Căștile de Schi pentru Copii: Paza bună trece primejdia rea!

Căștile de Schi pentru Copii: Paza bună trece primejdia rea!

Ah, februarie! Luna aceea magică când iarna își etalează splendoarea, transformând pârtiile în adevărate parcuri de distracție pentru iubitorii de sporturi de iarnă. Dar, înainte de a a-ți lăsa copiii să se avânte pe pârtii, hai să vorbim despre un echipament esențial: casca de schi pentru copii.

De ce este atât de importantă? Un studiu realizat de Meyers și colaboratorii săi în 2007 arată că rata accidentărilor în rândul copiilor și adolescenților la schi se situează între 3,9 și 9,1 accidentări pentru fiecare 1000 de zile petrecute pe pârtii. Mai mult decât atât, 54% din totalul rănirilor care necesită spitalizare și 67% dintre decese sunt cauzate de traumele craniene. Acestea sunt date care ne pun pe gânduri și ne fac să ne întrebăm ce trebuie să facem pentru ca noi și copiii noștri să nu apărem în astfel de statistici.

 

Realitatea Accidentărilor pe Pârtie

Când vine vorba de zăpadă și distracție, nu există nimic mai palpitant pentru copii decât o zi pe pârtie. Ski-ul este sportul vedetă dar nu trebuie să uităm de snowbording și săniuș. Așa cum indică o altă analiză, copiii cu vârste între 7 și 14 ani sunt mai predispuși la accidentări de cât cei din alte categorii de vârstă.

În plus, o grosime modestă a zăpezii, de 0-7.3 cm crește semnificativ riscul de accidentări, comparativ cu zilele în care stratul de zăpadă este mai generos. Iar capul este, din nefericire, zona cea mai afectată a acestor incidente, rănirile la cap și gât fiind principala cauză a mortalității în rândul schiorilor și snowboarderilor (67% dintre decese au această cauză).

 copil care schiaza


Căștile: Scutul Protector al Micilor Aventurieri

Este bine documentat faptul că utilizarea căștilor poate reduce semnificativ severitatea accidentărilor la cap. Studii precum cel realizat de Macnab et al. (2002) au demonstrat că riscul de a suferi accidentări la cap, gât sau față este cu 2.24 ori mai mic pentru schiorii sub 13 ani care poartă cască. Haider și colaboratorii au constatat în 2012 că purtarea căștii nu pare să încurajeze un comportament mai riscant al practicanților de schi și nici nu crește riscul de rănire. În plus, Milan și colaboratorii (2017) au descoperit că și rănile schiorilor ce au purtat cască sunt semnificativ mai puțin severe decât ale celor ce nu au purtat cască de ski.

Rezultatele acestor studii ne fac să credem că recomandarea utilizării căștilor de schi de către copii (și nu numai) este foarte utilă și ne-a făcut să căutam modele de căști care să îi atragă pe cei mici să le poarte. Astfel am ajuns la varianta propusă de Crazy Safety, cu căști de schi pentru copii, cu design realizat în Danemarca, cu certificare EN 1007.

Ne referim mai mult la schi pentru că este sportul în care e clar că se folosește echipament de protecție. Dar nu trebuie să neglijăm ca accidente grave se pot întâmpla și la săniuș. Deseori copiii intră cu sania în copaci sau se lovesc între ei, situații în care riscul de accidentare este foarte real. La fel, accidentări grave se pot întâmpla și la patinaj, motiv pentru care vedem tot mai mulți copii cu căști de protecție la patinoar.
 

casti de sky pentru copii cu modele dragute


Alegerea Căștii Perfecte

Acum că am stabilit cât de vitală este casca de schi pentru copii, să vorbim despre cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru micul tău schior:

1. Măsoară circumferința capului copilului cu o panglică moale și caută astfel mărimea potrivită.
2. Verifică certificarea căștii, care garantează conformitatea cu standardele de siguranță.
3. Alege mărimea corectă pentru o bună potrivire. Asigură-te că se potrivește bine, fără a fi prea strâmtă sau largă.
4. Ține cont de faptul că posibilitatea de a o regla este esențială pentru o potrivire perfectă pe parcursul timpului.
5. Confortul și căptușeala sunt importante pentru a susține ore întregi de distracție pe pârtie.
6. Ventilația este foarte importantă deoarece  menține capul la o temperatură plăcută.
7. Caracteristicile de siguranță, precum materialele absorbante de șoc, sunt indispensabile. Acordă atenție acestui aspect.


În concluzie, o cască pentru schi trebuie să fie confortabilă, dar să asigure și o protecție maximă. Greutatea căștii este, de asemenea, un factor important, mai ales pentru copiii mai mici, deoarece în cazul unui accident, greutatea căștii poate afecta mușchii gâtului.

În România sezonul de ski este mult mai scurt decât în alte țări ceea ce duce la o diminuare a experienței și culturii acestui sport – și altor sporturi de iarnă – în rândul practicanților. Ne face asta mai prudenți? Nu știm clar dar suntem convinși că rămâne valabilă zicala: paza bună trece primejdia rea!

Protejați viitorul campionilor pe pârtie alegând echipamentul adecvat. Pentru că, la urma urmei, o zi perfectă pe pârtie este aceea care se termină cu zâmbete, ciocolată caldă și povești despre aventurile zăpezii, fără accidentări.

Siguranța pe pârtie începe cu echipamentul adecvat, iar casca de schi pentru copii este o piesă de rezistență în acest puzzle. Pe Empria.ro, găsiți o gamă variată de căști pentru copii, care combină siguranța cu stilul – pentru ca micuții dumneavoastră să fie în siguranță și să arate bine în același timp. Și pentru că iarna e totuși pe sfârșite, poți începe să te pregătești de sezonul bicicletelor cu un echipament de protecție pentru copii de-a dreptul spectaculos.

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!