7 lucruri de care trebuie să ții cont când cumperi o protecție de pat pentru copil

7 lucruri de care trebuie să ții cont când cumperi o protecție de pat pentru copil

Când cumperi o protecție de pat pentru copil ai de unde alege iar această alegere este o decizie importantă. Ea poate fi bine cântărită în avans sau poate fi luată în pripă, după o căzătură a copilului. Este bine să-ți lămurești câteva lucruri înainte de a face o achiziție, pentru a te asigura că alegi cea mai bună protecție pentru cazul tău. Iată cele 7 lucruri de care trebuie neapărat să ții cont:

1. Modul de fixare de pat

Protecția de pat trebuie să fie cât mai bine fixată, pentru a nu se forma goluri între ea și saltea și cadrul patului. Astfel de spații ar putea fi foarte periculoase pentru copil, care poate aluneca în ele și rămâne blocat.

Modul de fixare este esențial și pentru gradul de protecție oferit. O barieră care se mișcă mult sau, mai rău, chiar se desprinde nu este deloc bună.

Barierele pot fi fixate prin unul sau mai multe elemente precum: greutatea saltelei, chingi de fixare, șuruburi. Iar asta ne duce la punctul următor.

2. Pentru ce tip de pat este potrivită

Sunt paturi pe care nu se potrivește orice tip de barieră de pat. Sau dacă se potrivește pot fi limitate unele funcționalități, cum ar fi accesul la lada de depozitare, de pildă. Dacă ai o barieră care nu poate fi ușor rabatată și ai un pat cu ladă, poate deveni necesar să scoți bariera înainte de a avea acces la ladă. Un pat cu cadru metalic poate împiedica fixarea cu șuruburi, ceea ce elimină din selecție barierele care se bazează pe acest tip de prindere.

E important deci să te întrebi cum se va fixa bariera pe patul tău. Caută poze și video-uri explicative cu modelul selectat, pentru a te asigura că se potrivește si la tine. Desigur, nu te sfii nici să întrebi vânzătorul.

3. Pentru ce dimensiune de saltea este potrivită

Grosimea saltelei este importantă în alegerea protecției. În general, fiecare model de protecție laterală de pat este potrivit pentru saltele cu anumite limite de grosime.

O protecție folosită pe paturi cu saltele prea subțiri sau prea groase se poate răsturna sau poate forma spații goale în care copilul se poate prinde și accidenta sau sufoca. Nu este, deci, de joacă cu acest aspect!

4. Cât de înaltă este

Înălțimea barierei poate fi un factor determinant în nivelul de siguranță oferit. E important să vezi și în ce măsură această înălțime este reglabilă. Pentru un copil mai mic poate fi ok ca bariera să fie mai joasă. Pe măsură ce copilul crește este bine să avem posibilitatea de a înălța și bariera. În acest fel beneficiezi de mai multă utilitate, pentru mai mult timp.

În același timp, nu este obligatoriu ca “mai înalt” să însemne și “mai bun”. Depinde mult ce vârstă are copilul tău, cât de liniștit sau neliniștit este, dacă ai nevoie de apărătoare de pat doar noaptea sau dacă vrei să transformi patul într-un fel de țarc în care să se joace și ziua. Cu siguranță, există și forme mai discrete de protecție.

Dacă optezi pentru o barieră, trebuie să înțelegi și faptul că din înălțimea barierei de pat trebuie să scazi grosimea saltelei pentru a afla înălțimea reală a acesteia, măsurată de la suprafața saltelei, cea care contează când vrei să afli cât de protejat va fi copilul. Ca o regulă generală, pentru saltele mari și groase sunt necesare bariere pe măsură, în vreme ce pentru saltele subțiri se potrivesc și bariere mai mici.

5. Dacă și cum se coboară

Funcția de pliabilitate sau culisare a barierei poate fi de folos în multe momente. Trebuie decis însă dacă este suficient de importantă încât să fie preferată unui grad sporit de siguranță. O barieră foarte înaltă și foarte lungă poate face mai dificil accesul/coborâtul în/din pat. Dar și căzutul...

E important și dacă apărătoarea laterală se ridică și se coboară silențios. Ultimul lucru pe care ți-l dorești, după ce te-ai chinuit să adormi copilul este să-l trezească un clinchet al barierei, atunci când ai fixat-o în poziție.

6. Cât de rezistentă și durabilă este

Pentru mulți copii bariera se poate transforma într-o jucărie. Se trag de ea, o zgâlțâie, se împing, o mușcă... O barieră rezistentă îți va permite să îi asiguri protecția dorită copilului mai multă vreme. Și poate vei reuși chiar să o vinzi și să îți recuperezi o parte din investiție după ce nu mai ai nevoie de ea.

Astea fiind zise, trebuie să înțelegi că bariera este făcută să prevină căderea accidentală a copilului nu să reziste la nesfârșit la împingeri și trageri voluntare. E bine să te interesezi pentru ce vârste e recomandat fiecare model de barieră și eventual ce alte lucruri își asumă fiecare producător.

7. Dacă poate fi folosită sau nu în călătorii

Dacă crezi că vei avea nevoie de barieră și în diverse călătorii – la bunici, de exemplu – e bine să alegi ceva ce este ușor de transportat și de montat. Asta poate presupune să-ți cobori puțin standardele pentru alte criterii, cum ar fi dimensiunea sau durabilitatea barierei. Poți găsi o soluție de compromis sau poți opta pentru soluția mai costisitoare de a lua protecții de pat dedicate pentru casă și pentru călătorii.

Nu putem să neglijăm un element foarte important al acestei decizii: prețul! Protecția de pat se adaugă la lista și așa lungă a cheltuielilor cu cei mici. Nu am trecut prețul ca un element în lista noastră pentru că nu este în sine un criteriu de alegere. Poate influența achiziția, în sensul că o barieră perfectă poate fi, pur și simplu, prea scumpă pentru bugetul nostru (ca atâtea alte lucruri în viață). Dar și o protecție de pat pentru copil ieftină poate fi prea scumpă, dacă se strică repede sau nu ne oferă tot ce avem nevoie.

Revenind la decizia de achiziție a unei bariere. De obicei o iei după ce începi să-ți dai seama de pericolul real ca cel mic să cadă din pat și să se lovească serios. Poate ai încercat deja diferite metode DIY de rezolvare a problemei. Și mai mult ca sigur dormi deja iepurește, de frică să nu se întâmple vreun accident. E bine să iei o decizie informată atunci când te hotărăști să cumperi o protecție de pat pentru copil și cele 7 puncte pe care le-am detaliat te vor ajuta!

Suport clienti Program Call Center L-V: 07:00-22:00 | S-D: 10:00-20:00 / Punct de lucru L-V: 08:00-17:00

0371.230.387 contact@empria.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!