”.
- “S-a lovit de muchia de la mobilă la 11 luni”.
Prețul produselor de siguranță are o importanță medie în decizia de cumpărare. La fel și marca acestora (chiar marginal mai puțin importantă decât prețul). După cum putea fi și de așteptat, calitatea materialelor și nivelul de protecție oferit au o importanță majoră. În ambele cazuri peste 85% dintre respondenți apreciază că acestea sunt importante sau foarte importante. Designul produselor, posibilitatea de a fi scoase fără a lăsa urme și magazinul care le vinde sunt elemente cu importanță medie. Aceste 3 elemente sunt importante pentru aproximativ o treime dintre respondenți, puțin importante tot pentru o treime și foarte importante sau deloc importante pentru o treime, în proporții variabile.
O proporție însemnată a respondenților chestionarului nostru sunt femei (82%). Vârsta medie a respondenților este de 31 ani, ceva mai mult pentru bărbați (36 ani) și mai puțin pentru femei (30 ani). 39% dintre respondenți sunt din București, pe următoarele locuri fiind județul Ilfov și județul Iași cu câte 8% din numărul total de respondenți.
Principalul mediu de achiziție indicat de respondenți este cel online. Respondenții au indicat în proporție de 13% unele marketplace-uri, în proporție de 39% magazinul Buy4Baby.ro și 17% alte diverse magazine online. Diverse magazine offline au fost indicate de 30% dintre respondenți. Trebuie precizat că peste două treimi dintre aceste magazine au și prezență online.
Principalele produse de siguranță de interes pentru participanții la studiu sunt: benzi de protecție pentru mobilier și colțare de protecție (24%), bariere de protecție pat (apărătoare pat) (23%), protecții pentru sertare (15%) și protecții pentru prize (13).
Aspecte generale
Studiul preliminar are rolul de a permite structurarea premiselor și metodelor de cercetare pentru un studiu mai amplu. Aceasta va permite înțelegerea modului în care poate fi crescut gradul de siguranță prin utilizarea produselor de siguranță pentru copii. Buy4Baby.ro se preocupă de acest lucru prin identificarea problemelor specifice și prin oferirea unor soluții de siguranță adecvate. Depunem eforturi pentru informarea părinților și tuturor factorilor implicați cu privire la modul în care poate fi sporită siguranța copiilor.
Buy4Baby.ro consideră că siguranța copiilor este foarte importantă și trebuie depuse eforturi pentru a o asigura fără a îngrădi dezvoltarea copiilor. Vrem să contribuim la creșterea unor copii sănătoși și independenți. Vrem ca aceștia să aibă o copilărie frumoasă și să deprindă în condiții echilibrate aptitudinile necesare. Pentru aceasta depunem eforturi consistente în evaluarea celor mai bune practici în domeniu și cercetarea condițiilor și nevoilor din România.